CD
749 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

NOTĂ PENTRU WASHINGTON: Via RIA Novosti (traducere automată):
dacă livrați rachete HIMARS în Ucraina cu o rază extinsă (300 km în loc de 80 km), Rusia va trebui să se deplaseze mai departe în Ucraina pentru a-și asigura propriile granițe și cele ale republicilor Donbas.

Astăzi, ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a anunțat extinderea terenului din Ucraina pe care Rusia intenționează să-l cucerească.

Armele cu rază extinsă din Ucraina vor aduce la mai multe pierderi ale terenului său. Va depinde de raza maximă de arme a sistemelor pe care Ucraina le va avea sub controlul său.
“ … livrările de arme cu rază lungă de acțiune la Kiev vor extinde geografia operațiunii special.”

„Președintele a spus foarte clar, așa cum l-am citat – denazificare, demilitarizare în sensul că nu există amenințări la adresa securității noastre, amenințări militare de pe teritoriul Ucrainei, această sarcină rămâne”, a subliniat ministrul.

Totodată, el a amintit că în timpul întâlnirii negociatorilor de la Istanbul de la sfârșitul lunii martie, situația pe această temă a fost semnificativ diferită.
„Acum, geografia este diferită. Este departe de a fi doar RPD și LPR, este și regiunea Herson, regiunea Zaporojie și o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă și continuă în mod consecvent și persistent”, șeful departamentului.

El a subliniat că, pe măsură ce Occidentul, în furia sa neputincioasă sau în dorința de a înrăutăți situația cât mai mult posibil, pompează din ce în ce mai multe arme cu rază lungă de acțiune în Ucraina, de exemplu, HIMARS, obiectivele geografice ale operațiunii speciale se vor muta chiar și mai departe de linia actuală.

„Pentru că nu putem permite ca partea Ucrainei pe care o va controla Zelensky sau oricine îl înlocuiește să aibă arme care vor reprezenta o amenințare directă pentru teritoriul nostru și al acelor republici care și-au declarat independența, cei care își doresc viitorul decid singuri, „, a conchis el.