DEZVALUIRE-BOMBA: CUM FUNCTIONEAZA MEGA-AFACEREA DE PARTID ”CARANTINA IN HOTELURI”
2 mai 2020

O dezvăluire explozivă care relevă o dimensiune neobișnuită a pandemiei ca afacere privată este făcută azi de afacerista Monica Tatoiu, pe Facebook. E vorba de modul neortodox în care s-au încheiat contractele cu hotelierii care găzduiesc persoane aflate în carantină, în beneficiul unor inși cu proptele politice
Mai precis, afacerista afirmă că, din informațiile intrate în posesia sa din mai multe surse de încredere, mega-afacerea constă în faptul că, potrivit contractelor încheiate între stat și anumiși hotelieri privați, aleși pe sprînceană, dacă există un număr minim de zece camere închiriate pentru românii în carantină, statul plătește pentru întreg hotelul. Sumele se învîrt, conform lui Tatoiu, în jurul sumei de 60 de euro pe noapte și s-au dovedit suficiente pentru a salva financiar deja mulți întreprinzători.

Printre hotelurile cărora li se dau bani ca să găzduiască oamenii în car…
Phoenicia Express și Expocenter, hotelurile din București care iau bani pentru a primi oameni în carantină. Phoe…

”Am aflat care sunt mizele financiare ale abuzurilor. Banii UE pentru spitale și banii încasați de hotelierii amici cu niște figuri din toate partidele. În hoteluri cu carantină instituționalizată se plătesc 60 euro pe zi, indiferent de gradul de ocupare. Ar trebui să afle presa independentă (eu am o lista pe care o voi folosi în procesele de abuz în serviciu) numele proprietarilor „salvați” financiar de pandemie. Ocuparea paturilor în spitale cu asimptomatici dă acces la ajutoarele UE. Și uite așa, dacă nu mai sunt afacerile cu drepturi litigioase, întreprinzătorii români abonați la bani publici au mai pus de o învârteală transpartinică, tot pe banii noștrii, evident”.
Tatoiu mai scrie că în București și Snagov, legea o face PSD, iar în restul țării PNL.
”La o ocupare de 10 camere din 60, se plătește pentru toate camerele” spune afacerista, dezvăluind și că românii destinați carantinei sunt distribuiți intenționat în așa fel încît să ocupe cît mai multe hoteluri.
”Împărțiți numărul de carantinați (peste 12.000 în acest moment n.n.) la 10, media, și aveți numărul aproximativ. Plus că nu le fac testări care ar costa mai puțin, ca să curgă banii în buzunarele prietenilor minimum 14 zile”.
”Așa sunt făcute contractele. Motivul este că săracul antreprenor pesedist sau penelist pierde la celelalte camere neocupate. Care ar fi ”gemut” de lume dacă nu erau carantinatii. Dacă la Ramada sunt ceva condiții, la pensiunile din Snagov e ca în căminele de nefamiliști. Plătesc și camerele neocupate. Aici este furtul. Pentru camerele neocupate nu există costuri. Curtea de conturi o să aibă de lucru după alegeri” mai scrie afacerista. (Bogdan Tiberiu Iacob)
SUPERGREU LIBERAL AVERTIZEAZA: GUVERNUL ORBAN A MODIFICAT CODUL PENAL DE POMANA
30 aprilie 2020

După ce guvernul Orban și-a atras critici vehemente pentru modificarea Codului Penal prin OUG, în pofida referendumului care a interzis această procedură, a venit vremea ca modificările să fie făcute pulbere și sub aspect tehnic, de către un liberal cu greutate, Valeriu Stoica, prin intermdiul firmei sale de avocatură. Angajații fostului președinte al PNL avertizează că modificările menite să sancționeze nerespectarea regulilor anti-infectare, au fost făcute de pomană, fiind inaplicabile.
”Având în vedere că adaptarea art. 352 Cod penal a apărut în contextul răspândirii SARS-CoV2, legiuitorul căutând atât să acopere un vid legislativ, cât și să înăsprească sancțiunile în acest context excepțional, prezenta opinie va avea în vedere textul incriminator strict din perspectiva răspândirii SARS-CoV2, nu și a altor boli infectocontagioase, în acord cu rațiunea modificării legislative” arată juriștii Veronica Dobozi și Adrian Mihai Trandafir, pe siteul Hotnews.

Frânarea răspândirii coronavirusului și represiunea penală
Trăim vremuri incerte, vremuri în care relațiile sociale suferă schimbări rapide, ivindu-se astfel situații noi …

”Toate variantele agravante reglementate prin alineatele (2),(3),(5),(6) și (7) ale art. 352 Cod penal, care au în vedere producerea rezultatului mai grav, respectiv infectarea uneia sau a mai multor persoane, vătămarea corporală sau chiar decesul acestora ca urmare a infectării, sunt la acest moment inaplicabile, ori aplicarea lor ar genera rezultate nesigure.
Susținem această teză întrucât fenomenul este încă necunoscut pe deplin. Există o serie de întrebări privitoare la modul de transmitere a acestui virus care nu au încă un răspuns. Până când experții în domeniu nu vor veni să lămurească în detaliu toate aceste necunoscute, apreciem că incidența variantelor agravate ale art. 352 Cod penal vor fi aproape imposibil de dovedit, în raport de standardul probatoriu fixat prin dispozițiile art. 396 alin. (2) Cod procedură penală („dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracțiune și a fost săvârșită de inculpat”). De pildă, în ipoteza în care organele judiciare susțin că un pacient care a nesocotit regulile de spitalizare a infectat alte persoane, gândirea avocatului reclamă „o întrebare reflex”: cum putem determina cu certitudine că respectivele persoane nu erau infectate aprioric dintr-o altă sursă? Cum putem cunoaște cu certitudine că persoanele nu s-au infectat dintr-o altă sursă ulterior contactului cu persoana cercetată?
Considerăm că întrebările sunt legitime câtă vreme este cunoscut la acest moment atât că există purtători asimptomatici ai bolii, cât și faptul că un eventual debut al simptomelor poate avea loc după un număr de până la 14 zile. Prin urmare, câtă vreme ne lovim de imposibilitatea faptică a testării persoanei vătămate la momentul T0 și T1, socotim că determinarea cu certitudine a „persoanei care a infectat” este iluzorie” mai scriu specialiștii. (B.I.)
PRESA APROPIATA DE ORBAN: IOHANNIS, POSIBIL OFITER ACOPERIT AL SERVICIILOR SECRETE ROMANESTI
29 aprilie 2020

După ce l-a umilit dîndu-i o replică nu personal, ci doar prin prin ministrul său de Externe, Viktor Orban îi mai administrează o lovitură lui Klaus Iohannis în scandalul vînzării Ardealului de către PSD. Siteul Visegradpost.com, foarte binevoitor cu premierul ungar, în general, și care relatează despre probleme din Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia, scrie azi într-un articol că președintele român e, probabil, ofițer acoperit al serviciilor secrete de la noi.

L’État failli roumain deviendra-t-il une source d’instabilité pour l’Eur…
Roumanie – En mars, dans l’esprit des « unions sacrées » anti-Covid, le Parti Social-Démocrate roumain (PSD) – d…

Articolul, semnat chiar de către redactorul șef François Lavallou, alias Ferenc Almássy, jurnalist ungaro-francez, poartă titlul dur: ”Va deveni falimentarul stat românesc o sursă de instabilitate pentru Europa Centrală în procesul de relaxare (anti-virus n.n.)?”
În material se comentează acuzația adusă azi PSD, că ar negocia cu Viktor Orban vînzarea Ardealului, într-o cheie ironic-condescendentă, amintindu-se că fără voturile PSD, guvernul Orban, omul președintelui, nici nu ar fi fost investit.
”Klaus Iohannis știe toate acestea mai bine decât oricine” scrie Visegradpost.com.
”Dar Klaus Iohannis, considerat un om (probabil un cadru) al „serviciilor secrete” românești chiar și de către oameni din tabăra sa, nu are nicio legătură cu realitatea.
Pentru că trebuie, de asemenea, foarte bine că cea mai mare parte a unei prese românești este controlată de statul-paralel românesc – este prince un clasic de control acționar acordat, cunoscut și în Franța, prin prin procedeul, ceva mai rar se poate folosi în Europa, de control prin agenți acoperiți (cu grad, soldă și uniformă – chiar dacă purtată rar) infiltrați în presă. Începând cu anul 1990 (recondiționarea datelor Securității pentru a putea lăsa să fie semi-clandestinitate), aceasta trebuie să afle ordonanța „să se ungureze”, care să se afișeze și să se prezinte mai bine și să se consolideze puterea dictatorului de a permite statului român și o societate românească ” Mai scrie siteul amintit. (ITO)