România secretizează dezastrul

by Mihai Giurgea

Victor Ponta e mort de frică.
Și face greșeli sinucigașe. Sa secretizezi bugetul (sau discuțiile despre buget), când urmează o sărăcie cruntă, este o demență:
  1. Pentru ca le arați oamenilor ca ai ceva de ascuns. Creezi o vânătoare, cu tine pe post de iepure. Devii personajul negativ. In loc sa aibă încredere in tine, sa iei masuri dure, de acum or sa spună: aha, USL conspiră împotriva poporului. Si…cam așa si e.
  2. Pentru ca oricum nu poți sa ascunzi nimic. Bugetul va fi votat in Parlament. Pai ce faci, ii pui sa jure ca vor păstra tăcerea? Pe PDL-isti? Or sa râdă de tine si cu fundul! Or sa jure orice, si in 5 minute o sa-ti vezi bugetul la toate televiziunile.
Victor Ponta a început un război deja pierdut. A mai pierdut el si astă vară (când si-a luat palme cu referendumul si când a ratat privatizarea Oltchim). Dar acum e mult mai grav. Acum nu Băsescu e dușmanul: ci criza economica, șomajul, sărăcia, lipsa de investitori.
Iar pe astea, Victor Ponta nu are cum sa le învingă. Și știe si el.
Și ce mare secret? Că nu sunt bani?
Pai deja știam cu toții, in ce dezastru se află economia românească:
  • Numărul firmelor din România a scăzut in 5 ani, la mai puțin de jumătate.
  • Investițiile străine au scăzut de…15 ori!
Vedeți in grafic, unde scrie „2012”? Ei bine, bulinuța aia albastra este…Victor Ponta. El a fost la guvernare aproape tot anul: si doar atât a reușit sa producă! Si pariez ca 2013 o sa fie si mai mic decât 2012!
Cat de mic, Ponta? Ca deja a ajuns economia, cât testiculul de pește! Hahahaha…
Ce dictează FMI-ul? Nici asta nu e un secret, bă Ponta!
Ați auzit bine: dictează. Pentru ca Victor Ponta scrie acum la dictare. Socialistul imbecil, care se dădea mare naționalist, care a refuzat sa discute cu delegația FMI (când era in opoziție), acum e in genunchi si cu gura larg deschisă!
Iar masurile FMI nu sunt nici un secret. Sunt standard. Așa ca știm cu toții ce urmează: tăieri de cheltuieli si creșteri de taxe.
Adică dezastru.
In timp de criză nu. se. cresc. taxele.
Tăierile de cheltuieli sunt bune. Tăierile de cheltuieli îi lovesc fix pe bugetari, pensionari și firmele de partid cu contracte de stat (șpăgarii). Păi, să-i omoare-n mă-sa! Economia n-are nevoie de ei: ca oricum nu produc bani. Doar consumă.
In schimb, dacă mărești taxele, omori exportul: si rămâi cu țara pe butuci.
FMI vrea să împace capra și varza. Si n-o sa reușească.
Nu știe FMI ca creșterea taxelor înseamnă scăderea afacerilor? Ba evident ca da! Știe si Angela Merkel in Germania, si David Cameron in Marea Britanie. Știe toata lumea. Atunci, de ce tot o lălăiesc? De ce nu retează criza dintr-o lovitura? De ce nu încep mai repede terapia de șoc?
Pentru ca le e frică. Pentru ca nu vor revolte sociale: oameni in strada, incendieri, sânge, manifestanți morți. In 1929, s-a aplicat fără mila curba de sacrificiu (aia care-mi place mie) si s-a ieșit din criza in 4 ani! Dar s-a si tras in sindicaliști: cu muniție de război, nu cu gloanțe de cauciuc. Pe străzi a fost un adevarat abator.
In 2008 in schimb, „floricelele” astea socialiste (care cică-s politicieni), au încercat sa găsească o cale de mijloc: mai tăiem nițel de la bugetari…tăiem nițel mai mult de la patroni…poate ieșim din criza pașnic…
Rezultatul? O mare frecție! Economia e intr-un dezastru mult mai mare acum, decât era in 2008. In 5 ani, datoriile tarilor s-au triplat, produsele europene si americane sunt la fel de necompetitive fata de cele chinezești, iar resursele sunt si mai puține.
Concluzia: nu există cale de mijloc. „Abatorul” e inevitabil.
Economia in 2013? Care economie?
Nivelul de trai al românilor n-o sa scadă: o sa se prăbușească. De fapt, n-o sa prea mai aveți nivel de trai, dragi români. Si e doar începutul: 2014, 2015, 2016 vor fi si mai rele. De fapt, România a intrat intr-o spirala a morții si nu are politicieni cu sânge-n ei, ca s-o oprească.
Angela Merkel zicea: criza va mai dura încă 10 ani. Poate in Germania! In România, ea va dura cel puțin un secol. Am văzut aseară la TVR o emisiune in care se dezbătea cu seriozitate: in 2013 vom avea creștere economica, sau stagnare?
Creștere sau stagnare?! Hahaha…poate in hârțoagele INS-ului! In realitate, România își va continua căderea tot mai rapida. Pentru ca nu mai are investitori, nu mai are afaceri, nu mai are ce economie sa crească. Iar creșterea taxelor va fi ultima bomboană pe colivă.
Acesta e secretul pe care e disperat sa-l ascundă Victor Ponta.