Are dreptate madam Dăncilă!
No issue detected

Pixelu Albastru10 hours ago
m*****************@gmail.com***.***.***.216
Războiul lui Klaus cu Constituția este explicat interesant de către economistul Dan Diaconu pe blogul său în articolul Suspendarea ţării publicat pe 19 septembrie 2019. Redau doar câteva paragrafe din articol:

Mă uit la rahatul ăsta de Plăvan, mai precis la modul înfiorător în care minte. Stilul în care a ieşit pentru a spune că CCR o obligă pe Veorica să-şi valideze guvernul în Parlament e de-a dreptul halucinant pentru un om care are toate ţiglele pe casă. În mod normal ar trebui să i se răspundă imperativ: „Nu, boule, CCR îţi spune ţie că eşti un imbecil care trebuie să valideze numirile înaintate de Veorica. Atât şi nimic mai mult!”

Ar fi o iluzie să credem că prostul naţional a făcut-o din neştiinţă. De mult prea mult timp, acest oligofren refuză să respecte Constituţia. E un şir de mişcări deliberate pe care e pus să le facă pentru a stabili precedente periculoase. Ce face el acum e pregătirea pentru ceva monstruos, pentru un preşedinte care să poată ieşi din constrângerile constituţionale. Ca să înţelegeţi asta trebuie să începem ceva mai din spate, de la ticălosul său predecesor.

băsescu avea un stil nativ de a minţi, pentru moment o credea chiar şi el. Cu toate acestea, studiindu-i stilul, oricine va putea constata o evoluţie. Pe măsură ce se „încetăţenea” în funcţie, ticălosul îşi rafina atât tehnicile de a minţi cât şi pe cele discursive. Spre sfârşitul ultimului mandat ajunsese să ţină discursuri extrem de puternice, indiferent de context. Mi-a fost cât se poate de clar că a beneficiat de un training de specialitate efectuat de „băieţii din spate”. Nu ştiu dacă ai noştri sau ai licuriciului. Însă, în orice caz, beneficiar final al mişcării e licuriciul.

Certitudinea pe care o am este aceea că şi Plăvanul beneficiază de un training de aceeaşi natură. Comparaţi tehnica discursivă(inexistentă) din primele luni ale mandatului său şi modul în care se exprimă acum. Ştiu, o face la fel de metalic, la fel de grosolan. Dar se vede o evoluţie exact ca în cazul lui băsescu. Similar stau lucrurile şi în ceea ce priveşte seninătatea cu care minte. Şi-aici e vorba de acelaşi fel de training specializat. La începutul mandatului, când intra în încurcătură se bloca pur şi simplu. Acum o face fluent, intră în fibra minciunii şi o adoptă pentru ca apoi întreg discursul său să pară natural. E modul profesionist de a minţi.

Echipa care se ocupă de trainingul Plăvanului e aceeaşi cu cea care s-a ocupat de băsescu. Dincolo însă de a da greutate discursurilor unor nulităţi, această echipă are un plan pe termen mediu, anume dinamitarea Constituţiei prin crearea de precedente periculoase. În final se urmăreşte propulsarea preşedintelui pe o poziţie din care să poată fi singurul capabil de a gestiona starea de excepţie, incluzând chiar suspendarea totală a Constituţiei.