Rusia mai exporta si armament de prima calitate,
Au creat acum un avion mai mic, de un loc si cu un singur motor, care sa-l concureze pe americanul celebrul si inestimabilul ca pret de productie F-50, Avionul se numeste Sah-Mat si este expus la expozitia de armament MASK de langa Moscova, dechisa in aceasta perioada.
Este facut pentru a fi vandut in tarile mici ca Vietnam, Egipt, Maroco si chiar India. Asta inseamna largirea pietii pentru armament a rusilor si restrangerea pentru ceilalti mai putin competitivi.

S-500
– noul sistem de apărare aeriană hipersonică S-500 al Rusiei doboara racheta balistică
Sistemul rus de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune S-500 a intrat în producție în 2018, iar în prezent este în testare, intrarea în funcțiune urmând să aibă loc până la jumătatea anului 2022. În august 2020, vicepremierul Yury Borisov a anunțat începerea testelor de stat ale S-500, cel mai recent test punând sistemul de armament împotriva unei ținte balistice de mare viteză, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. „La terenul de antrenament Kapustin Yar, cel mai nou sistem de rachete sol-aer S-500 a efectuat teste de luptă trase la o țintă balistică de mare viteză”, a declarat ministrul, adăugând că testul a avut succes. „După finalizarea întregului ciclu de teste, este planificată livrarea primului sistem S-500 unității de apărare aeriană din regiunea Moscovei”, a continuat acesta, adăugând că testul a confirmat caracteristicile tactice și tehnice și fiabilitatea ridicată a sistemului. Moscova a fost mult timp prioritatea pentru implementarea celor mai avansate sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune – în special a celor cu aplicații strategice – de la primul sistem de apărare aeriană de acest gen din lume, S-25 în anii 1950, până la S-400 în 2007, care a precedat direct S-500.
S-500 nu este destinat să înlocuiască S-400, care va rămâne în producție mulți ani de acum înainte, și are un rol diferit, care pune un accent mai mare pe neutralizarea obiectivelor de mare valoare.
Noul sistem de arme poate neutraliza țintele spațiale, inclusiv sateliții și aeronavele spațiale, precum și rachetele balistice cu rază intercontinentală, aeronavele hipersonice, bombardierele și aeronavele grele de sprijin, ar fi avioanele de avertizare timpurie aeropurtate. În schimb, S-400, deși este capabil să angajeze multe dintre aceste ținte, este, de asemenea, optimizat pentru a neutraliza țintele inferioare, cum ar fi avioanele de vânătoare, și poate, în consecință, să angajeze până la 80 de aeronave simultan.
Potrivit surselor, S-500 are o rază de acțiune de 600 km împotriva avioanelor inamice – de departe cea mai lungă din lume – S-400 fiind limitat la 400 km, iar sistemele occidentale limitate la aproximativ 200 km. Acest interval de angajament va permite Rusiei să atingă obiective mai profunde în Europa, în special dacă S-500 este desfășurat la Kaliningrad sau dacă Rusia obține permisiunea pentru o desfășurare în Belarus. Desfășurarea în Insulele Kuril, unde Rusia a desfășurat în decembrie 2020 cel mai recent și mai scump sistem activ de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune S-300V4, ar fi, de asemenea, un potențial schimbător de joc pentru securitatea frontierelor est-asiatice ale țării. Posibilitatea integrării S-500 pe nave de război de suprafață a fost, de asemenea, ridicată, ceea ce ar permite navelor din apele internaționale să angajeze ținte foarte departe în interior.
Sursa: https://militarywatchmagazine.com/article/s500-downs-ballistic-missile-in-test

Traducerea CD