JMT
61 aprobate
Architecttudor@aol.com

108.50.199.219 În răspuns la nicu cohen.
Dle Nicu Cohen, esti foarte needucat in privinta genezei capitalismului, mai ales cind spui ca „capitalismul a aparut cu multe milenii in urma ,odata cu exploatarea primului prost de catre primul smecher .”

Idea dumitale despre istorie este simplificata, ne-erudita si infantila si sugrereaza pozitia ta amara de proletar perpetu fara sparanta.
Aparitia capitatismului este un moment istoric de o complexitate de factori determinanti de natura geografica, temporala, sociala si nu mai putin important religioasa.

Capitalismul nu va desfinta explatarea ” primului prost de catre un smecher” o va umaniza, iar aceasata exploatare nu va dispare niciodata ci se va intensifica, mai ales in societatea technologica moderna unde pentru prosti, condamnati genetic sa fie prosti, accesul la pozitile superiare in societate va fi din ce in ce mai greu de dobindit.

In societatile technogizate viitore ierahiile sociale se vor stabilii prin capacitatea mentala de acces la educatie specializata, iar segregarea sociala va fi mult mai drastica, probabil in proportia de unul la zece sau chiar mai putin. Unul fiind indvizii care vor fi in satre sa fie acceptati la studii la primele zece universitati din lume ( prima universitate din Romania se califica pe plan mondial pe locul cinci sute si ceva), iar cele noua procente ramase vor fi condamnate la exploatare perpetua, pierzind chiar speranta pe care o mai pot avea unii ca noi in conditiile capitalismului contemporan de a ne depasii conditia prin munca asidua compensata eventual prin elevare sociala.

Deci in socitatea technologica viitoare, in cuvinte simplificate, smecherii vor fi cei superiori prin nastere iar prosti vor ramine prosti fara speranta, si fara luxul de a se strofoca revolutionar si infantilist asa cum incerci tu sa o faci in postarea de mai sus.

Capitalismul, dupa parerea mea este aici si va ramine in destinul societatii umane, perpetuindu-se prin perfectionare, subtila, metamorfica. Comunismul va ramine si el ca o alternativa fatalista a capitalismului, devenind atunci cind va reusii sa prevaleze din ce in ce mai absurd si mai brutal si care ca o expresie de poluare genetica a gindiri omenesti va putea cindva sa genereze distrugerea catastrofica a rasei umane.