Dr. David Jeremiah, fondatorul Turning Point for God, în sudul Californiei, pe 29 octombrie 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)
Dr. David Jeremiah, fondatorul Turning Point for God, în sudul Californiei, pe 29 octombrie 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)
CENZURĂ ȘI SOCIALISM

Pastor: Campionii socialismului realizează că Karl Marx avea o credință profundă în Dumnezeu?
DE JAN JEKIELEK ȘI MELANIE SUN 1 noiembrie 2021 Actualizat: 2 noiembrie 2021mai mare mai mic Imprimare
Karl Marx, părintele socialismului științific , a scris odată că știa că s-a născut pentru Dumnezeu, dar a fost ales pentru iad, autorul și prezentatorul radio Dr. David Jeremiah a spus despre mulți dintre „aha! momente” pe care le-a trăit în studiul său de un an despre socialism, timp în care a citit tot ce a putut găsi despre ideologie, inclusiv ceea ce l-a motivat pe Marx în scrierile sale ideologice.

Oamenii nu realizează că teoriile socialiste ale lui Marx nu se bazează toate pe o credință fundamentală în existența lui Dumnezeu, ci pe o ură și o opoziție față de tot ceea ce Dumnezeu a învățat, a spus dr. Jeremiah.

„Știi, socialiștii nu cred că nu există Dumnezeu – ei nu sunt atei”, a spus el pentru „ Liderii de gândire americani ” de la EpochTV . „Sunt anti-Dumnezeu”. (Interviu complet pe cameră la EpochTV va veni în câteva zile) .

„De fapt, Karl Marx… a fost un majoret pentru diavol”, a explicat el despre cercetarea sa, despre care a spus că i-a oferit un nou mod de a vedea tendințele în știri și politici sociale despre care crede că îi pot ajuta pe americani să înțeleagă tulburările sociale din tara chiar acum.

Dr. Jeremiah, un pastor și fondator al Turning Point Radio and Television Ministries, a lansat recent o carte pentru a-și împărtăși descoperirile despre pericolele socialismului intitulată „Unde mergem de aici?”

„Aproape fiecare capitol din această carte, într-un fel sau altul, se întoarce la lucruri pe care le-am învățat despre socialism”, a spus el gazda lui Jan Jekielek. „Și acum, ceea ce este atât de uimitor pentru mine este că, pentru că mi-am sensibilizat mintea și inima la toate acestea, în fiecare zi la știri, văd exemple vii de ceea ce se întâmplă și cum ne afectează pe noi ca națiune.”

Cultura anulării a tot ceea ce nu ești de acord a generat rădăcinile totalitarismului în societatea americană, a avertizat dr. Jeremiah.

El a enumerat diverse tendințe negative, cum ar fi părinții cărora li s-a spus că nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus asupra conținutului predat în școli, republicanii și democrații nu pot fi de acord să nu fie de acord și creștinii fiind concediați de la locul de muncă pentru că și-au împărtășit credința, ca exemple. despre modul în care ideile socialiste ale lui Marx erodează unitatea dintre oameni.

Cenzura ideilor nu este ceea ce Dr. Jeremiah a crescut în America, ci a devenit un comportament social normal în 2021.

discurs liber
Contraprotestatarii țin pancarte în timp ce așteaptă ca comentatorul conservator Milo Yiannopoulos să sosească la Universitatea din California, campusul Berkeley, pe 24 septembrie 2017. (Josh Edelson/AFP via Getty Images)
„Nu există nimic adevărat care să se teamă de provocare”, a provocat dr. Jeremiah. „Dacă este adevărat, este adevărat. Nu ar trebui să fie o problemă să fie contestată, pentru că adevărul va învinge, indiferent care este provocarea. Dar dacă nu este adevărat, atunci poți. Deci, toate lucrurile care se întâmplă acum sunt interesante pentru mine în lumina acelei discuții, pentru că… majoritatea sunt minciuni.”

În cartea sa, dr. Jeremiah descrie socialismul ca „un virus mortal [care] se răspândește în liniște în întreaga națiune – mult mai letal decât COVID-19”.

Dar el a avertizat că „majoritatea americanilor nu sunt total conștienți de amenințarea pe care o reprezintă pentru modul nostru de viață”.

„Este ca și cum ar veni fum sub uşă. Îl vezi puțin, dar nu e mare lucru. [Dar] dacă nu devenim conștienți de asta, va fi foarte distructiv.

„De aceea am scris cartea”, a spus el. „Am vrut să ajut oamenii să înțeleagă.”

El a spus că mulți cititori i-au spus de atunci: „Ai răspuns la toate întrebările la care nu știam cui să pun”.

„Ceea ce am vrut să fac este să-i ajut să vadă legătura [sic] dintre atât de multe dintre aceste lucruri care ni se întâmplă”, a spus el. „Am scris despre dărâmarea monumentelor; Doar că nu sunt o grămadă de copii zbuciumați care încearcă să se distreze dărâmând monumente… Sterge complet istoria pentru a putea scrie una nouă; asta face parte din modul în care funcționează toată treaba, asta face parte din socialism.”

Fotografie Epoch Times
Flancat de membrii de partid, liderul opoziției venezuelene Juan Guaido vorbește în timpul unei conferințe de presă, la o zi după alegerile parlamentare, la Caracas, Venezuela, pe 7 decembrie 2020. (Ariana Cubillos/The Associated Press)
„Scăpați de lucrurile pe care oamenii le prețuiesc, distrugeți lucrurile care stau la baza a ceea ce sunt ei ca oameni – familia lor, biserica lor, căsnicia lor – și apoi intrați în acel vid și aduceți toată această putreziciune numită socialism. Și dacă oamenii înțeleg asta, îi face conștienți”, a spus el.

„Trebuie să fim conștienți de acest lucru pentru că este mortal. Va distruge totul.

„Venezuela este o imagine perfectă a unde ne îndreptăm dacă nu oprim acest lucru. Este uimitor să ne dăm seama că tocmai în timpul vieții noastre, nu cu mult timp în urmă, Venezuela era cea mai bogată țară din acea parte a lumii. Oamenii aveau același nivel de viață ca și noi.”

Dr. Jeremiah a spus că speră că a vorbi mai mult despre adevărul socialismului și despre credințele sale anti-Dumnezeu va ajuta mai mulți oameni să înțeleagă problemele de astăzi.

„Una dintre frazele sale cheie [a lui Marx] a fost să-l ștergă pe Dumnezeu din cer și pe capitaliști de pe pământ. Acesta a fost programul său dublu”, a spus el. „Sunt o mulțime de studenți care au fost captivați de asta.”

„Este cu adevărat înfricoșător pentru mine… unele dintre statisticile pe care le-am citat în această carte arată într-adevăr acest lucru, că tinerii între 18 și 25 de ani – cred că 60-unii la sută dintre ei – cred că socialismul este cool, e OK; mai mult decât orice altceva din cauza tuturor lucrurilor gratuite pe care le-au promis în acest proces.

„Dar atunci când înțeleg rădăcinile socialismului, îi face să se oprească și să se gândească”, a spus el.

El a spus că a văzut mulți tineri trezindu-se la adevărul despre socialism.

„Le lasă goale”, a spus el despre ceea ce se întâmplă adesea atunci când socialismul pune stăpânire pe psihicul unei persoane. „Îi duce într-un loc în care nu vor să meargă și nu își dau seama în călătorie.

„Deodată, se trezesc într-o zi și nu are ce să respire în ei și își dau seama de asta. Văd asta foarte mult”, a spus el.

Dr. Jeremiah a mai comentat că nici biserica nu este lipsită de socialism, unii oameni susținând că sunt socialiști creștini practicanți.

„Uneori, le place să citeze pasaje din Biblie, ca în cartea Faptele Apostolilor, unde toți țineau lucrurile împreună. Dar asta nu era socialism; a fost doar o grămadă de creștini care au împărtășit ceea ce au avut într-o perioadă grea.

„Nu există nicio bază biblică pentru socialism, nici în Vechiul Testament, nici în Noul Testament… pentru că socialismul este total la capătul opus al spectrului față de ceea ce înseamnă a fi o persoană cu frică de Dumnezeu”, a spus el.

În cercetarea sa, dr. Jeremiah a spus că nu a găsit o poveste bună despre socialism.

„Toate lecturile pe care le-am făcut și toate lucrurile pe care le-am studiat, toată lumea vorbește despre asta, nu găsesc o poveste bună care să se termine corect, pentru că socialismul este rău și îi doboară pe oameni, nu îi ridică”, a spus el. spus.