Planul RUSIEI este de a prelua controlul Transnistriei (DEZVĂLUIRE)

05.02.2015 Ziarul Nationalfeb1

Geniştii din cadrul Grupului operativ al trupelor ruse de menţinere a păcii din Transnistria au început o serie de exerciţii militare, iar Ucraina a trimis soldaţi ai Gărzii Naţionale pentru a asigura securitatea de-a lungul frontierei cu regiunea separatistă moldoveană, relatează „Deutsche Welle”, citat de Mediafax.
Potrivit presei transnistrene citată de Deutsche Welle în pagina electronică, „geniştii ruşi din Transnistria învaţă să instaleze şi să camufleze dispozitive explozive, să construiască fortificaţii şi bariere inginereşti şi adăposturi pentru personal şi echipamente”. La rândul său, Ucraina a pus în aplicare noi măsuri de securitate la frontiera cu Transnistria. De la 1 februarie, segmentul de frontieră care leagă Ucraina de regiunea separatistă prorusă a Republicii Moldova, care are o lungime de 411 kilometri, este păzit nu doar de grăniceri ucraineni, dar şi de soldaţi experimentaţi ai Gărzii Naţionale, care au luptat în cadrul conflictului separatist din estul Ucrainei. Potrivit publicaţiei ucrainene „Kyiv Post”, este vorba de aproape 1 000 de soldaţi. Aceştia au creat posturi de control pe traseele principale care duc spre regiunea transnistreană. Presa ucraineană scrie despre un plan prin care Rusia ar urmări preluarea controlului asupra regiunii Odesa, pentru a îngrădi, astfel, accesul Ucrainei la mare, un plan ce ar urma să fie implementat inclusiv cu ajutorul trupelor ruse de menţinere a păcii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La sfârşitul anului trecut, armata ucraineană a săpat un şanţ de protecţie de-a lungul segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Autorităţile de la Kiev au anunţat că, în acest fel, încearcă să împiedice accesul tehnicii militare ruseşti din regiunea transnistreană în eventualitatea în care militarii ruşi, dislocaţi în Transnistria, vor primi ordin să atace din această parte Ucraina.

NATO va înfiinţa două centre de comandă şi control în România. Duşa: Sunt măsuri istorice. Unităţile vor avea un rol cheie pentru legătura dintre forţele naţionale şi cele NATO

Corespondenţă Din Bruxelles De La Cătălin Hopulele

Două centre de comandă şi control ale NATO vor fi înfiinţate în România, acestea urmând să devină operaţionale în 2016, iar aici vor activa militari români, dar şi din alte state membre, au decis, joi, miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei.

NATO va înfiinţa două centre de comandă şi control în România La reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles s-a decis constituirea imediată pe teritoriile aliaţilor din est – România, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania – a unor Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO, acestea fiind structuri multinaţionale de comandă şi control ale Alianţei Nord-Atlantice, care vor ”asigura o prezenţă vizibilă şi continuă a NATO pe teritoriul aliaţilor estici“.Pe lângă acest centru, România va găzdui un Comandament Multinaţional de Divizie Sud-Est care va funcţiona ca un centru de comandă-control în situaţia dislocării de forţe pe flancul estic al NATO. ”După primirea în NATO din 2004, măsurile care s-au aprobat astăzi pentru România sunt foarte importante, putem să le spunem chiar istorice, vizavi de reasigurarea pe flancul estic al NATO şi UE. Aceste structuri multinaţionale NATO de comandă şi control reprezintă materializarea deciziei adoptate la summitul din 2014, privind asigurarea unei prezenţe vizibile şi persistente a NATO pe teritoriul ţărilor aliate. Aceste unităţi vor avea un rol cheie pentru legătura dintre forţele naţionale şi cele NATO, asigurând elementul de comandă şi control în situaţii în care noua forţă de reacţie a Alianţei, cea cu nivel ridicat de operativitate, va fi dislocată”, a declarat, joi, la Bruxelles, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă.

feb2

 

 

Marea Britanie va conduce temporar Forţa NATO de reacţie rapidă şi va trimite militari în România

El a precizat că în cadrul discuţiilor ministeriale s-a stabilit şi aplicarea măsurilor necesare pentru operaţionalizarea Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat – ”Vârful de lance” – prezentată joi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Aceasta va fi constituită dintr-o brigadă de forţe terestre, având în compunere până la cinci batalioane de manevră, cu o viteză de reacţie de la două la trei zile în cazul unui conflict.Pentru anul 2015 se va testa o soluţie interimară a programului, cu contribuţii din partea Germaniei, Olandei şi Norvegiei.Cele două centre din România vor fi implementate pe parcursul anului 2015 şi vor fi puse la dispoziţia Alianţei Nord-Atlantice începând cu anul 2016. Aici vor lucra atât personal român cât şi militari din statele membre NATO.Printre statele membre vehiculate că vor trimite militari în România se numără Marea Britanie, SUA, Canada, Bulgaria, Turcia sau Polonia.Marea Britanie va juca un rol de conducere în Forţa de reacţie rapidă a NATO din Europa Centrală şi de Est, urmând să trimită trupe în comandamentele regionale din România şi Polonia, a anunţat ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, citat de BBC News online.Marea Britanie va trimite 1.000 de militari şi patru avioane de vânătoare de tip Typhoon pentru noua Forţă de reacţie rapidă, a precizat Fallon.”Credibilitatea NATO în contextul actualelor riscuri de securitate depinde de rolul jucat de fiecare ţară. Cuvintele dure trebuie susţinute prin acţiuni ferme”, a subliniat Fallon.Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO s-au reunit la Bruxelles pentru a discuta detaliile creării Forţei comune de reacţie foarte rapidă (denumită şi „Vârf de lance”)

Iohannis salută decizia NATO de înfiinţare a unui Comandament multinaţional al Alianţei în România

Valentina Postelnicu. Mediafax.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat deciziile luate, joi, la Reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO, privind crearea centrelor de comandă în şase ţări din Flancul Estic al Alianţei, inclusiv în ţara noastră, şi a unui Comandament multinaţional la nivel de divizie, în România.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, salută deciziile luate astăzi în Reuniunea miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO, privitoare la crearea unor centre de comandă în şase ţări din Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice (România, Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia). Totodată, este de remarcat importanţa hotărârii asumate de România de a înfiinţa în ţara noastră un Comandament multinaţional la nivel de divizie, fapt subliniat şi în comunicatul final al Reuniunii, structură care va coordona centrele de comandă din România şi Bulgaria şi va asigura conexiunea la Comandamentul Întrunit Aliat de la Napoli”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.Potrivit şefului statului, ”deciziile adoptate arată angajamentul ferm al statelor membre NATO de a pune în aplicare măsurile adoptate în cadrul Summitului NATO de la Wales (Marea Britanie) din 2014 privind consolidarea apărării comune pe Flancul Estic”.Preşedintele României subliniază ”determinarea ţării noastre de a întreprinde acţiunile necesare pentru crearea celor două structuri ale NATO în România, în calendarul asumat la nivel Aliat, aşa cum a afirmat şi în cadrul întâlnirii avute în luna ianuarie cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg”, mai transmite Administraţia Prezidenţială. Două centre de comandă şi control ale NATO vor fi înfiinţate în România, acestea urmând să devină operaţionale în 2016, iar aici vor activa militari români, dar şi din alte state membre, au decis, joi, miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei.La reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles s-a decis constituirea imediată pe teritoriile aliaţilor din est – România, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania – a unor Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO, acestea fiind structuri multinaţionale de comandă şi control ale Alianţei Nord-Atlantice, care vor ”asigura o prezenţă vizibilă şi continuă a NATO pe teritoriul aliaţilor estici“.Pe lângă acest centru, România va găzdui un Comandament Multinaţional de Divizie Sud-Est care va funcţiona ca un centru de comandă-control în situaţia dislocării de forţe pe flancul estic al NATO.”După primirea în NATO din 2004, măsurile care s-au aprobat astăzi pentru România sunt foarte importante, putem să le spunem chiar istorice, vizavi de reasigurarea pe flancul estic al NATO şi UE. Aceste structuri multinaţionale NATO de comandă şi control reprezintă materializarea deciziei adoptate la summitul din 2014, privind asigurarea unei prezenţe vizibile şi persistente a NATO pe teritoriul ţărilor aliate. Aceste unităţi vor avea un rol cheie pentru legătura dintre forţele naţionale şi cele NATO, asigurând elementul de comandă şi control în situaţii în care noua forţă de reacţie a Alianţei, cea cu nivel ridicat de operativitate, va fi dislocată”, a declarat, joi, la Bruxelles, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă.

Cel mai bogat rus renunță la afacerile din Transnistria

feb3

Cel mai bogat rus a vândut activele pe care le deținea la Uzina Metalurgică din Râbnița, Transnistria. Potrivit mold-street.com, tranzacția a avut loc vineri, 30 ianuarie, când s-au împlinit 30 de ani de la darea în exploatare a combinatului, transmite UNIMEDIA. Întreprinderea a trecut din proprietate privată în cea a administrație locale. Actele au fost semnate de Nazim Efendiev, directorul comercial al grupului Metalloinvest și Alevtina Slipcenko, șefa așa-zisului minister al economiei de la Tiraspol. Slipcenko a dat asigurări că întreprinderi va continua să activeze în regim normal, iar cei 2500 de angajați nu vor rămâne fără lucru. Nu se știe care este valoare tranzacției, nici care sunt motivele retragerii grupului Metalloinvest, una din cele mai mari companii siderurgice din Rusia, proprietate a miliardarului Alișer Usmanov. Anul trecut, uzina a funcționat datorită comenzilor din statele UE, în special Polonia, devenind cel mai mare exportator din regiunea transnistreană. Mold-street.com scrie că aceeași soartă ar putea avea și Uzina de Ciment de la Râbnița, aflată sub controlul firmelor lui Usmanov.

Alișer Usmanov, cel mai bogat rus, mai deține și alte afaceri în Republica Moldova. Structurile lui Usmanov controlează compania mail.ru, care este proprietarul Odnoklassniki – cea mai populară rețea socială între moldoveni. Rusul mai deține și un pachet important din OE Investments – rețeaua de terminale de plăți QIWI.

feb4

forbes.ru .31 ian 2015

 

http://unimedia.info/stiri/cel-mai-bogat-rus-renunta-la-afacerile-din-transnistria-87870.html

Comentarii (1)

  • Boghen la ora: 21:25, 31 ian 2015

Foarte ciudata tranzactia: proprietarul privat vinde activele autoritatilor locale, care ajutor financiar de la FR nu au primit, si deci nu prea au cu ce plati??!

Eu presupun ca ei vor sa simuleze ca chipurile pmr-ul intra in criza si acum ar fi momentul optim de solutionare a conflictului, acum autoritatile RM trebuie sa pape momeala si sa vina cu propuneri. Miscarea lui Diacov cu conlucrarea „pe dimensiune parlamentara” e din acelasi scenariu, zamislit de aceeasi scenaristi.

 

Aleşii” se mută în boxe

Prof. dr. Sylvia Jinga, S.U.A.

04 Februarie 2015
De câteva zile asistăm la Televiziunea Română la scene mai palpitante decât cele din romanele cu suspans.  După alegerile prezidențiale, care ne-au consumat emoțional și intelectual, infuzându-ne energie pozitivă prin triumful candidatului care sperăm că va ajuta decisiv la normalizarea societății românești, iată acum actul al doilea, al dramei în plină desfășurare, care se cheamă cercetarea, dovedirea și condamnarea celebrilor corupți din Codrii Vlăsiei. Este lamentabil să vezi ce fel de oameni au fost investiți să gestioneze banii țării în folosul ei și cum și-au cheltuit ei zilnic energia în strategii viclene pentru sustragerea unor porții pantagruelice din avuția statului, urmată de împărțirea prăzii, de spălarea banilor prin societățile off-shore din Cipru sau Bahamas, după plac.  Astfel, nume sonore de miniștri și înalți demnitari (Gabriel Sandu, Adriean Videanu, Alina Bica, Elena Udrea) sau oameni de afaceri specializați în șmangleală, precum Dorin Cocoș, Claudiu Florică, Dinu  Pescariu, Ovidiu Tender și atâția alții, implicați în rămurosul dosar Microsoft sunt chemați la Direcția Națională a Anticorupției ca să fie confruntați cu dosarele lor, reținuți temporar sau surghiuniți la domiciliu.  Așa cum în repetate rânduri subliniază crainicii de la televiziunea română, prin toate dosarele atât cel al afacerii Microsoft, cât și cel al retrocedării pădurilor sau al despăgubirilor circulă cam aceleași nume și toate demersurile de furtișag se înnoadă la doamna din fruntea Parchetului, Alina Bica, unde pentru o mită consistentă se aranja roata norocului. Lamentabil este acest spectacol al societății românești, după ce ani de zile ne-a plâns sufletul pentru profesorii din București, care ajunseseră să caute în pubele câte ceva de mâncare, după acei pensionari siliți să ia drumul Spaniei la cules de căpșuni sau după copiii abandonați acasă de părinți fără joburi în România, împinși să ia drumul pribegiei pentru plata străinului, căci la noi în țară nu mai erau locuri de muncă pentru ei.  Într-un interviu televizat în 28 ianuarie al Elenei Vijulie cu fostul Președinte Ion Iliescu, acesta nu avea să-și reproșeze nimic, privind retrospectiv anul 1990 cu preluarea integrală a puterii de către partidul atât de bine poziționat al F.S.N.-ului. Că aşa cum afirmase domnia sa, nu erau ei atât de proști să cedeze plăcintele altora.  Nu, nu are Ion Iliescu nimic să-și reproșeze.  L-a pălit amnezia în privința morții celor peste o mie de tineri.  Se știe azi că lui Nicolae Ceauşescu i se pun în cârcă foarte puține morți printre cei însuflețiti de spiritul răzmeriței. Cele mai multe s-au petrecut sub privirea ocrotitoare a celor care vor arbora trandafirul. Trandafirul lui Ion Iliescu este însângerat. Noi așteptăm ca vinovații să dea seama de crimele comise în acel an 1990. Acum, nimic despre ele. Cei mai mulți au fost împușcați de forțele care trebuiau să mascheze lovitura de stat pusă la cale de eșalonul doi. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute.  Cum de nu s-au îndreptat gloanțele spre cei care se poziționaseră pe tancul ce se îndrepta spre televiziune, toți îmbrăcați muncitorește cu pulovere?  Puloverele muncitorești, trandafirul și suta dată țăranilor în plus la pensie (lui Ceaușescu nu i-a mai reușit pomana) precum și demagogia de la televizor i-au asigurat puterea lui Ion Iliescu. Și ceea ce s-a întâmplat după aceea în timpul celor zece ani de domnie a președintelui cu trandafirul n-a fost deloc trandafiriu. În acei ani s-a dezlănțuit jefuirea țării, a industriei și agriculturii ei, a pălmașilor de rând care nu mai înțelegeau nimic din „democrația originală” scornită de Ion Iliescu.

 

Da, el este într-o oarecare măsură responsabil de declanșarea unei lăcomii și a unui jaf de proporții apocaliptice în România. Sub oblăduirea trandafirului şi a celorlalte eşarfe colorate s-a ridicat clasa adusă azi la judecată, care pute urât de tot. Judecați și dumneavoastră că unul dintre cei mai bogați și marcanți oameni de afaceri a pornit-o în 1990 cu comerțul cu amănuntul cu mărfuri aduse din Turcia, ca să facă saltul de la micul comerț la manipularea unor sume de milioane de euro, pe care le cerea și le dădea mită, depinde de caz, având ușă deschisă la „aleșii” poporului, care nu s-au dat în lături să se mânjească.  Înțelegem că domnul Dorin Cocoș era cărăușul banilor și uneori mesagerul unor persoane foarte sus puse. De, domnul Cocoș, personaj important, nevoie mare, circulând numai printre vârfurile elitei politice românești, își dobândise încrederea acestora, conlucrând cu toții la sfârtecarea bietei țări. Cu ce se prezintă „aleșii” hoți ai poporului astăzi după douăzeci și cinci de ani de democrație originală?  Cu un palmares rușinos de acțiuni spoliatoare, care te îngrozesc când intri în detaliile lor diabolice. „Săracii” oameni politici, prinși în păienjenișul sforilor trase în stânga și dreapta, pur și simplu nu mai aveau timp să se gândească, necum să acționeze pentru umplerea gropilor uriașe de pe toate șoselele României, despre construirea de noi șosele ce să mai vorbim, pentru modernizarea satelor abandonate paraginii, pentru igienizarea spitalelor, cum ar fi cele din Ploiești sau de la Constanța, unde fie lipsesc cearșafurile, fie copleșește mucegaiul, (să împiedice pauperizarea generală a spitalelor), pentru introducerea gazului metan în localități ca Rovinari, unde copiii mor din cauza intoxicării cu oxid de carbon în lipsa unor surse termice verificate, să investească măcar banii primiți de la U.E. pentru crearea de joburi, care să-i țină pe tineri în România.  Ne lăudăm cu elevi care au atras atenția N.A.S.A. sau cu exodul muncitorilor în Germania sau Suedia, unde se impun prin hărnicie, corectitudine, devotament la locul de muncă, în loc să relevăm că energiile românești sunt absorbite în uzinele noastre, care să arate tot atât de invidiabil de curate și bine organizate ca și cele germane. La douăzeci și cinci de ani de la căderea comunismului, domniile voastre din elita politicii sau mai bine zis „hoțiile voastre” vă prezentați cu o țară ruinată economic, cu cel mai mare exod al populației, care pleacă unde vede cu ochii ca să scape de voi.  Ceaușescu a lăsat o economie care funcționa, după criteriile proprietății de stat,  datoria externă plătită, creanţe externe de recuperat, locuințe oferite gratuit tuturor celor care se strămutaseră la oraș, pensii rezonabile. În orice caz pe atunci profesorii nu căutau în gunoaie, nici nu plecau la bătrânețe să culeagă căpșuni. Așa că, dacă asta vă fericește, trebuie să v-o spunem pe șleau că poporul român a murit în decembrie 1990 ca să-și cucerească libertatea de a muri de foame. Din parcimonioasele informații biografice care se dau la Televiziunea Română poți reconstrui ușor întregul animal, întreaga atmosferă fetidă a legăturilor ticăloase țesute între membrii numeroși ai mafiei românești. Stai și te întrebi de unde au apărut aceste haite, care se opuneau în Parlament la orice lege care ar mai fi făcut curățenie în grajdurile lui Augias, de unde au apărut toți acești nemernici care  își ascund acum capul între umeri, afișând un aer de totală nevinovăție.  Cum puteau doamnele Bica și Udrea să cheltuiască o mie șapte sute de euro pentru o cameră de hotel la Paris, când în țara pe care o lăsaseră în urmă majoritatea românilor era îngropată în sărăcie?  Pe amândouă le lega frenezia de a spăla banii murdari cu ajutorul hainelor luxoase cu care se vânturau apoi la București, ca să savureze superioritatea lor de imagine față de amărăștenii cu bani puțini pentru mâncare. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a remarcat sarcastic câtă voluptate culegea Elena Udrea din această paradă a exorbitantului ei lux afișat ostentativ.

 

Cum a fost posibilă această dezgustătoare ciocoire a unor indivizi altfel cu origini umile sau mai mult decât modeste? Toată această tagmă de profitori fără rușine, parveniți de circumstanță au fost aduși ca gunoaiele la suprafață de apele mari ale schimbării.Ei nu au avut nici educația necesară, nici cinstea funciară pentru gestionarea banului public. Demersurile zilnice ale justiției scot la iveală noi și noi anomalii, noi dezvăluiri care devin boomerang pentru unii dintre ei, cum s-a întâmplat cu confesiunile Elenei Udrea, contradictorii și semnificative pentru un proces care se petrece sub ochii noștri:  clasa politică compromisă în acești douăzeci și cinci de ani se autodevoră.  Autodevorarea este probabil cea mai mare pedeapsă pe care o primesc hoții chiar înainte de „dulcea” vacanță din boxa acuzaților.