Nicolas Valentin Vartan
7 martie

PORTRET DE LUPTATOR !

Dragi compatrioti, in cautarea noastra de reprezentanti ai miscarii civile, va prezint astazi pe Doctorul Dragos Popovici.

Dragos Popovici din Slobozia, a fost pana ieri angajatul Primariei Slobozia – SPAS, Serviciul Public de Asistenta Sociala.

* IALOMITA SI GIURGIU sunt judetele cu 1 medic la 1000 de locuitori, ultimul loc pe tara !

A fost medic scolar, avand in grija in jur de 1500 de copii de la un liceu si doua gradinite mari.

Incepand de azi, 7 martie 2017, doctorul are contractul de munca desfacut.

Noi consideram aceasta ca o continuare a persecutiei sistemului impotriva familiei doctorului, inceputa in 1948 si in acelasi timp consecinta a postarilor pe care Dragos Popovici le-a facut pe FB, toate incriminatorii si acuzatoare la adresa comunismului si a PSD.

Dragos este fiul lui Gelu Popovici, care in 1948, a initiat un grup de rezistenta anticomunista in Tecuci, format din elevii clasei a VII-a de la Liceul Dumitru Strurza.

Acest grup era continuatorul grupului condus de doctorul Tacu al carui fiu a murit in conditii suspecte in 1986.
In 1949 intreg grupul a cazut iar tatal lui Dragos si ceilalti au fost arestati intre 28 noiembrie – 1 decembrie 1949.

Grupul a fost afiliat la Rezistenta Armata Anticomunista din muntii Vrancei, initiata si condusa de fratii Ionel si Cristea Paragina din Crucea de Sus-Panciu.
Ei erau unchii lui Gelu Popovici, mama acestuia Irina fiind nascuta Paragina.

Istoria Grupului Paragina se cunoaste, s-a scris mult, exista si memoriile lui Ionel Paragina s-au facut si doua episoade in Memorialul Durerii.

Pe scurt Ionel a fost arestat pe 18 oct. 1949 prin tradare iar Cristea Paragina, dupa ce a scapt dintr-o ambuscada a securitatii dimpreuna cu Gheorghita Balan si altii doi, a cazut eroic pe 29 noiembrie la Soveja sat Rucareni, cand proprietatea lui Gheorghita Balan a fost inconjurata de trupele de securitate si a avut loc un schimb intens de focuri.

Gheorghita Balan, student in 1948 la Medicina Cluj, anul III, a avut un destin tragic, a scapat din prigoana dezlantuita in vara lui 1950 in muntii Vrancei, s-a retras impreuna cu inca 2 prieteni in zona intariturilor nefolosite in 1944 de la nord de Focsani, unde fiind la randul lui incercuit de trupele securitatii a fost arestat dupa ce si-a folosit toate gloantele.
Cei doi insotitori, au fost de asemenea arestati, unul in stare critica dupa ce a incercat sa se sinucida.

Persecutiile asupra familiei au continuat, tatal, Gelu Popovici a fost exmatriculat din 4 facultati, casa lor din Tecuci a fost demolata in 1978 impreuna cu altele 5-6 , pentru simplul motiv ca in acel colt locuiau fosti militari sau functionari ai fostului Regim Regal.
Gelu Popovici a devenit inginer agronom si a fost silit sa se pensioneze in 1985 la varsta de 54 de ani.

Urmarirea informativa si sicanele impotriva familiei au continuat, Dragos e martor la venirile dese in casa lor din Slobozia a unui domn colonel Iordache si inainte si dupa evenimentele din 1989.

Suntem, in mod evident, in prezenta sistemului de epurari politice de tip stalinist care apartine unui timp pe care l-am crezut cu totii apus !
Restauratia comunisto-securista in Romania este pe zi ce trece tot mai vizibila si mai ampla.

Acceptarea acestor practici, precum si licentierea jurnalistilor de investigatie, Ramona Ursu, Ondine Ghergut, Malin Bot, pentru exprimarea opiniilor lor politice, ne transforma pe fiecare in complici cu tortionarii unui sistem care trebuie eliminat din viata Romaniei pentru Totdeauna !