Re: Initiativa cetateneasca
Mesaje primite
x

Vasile Zarnescu
12:11 (acum 10 ore)
către Postolache, bcc: eu

Doamnă Ileana Postolache,
Sunt de acord cu expunerea dvs. de principii, dar, la final afirmați că nu acceptați sugestiile mele, fiindcă ar fi inactuale. Sugestiile mele sunt înșirate de la fraza care începe cu „În plus, printre obiectivele mișcării suveraniste trebuie inclus obiectivul central:…”.
Fără atingerea acestor obiective indicate de mine – cel central și cele subsecvente – nu se pot realiza nici obiectivele enumerate de dvs.!
Redobîndirea suveranității depline a țării – ciuntită prin includerea forțată în U.E. – nu se poate realiza decît prin afirmarea și impunerea factorului NAȚIONAL și nu prin asigurarea predominării factorului alogen, cum s-a făcut în acești 30 de ani apocaliptici. Spuneți că nu aveți nevoie de „naționalism extremist”! Naționalismul este unul singur: naționalismul. Nu există „naționalism extremist”! Dar, cînd țara este agresată pe toate dimensiunile – economic, axiologic, spiritual, informațional, informativ, imagologic, financiar-bancar (în țară mai avem doar două bănci românești: CEC-BANK și EXIMBANK, toate celelalte vreo 50 de bănci sunt „străine”, adică sunt bănci iudaice drapate sub denumirea unor țări europene, apărînd acum și una „americană”, FIRST BANK!) -, deci, cînd este agresată pe toate dimensiunile, atunci, într-adevăr, trebuie apelat la „naționalismul extremist” deoarece suntem în legitimă apărare! Suntem în situația palestinienilor, doar că nu ne apărăm cu nimic, nici măcar nu dăm cu pietre ca aceștia.
Dimpotrivă, guwernerul P.N.L.-ului „naționalist” – că așa se intitulează: Partidul Național Liberal, deși este eminamente antinațional! – le va da străinilor și tot ce ne-a mai rămas: CEC-BANK, Hidroelectrica, Centrala Nucleară de la Cernavodă, SMURD-ul, Platoul Mării Negre care fusese cîștigat la Haga (dar care fusese concesionat, dinainte de proces, de către Tăriceanu și Vosganian), minele de aur, minele de sare, pădurile, munții etc. – așa că nu vom mai avea nici pietre cu care să aruncăm în ei, nici țepușe în care să-i tragem pe invadatori, nici topoare ca să tăiem cozile de topor aflate la guwernere, care ne trădează de 30 de ani.
Prin 1975, un director de la Ministerul Agriculturii, Ion Tudora, a fost împușcat fiindcă vînduse germanilor niște mașini care valorau vreo 150.000 lei, adică valoarea unui apartament cu patru camere. Dar, în mod just, a fost inculpat pentru trădare de țară și de aceea a fost împușcat. Acum vreo lună, Florin Cîțu a debitat niște enormități din cauza cărora Banca Națională a irosit un miliard de euro ca să repare idioțeniile lui Cîțu. Cîte gloanțe ar trebui băgate în Cîțu pentru nenorocirea pe care ne-a făcut-o și cîte în Ludovic Orban, care, deși moțiunea contra lui Cîțu a trecut, Orban refuză să îl demită?! În 1989, pedeapsa cu moartea a fost abolită tocmai pentru ca jefuitorii țării, trădătorii de țară să nu mai fie împușcați.
Cred că o formă preliminară de apărare pe care să o aplice naționalismul este reînființarea escadroanelor morții. Așa cum face, acum, statul Israel, care, deși nu are o națiune, acaparează un teritoriu pretins „biblic”!
Ca atare, în situația tragică a României de azi – cu dușmani interni și internaționali, aflați în fruntea țării, dar și printre noi -, in ciuda ideii generoase, mișcarea „suveranistă” nu este decît o mîrțoagă cu care nu am putea să alungăm „cîinii de la măcelărie”. NU se mai pune problema să facem o mișcare cu care să încercăm ceva, doar „ca să avem conștiința împăcată”, ci trebuie ceva cu care să învingem, căci, dacă nu învingem, atunci disperarea de care vă plîngeți acum va deveni lipsă de speranță. Iar lipsa de speranță, cum scria Dante, este echivalentă cu Iadul: „Lasciate ogni speranza…”
Cît despre „xenofobie”, vedeți aici: https://www.justitiarul.ro/cuvantul-xenofobie-trebuie-scos-din-uz/.
Sănătate!

On Fri, Dec 13, 2019 at 3:56 AM Postolache Ileana wrote:
Stimate d-le Zarnescu,

Multumim pentru recomandarile facute.
Inca nu se poate vorbi de un partid suveranist. Este prea devreme.
Ceea ce organizam noi este o intalnire, o discutie, cu cateva personalitati ale vietii culturale, politice, economisti, jurnalisti, presa, juristi, pe subiectul, ce facem cu tara de acum incolo? .
O discutie de principiu NU obliga pe nimeni, la nimic. Da, va exista si o propunere, o initiativa, care nu este insa obligatorie.
Vom veni si cu propunerea de a forma o miscare suveranista autentica, un nucleu suveranist.
Situatia critica in care se afla tara cere o astfel de initiativa care devine necesitate. Acesta va fi al doilea punct pe ordinea de zi, a intalnirii.
O astfel de intalnire nu are cum sa deranjeze pe absolut nimeni dintre invitati, indiferent de apartenenta si orientarea lor politica. Sustinem pe oricine vrea binele acestei tari, neconditionat de apartenenta politica sau religie.
Nu ne cramponam de partidele din care fac parte unii dintre invitati, subiectul fiind tara.
Nu cautam vinovati, nu aratam cu degetul pe nimeni, nu cerem explicatii.
Vrem doar sa stim daca exista printre cei invitati, persoane dispuse sa renunte la orgoliul personal, de partid, de organizatie, si care impreuna cu noi, sa puna Romania inaintea de toate!
Romania este prima conditie, subiectul, obiectivul si telul nostru. Propunerea noastra de partid suveranist va tine cont de acest lucru.
Nu prezinta interes cei care gasesc nod in papura in orice sau pretentiosii. Noi suntem oameni simpli. Ne-am saturat de simandicosi, mofturosi, de vedetism politic. In general nu agreem vedetismul de nici un fel.
Punem accent pe simplitate, modestie, principii, asumare, responsabilitate si pe deviza, ”Toti pentru unul, unul pentru toti si toti pentru Romania !!”
Propunerea noastra va fi atat de simpla, de principiala si de bun simt, incat pretentiosii vor pleca singuri.
Cautam oameni de buna credinta care sa puna Romania si poporul roman, inainte de toate.
Asta cautam si asta vrem noi.
Nu cerem nimanui sa semneze nimic, sa promita nimic, nu obligam si nu fortam pe nimeni.
Dorim sa aflam daca in Romania mai exista oameni dispusi sa puna interesul national pe primul loc si care sunt aceia.
Daca vom fi refuzati, noi cetatenii vom avea constiinta impacata ca am incercat, ca ne-am straduit, dar n-am avut cu cine, nu s-a putut.
Daca alte interese vor prima, ne vom retrage discret la casele noastre, asa cum am venit, punem cruce Romaniei si o ingropam !

Noi nu suntem pentru „o noua clasa politica” sau „oameni noi”. Aceasta idee este de sorginte sorosista si este vanturata din 2012 incoace de fortele sorosiste care au creat USR.
Dimpotriva, dorim crearea Partidului Suveranist Roman ca platforma pentru politicienii existenti, care sa se mobilizeze impotriva acestui regim, cat mai repede posibil.
Politicieni, juristi, oameni de cultura care sa se ridice impotriva acestui regim de acolo de unde se afla, DE LA TRIBUNA PARLAMENTULUI sau din mediul public, intrucat dusmanul Romaniei trebuie atacat cat mai repede posibil dupa perioada de tacere care s-a lasat dupa incarcerarea lui Liviu Dragnea si incheierea preluarii PSD de catre Servicii.
Dorim sa atragem politicieni patrioti mai ales de la PSD si ALDE, dar si din alte partide, mai ales pe aceia care s-au implicat in inlaturarea Codrutei Kovesi de la conducerea DNA si crearea SIIJ, cei care sunt cunoscuti de electoratul patriot care fierbe de manie vazand blatul Vioricai Dancila cu serviciile. Desigur, ar fi reusit si fara Viorica Dancila dar tocmai acest premier PSD le-a furnizat cheia furtului profesionist al alegerilor.
Sa dea Dumnezeu sa reusim sa atragem acesti politicieni si sa dam lovitura meritata acestui regim samavolnic.
Multumim pentru sugestiile facute, insa cred ca este prematur acest subiect.

Cu stima,
Ileana Postolache