Cornel-Dan NICULAE
33 aprobate

carpathia_rex@yahoo.com
95.76.1.182

 

 

Începutul acestui articol este preluat ad-literam de la Cornel-Dan NICULAE, articolul:
„Holocaustopatia ca resort psihologic de presiune al evreilor pentru dominarea şi estorcarea neevreilor !?“.
Textul:
„Psihologii şi chiar psihiatrii ne vorbesc despre cum anumiţi indivizi practică victimizarea cu scopul precis, chiar dacă şi numai subconştient, pentru a obţine avantaje de la cei cărora le induc sentimentul de vinovăţie şi de a-i face pe aceştia, astfel, slujitorii lor.
Şi, de multe ori, „vinovaţii“ sunt victimele reale ale victimizaţilor.
În multe cazuri suferinţa nici nu a existat, ci este doar o predispoziţie a personalităţii privind modul de a-şi privi viaţa, predispoziţie transmisă de la ancestori (înaintaşi, părinţi preluată fie genetic, fie cultural, prin exemplu).
Alteori „victima“ chiar a avut de suferit, dar nu mai vrea să depăşească acest moment, căci a descoperit că îi conferă un statut special, o aureolă. În timp, „suferinţa“ lui narativă creşte exponenţial faţă de cea reală, şi nu mai permite altora să spună că şi ei ar fi avut vreo suferinţă. Doar a lor este importantă, este maximă.
Procesomanii sunt şi ei, adesea, invocând atacuri şi persecuţii la adresa lor, tot nişte meşteri ai victimizării, care, exagerând în rău tot ce li se întâmplă, au învăţat sau încă caută căile câştigului uşor prin acuze şi revendicări.”
Copiat de aici:
https://ioncoja.ro/talentul-de-a-fi-victima/
(Eu am compus textul – (PE BAZA DE STUDII, nu l-am copiat; unde a fost cazul am citat – Cornel-Dan NICUALE)
Si cazul Aharon Schwarz apre mai jos in text.
Este articolul meu adaptat si fara adugiri, dar fara nci o trimitere la textul original si la autor. Eu muncesc si o luna la un text, taducand adesea.

*

Nota redacției – „Prelucrarea” a avut loc în textul Mă doare undeva de evrei scris de Buta Dumitru
27 aprobate

Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.5