Dorel Bîrsan
10 aprobate
biransderol@yahoo.com
193.106.126.220 Ca răspuns la MOȘU.

Moşu, muntele cu asceţi al lui Putin este înconjurat cu armată pt pază, astfel încât să nu-i „deranjeze” nimeni şi nimic.
Sunt fel de fel de puteri pe care le câştigi, dacă eşti pornit pe o cale spirituală. Depinde şi pe ce cale, unele fiind date de forţe malefice, dar ascetismul este o cale creştină, ce constă în practicarea trezviei sau a rugăciunii isihaste. Sunt şi prin mănăstiri călugări rugători, care practică isihasmul tot timpul, ani la rând, până la moarte, iar dacă obţin ceva har şi devin capabili să producă anumite fenomene (zis paranormale) nu spun nimic. Nu ai voie să te lauzi cu acestea pentru că le câştigi cu greutate, dar le pierzi uşor, dacă nu le foloseşti pentru a face binele.

Sunt şi cazuri de oameni care se nasc cu asemenea puteri psihice. Exemplu este Valeriu Popa, un român ce a trăit pe vremea lui Ceauşescu şi lucra la televiziunea română de atunci. El putea pune diagnostice medicale, vindeca cu bioenergie şi vedea în viitor.
La acel timp centrele de cercetare din lume începuseră a studia asemenea cazuri şi nişte astfel de cercetători s-au prezentat şi la Valeriu Popa. Sceptici, ei credeau că totul este doar iluzionism şi iuţeală de mână, cum cred şi alţii pe aici. După ce Valeriu le-a făcut câteva demonstraţii de materializare obiecte ei au râs, crezând că în spatele acestor acte este un vicleşug genial greu de observat.
Valeriu Popa le-a citit gândurile şi scepticismul şi i-a aliniat pe toţi (erau vreo 5 persoane) pentru a le împărtăşi şmegheria. A făcut câteva pase precum iluzioniştii şi apoi i-a pus pe fiecare pe rând să facă un pas înainte. Ultimul din rând când a păşit i s-a părut ciudat că parcă avea un picior mai scurt. Se uită atent şi observă că îi lipsea docul de la un pantof. A rămas stupefiat şi întreabă „cum aţi făcut şi unde este tocul meu?” Valeriu arată cu degetul spre unul din colegii scepticului şi-l pune să caute în buzunar. Tocul de pantof lipsă era la el. Atunci au înţeles că nu era vorba de iluzionism, ci de magie.

Cred că pe net mai circulă încă o cărţulie a lui Valeriu Popa despre cauza spirituală a bolilor.
E la fel de interesantă.