CD
1.622 aprobate
denitsoc@gmail.com
207.204.249.31
PORNIND DE LA BANDUNG
De CD
În actuala eră digitală, în care datele sunt cotate si informatiile financiare judecate instantaneu nu se mai poate pune problema unei noi monede de transfer pentru BRICS si parteneri.
O nouă monedă este doar o treaptă in plus, ne necesară, in procesul de tranzactare ce se poate desfăsura in mod normal direct in monedele tărilor tranzactante sau in alte monede liber acceptate de tranzactanti.
Mare dezamăgire, acesta este în mare măsură cazul oricui se aștepta la nașterea unei noi monede care ar fi provocat dolarul american ca monedă de rezervă a lumii. Concluzia nu este că Brics nu a reușit să emită o nouă monedă, ci că s-a cazut de acord în unanimitate că nu există o nevoie legitimă pentru o astfel de monedă pentru a compensa dominația dolarului.
Asa se vantură pe media, “provocarea dolarului” si “necesitatea unei monede care să compenseze dominatia dolarului”. Doua teze complet gresite.
BRICS nu vrea să provoace dolarul, căci nu are nici un motiv, dimpotrivă prezenta activă a dolarului pe piata internatională este un termen de comparatie ce relevă superioritatea tranzactiei directe in monedele nationale, fără taxe si alte acareturi de 10%. Pe de altă parte dominatia dolarului este o problemă temporară si strict trecătoare, ce este si ea un indicator al trecerii in uitare a puterii hegemonice. Diminuarea circulatiei dolarului va indica diminuarea influentei hegemonic spre satisfactia generală, mai putin a elitelor financiare.
BRICS Pay este un sistem de plată bazat pe blockchain care utilizează aceeași tehnologie de bază ca și alte criptomonede. Sistemele de plată au devenit un instrument geopolitic esențial, deoarece permit țărilor să se apere intelligent împotriva sancțiunilor abusive occidentale.
Geniul rasei noastre este să fim creatori de idei puternice care să ne conducă înainte și în sus. Această capacitate, pe care Søren Kierkegaard o numește idealitate (In Vino Veritas, 1845), nu trebuie confundată cu ceea ce numim în mod obișnuit idealism, căci se poate susține că idealismul este vulnerabilitatea noastră, slăbiciunea inerentă culturii noastre.
Dacă nu se va emite o monedă BRICS totusi, in unele cazuri, se vor folosi diverse instrumente financiare bancare care să accelereze tranzactiile si să le elibereze de unele taxe si plati de servicii bancare in tranzactiile cu tertii.
Este adevărat ca multi confundă aceste instrumente financiare cu monedele, emisiuni financiare ale unei entitati statale sau conglomerate bancare.
De aceea este bine să le cunoastem asa cum sunt ele prezentate mai jos.
mBridge – este o platformă care utilizează monedele digitale ale băncii central a tării respective, (CBDC) pentru a sprijini plățile transfrontaliere și tranzacțiile valutare în timp real. Platforma se bazează pe mBridge Ledger, un blockchain personalizat pe care băncile centrale îl folosesc pentru a emite și a schimba CBDC.
Moneda digitală a băncii centrale (CBDC) este o versiune digitală a monedei unei țări care este emisă de banca centrală.
CBDC-urile sunt diferite de criptomonede, care sunt monede digitale private și bani digitali deținuți în conturi bancare.
CBDC-urile sunt explorate de multe țări ca o modalitate de a îmbunătăți sistemul de plată și de a reduce utilizarea numerarului.
Scopul mBridge este de a reduce costurile și timpul asociat plăților tradiționale transfrontaliere, oferind o platformă comună pentru mai multe bănci centrale pentru a se conecta cu participanții comerciali.
Platforma este concepută pentru a fi conformă cu reglementările locale și cu nevoile de guvernare.
Iată câteva dintre beneficiile mBridge:
– Eficiență: mBridge își propune să fie o soluție ieftină, eficientă și compatibilă pentru plățile transfrontaliere.
– Transparență: mBridge poate crește transparența plăților transfrontaliere.
– Viteză: mBridge poate accelera timpul de procesare a plăților transfrontaliere.
CBDC înseamnă Moneda digitală a Băncii Centrale, care este o formă digitală a monedei fiduciare a unei țări, care este emisă de banca centrală.
CBDC-urile sunt o alternativă digitală la numerarul fizic și au scopul de a moderniza sistemul financiar și de a îmbunătăți eficiența politicii monetare.
Iată câteva puncte cheie despre CBDC:
• Cum funcționează
CBDC-urile reprezintă o datorie a băncii centrale și sunt denominate în moneda suverană a țării. Ele sunt disponibile pe scară largă pentru public și pot fi folosite pentru a efectua plăți digitale.
• Beneficii
CBDC-urile pot oferi confidențialitate, transferabilitate, comoditate, accesibilitate și securitate financiară pentru consumatori și întreprinderi. Ele pot, de asemenea, să reducă costul menținerii unui sistem financiar complex și să reducă costul tranzacțiilor transfrontaliere.
• Tipuri de CBDC
Există două tipuri principale de CBDC: cu amănuntul și cu ridicata.
CBDC-urile cu amănuntul sunt destinate tranzacțiilor de zi cu zi ale gospodăriilor și întreprinderilor, în timp ce CBDC-urile cu ridicatal sunt pentru instituțiile financiare și sunt similare cu rezervele băncii centrale.
• Adopția
În octombrie 2024, 87 de țări explorează CBDC-uri și nouă au lansat deja o monedă digitală deținută de stat.
China a fost prima economie majoră care a adoptat un CBDC, renminbi digital.
https://www.youtube.com/watch?v=ZKd6sOrzN7U
Privind la BRICS este util să reflectăm asupra Conferinței de la Bandung din 1955, unde o adunare de 29 de națiuni asiatice și africane a pus în mișcare schimbări geopolitice care au grăbit sfârșitul erei coloniale – un proces care a durat mai mult de 20 de ani pentru a se realiza.
Conferința de la Bandung s-a bazat statutar pe ceea ce era cunoscut sub numele de „Cinci principii ale coexistenței pașnice”, un acord între India și China din 1954, care urma să servească drept fundație pentru solidaritatea între națiunile nou independente.
Întrucât majoritatea participanților ieșiseră abia recent din jugul dominației coloniale, principiile de bază ale Conferinței de la Bandung – autodeterminarea politică, respectul reciproc pentru suveranitate, nonagresiunea, neintervenția în afacerile interne și egalitatea – au rezonat puternic.
Bandung a pus bazele a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Mișcarea Tărilor Nealiniate în timpul Războiului Rece.
Comunicatul final al conferinței a promovat cooperarea economică și culturală, protecția drepturilor omului și încetarea discriminării rasiale.
Concentrându-se pe potențialul de colaborare, organizatorii Conferinței de la Bandung au sperat să creeze un mecanism care să reducă dependența participanților de Europa și SUA.
Cu toate acestea, epoca Războiului Rece a conflictului dintre superputeri a însemnat că politicile care au stat la baza colonialismului, inclusiv dominația externă a dezvoltării economice, politice, militare și societale a statelor, nu au fost niciodată eradicate pe deplin. Mai degrabă, ele au fost înlocuite cu un nou sistem de dominație neocolonială reflectată de aranjamente post-coloniale precum France Afrique, Commonwealth-ul Britanic și ordinea internațională dominată de SUA, bazată pe reguli.
Viziunea Conferinței de la Bandung a devenit tulbure în apele învolburate ale competiției Războiului Rece și, ca urmare, multe națiuni în curs de dezvoltare, în loc să-și afirme independența, au căzut în capcana relațiilor neocoloniale chiar cu națiunile de care încercau să se elibereze.
Cele Sase Principii Cheie Ale Multilateralitatii
1. Deschiderea la relatii interactive, incercarea de a crea bariere artificial este contra productiv, incetinind dezvoltarea normala a relatiilor economice mutuale.
2. Diversitatea este o conditie prerequizita a dezvoltarii sustenabile. Nici un fel de model nu poate fi impus sau recomandat ca ceva universal si demn de urmat.
3. Lumea se poate dezvolta numai in conditiile de maxima reprezentare. Nimeni nu are dreptul sa guverneze in numele altuia.
4. Securitaea trebuie asigurata pentru toata lumea. Securitatea nimanui nu poate fi asigurata pe seama altora.
5. Justitie pentru toata lumea. Disparitia discrepantei intre “Bilionul de aur” si restul umanitatii este plina de contradictii politice si adanceste problema migratiei.
6. Egalitate. Nimeni nu isi va face interesele sa depinda de state mai puternice.
Motto-ul BRICS:
“„Consolidarea multilateralismului pentru dezvoltare și securitate globală echitabilă.”
La fel cum Conferința de la Bandung – Indonezia a fost formată pe baza acordului dintre India și China cu cu celor cinci principii cheie, summitul Brics de la Kazan s-a bazat pe declarația comună emisă de Rusia și China pe 4 februarie 2022, despre „Relațiile internaționale care intră într-o nouă eră de Dezvoltare durabilă globală”.
Acest document de numai 5.000 de cuvinte a servit ca o declarație de independență față de constrângerile neocoloniale impuse de ordinea dominată de SUA și ca fundație pentru extinderea BRICS-ului și crearea de noi structuri și mecanisme de interacțiune globală. Această din urmă funcție este cea care definește progresul la Kazan.
Conferința de la Bandung a produs o viziune pentru tările nealiniate, dar nu a avut structura corespunzătoare pentru a o susține. Summitul de la Kazan a creat o viziune similară, dar a construit infrastructura instituțională necesară pentru a-i permite să fie alimentat și să crească în viitor.
Conferința de la Bandung și-a îndeplinit obiectivul de a dezvălui pericolele si racilele epocii coloniale, dar deficiențele sale nu au putut impedica apariția unor mecanisme neocoloniale care au continuat să blocheze independența și potențialul Lumii a Treia, cunoscută acum ca Sudul Global.
„Spiritul Bandung”, totuși, este viu sub forma BRICS al cărui succes va fi măsurat prin măsura în care acest spirit poate fi dezvoltat într-o realitate post-neocolonială care deschide o nouă eră a multilateralismului.
Atlanta 11/12/2024
Atentie ca pentru evrei crestinismul nu e o religie „corecta” chiar de la intemeierea sa .Sa nu uitam ca inclusiv Intemeietorul ,Iisus Hristos a fost omorat de ei ,ca Om,pentru ca nu Era „corect”.Chiar din viata pentru ca nu Era „corect” Era acuzat de vrajitorie cu cuvinte (hule) de genul:”cu beelzebul,domnul dracilor scoate pe draci”.Pentru ca nu Era „corect” Il acuzau ca „E pacatos,pentru ca mananca la masa cu vamesii si cu pacatosii”.Pentru ca nu Era „corect” vroiau sa Il arunce in prapastie in Capernaum.Pentru ca nu Era „corect” l-au cumparat cu bani pe Iuda ca sa Il predea lor pentru a-L asasina.
Sfantul Justin Parvu in proorociile sale selectionate de dl Florin Stuparu spunea despre viitorul Bisericii.(Apropo de ingraditi)
Iata:
„Vorbind cu unii dintre ucenicii lui apropiaţi, părintele le zicea aşa:
„Acuma se pune problema mîntuirii individuale. Vrei să te mîntuieşti? Trebuie să treci barajul de artilerie! – cum există metoda aceasta de război a individului, să treacă printr-un baraj de artilerie. Acolo n-ai comandant de grupă, nici de pluton, nici de companie; eşti singur cu lopata Linemann şi cu arma ta. Aşa te strecori printre proiectilele care cad în dreapta şi-n stînga; da’ tot trebuie să pătrunzi acest zid de foc. Şi-aşa se strecoară şi Creştinul la ora aceasta. Vrei să te mîntuieşti? Trebuie să-ţi iei viaţa pe cont propriu. Să ţi-o orientezi în aşa fel, încît… Au venit vremuri cînd nu mai ai comandant. Atunci, trebuie să rezistăm, să ne rugăm să ne lumineze harul Domnului. Şi-aşa, privind în urmă la martiri şi mucenici, punem şi noi aicea o mică jertfă. Că, dacă aştepţi astăzi sfaturi sau metode, nu ieşi la liman. Pentru că iată: iese o Scriptură acuma, mai iese o Scriptură peste vreo patru-cinci ani, mai iese o Scriptură în înţelegerea comună cu toate matrapazlîcurile acestea iudaice, şi nu mai ai ce face.”
Aici, părintele este întrebat: Păi va fi o Biserică fără preoţi, fără arhierei? La care el răspunde:
„Da, iată că a fost şi în vremurile grele ale creştinismului, cînd te lua, te lăsa să îţi faci rugăciunea, şi îţi tăia capul. Acolo n-avea nici preot, nici… Avea [şi arată în sus cu braţul]…Vom fi puşi la încercare, dar să nu ne temem, turmă mică! – fiindcă Domnul rămîne cu noi. Să nu ne gîndim însă că vom trece prin viaţă, prin viaţa creştină, şi nu ne vom asemăna cu durerile Mîntuitorului Hristos, cînd a spus: «Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?» Orice suferinţă îşi are menirea ei. Şi, dacă sîntem conştienţi de această menire, o putem primi cu toată inima. Să fiţi încredinţaţi că asta vi se cere de la Dumnezeu: să primiţi cu toată inima ceea ce vine! Căci, dacă e îndoială, nu mai e jertfă. Să fiţi pregătiţi în fiecare zi şi în fiecare clipă!”