Britanicii au invadat 193 de tari

26 ianuarie, ziua invadarii britanice

De: Dr. Gideon Polya

 Britanicii au invadat 193 de ţări din 203 (195 recunoscute de ONU şi 8 ţări de auto-guvernare nerecunoscute de ONU) comparativ cu 80 tari cucerite de de francezi, SUA 70 şi de 12 de apartheidul Israel.

Invazia britanica din Australia de pe 26 ianuarie 1788 a distrus mai mult de 600 triburi unice de indigeni australieni şi un număr considerabil de limbi şi dialecte (este estimat că în 1788 existau 300 de grupuri de limba aborigenă distincte şi 750 dialecte din care ar supravieţui numai 150. [1, 2]

Aceasta invazie face genocidul australian aboriginal, calitativ, cel mai rău genocid din istoria omenirii.

Genocidul australian, cantitativ, cel mai rău a fost in WW2, Holocaustul Bengali, în care britanicii, cu complicitatea Australiei, au înfometat deliberat 6-7 milioane de indieni la moarte, din motive strategice. Australia a sustras de la sursa de alimentare indiana, stocurile de cereale, in timpul războiului mare, pentru armata/razboi, W. Churchil. [3, 4]

26 ianuarie este pomenita ca zi de invazie de australienii autohtoni, dar sărbătorită ca ziua Nationala a Australiei de australienii albi, ca ziua când a început dominatia alba in Australia. Întocmai, în prezent Marea Britanie este la al treilea război sirian şi la al şasea războiul in Irak. Aceste îngrozitoare statistici fac un caz incontestabil pentru lumea întreaga casa declare “26 ianuarie ziua invaziei britanice”.

Înainte de invazia britanică in Australia pe 26 ianuarie 1788, australienii autohtoni au trăit în Australia pentru aproximativ 60 000 de ani. După invazia britanică, populaţiei aborigene a scăzut de la aproximativ 1 milion în 1788 la 100 000 prin introducerea intentionata de boli, deposedari, deprivari şi violenţă/genocid.

Ultimul dintre Masacrele de aborigenii a avut loc în anii 1920, dar nici un tratat nu a fost semnat vreodată. Indigenii australieni au fost numărati doar după un referendum în 1967 şi s-au dat în cele din urmă unele legi de protecţie prin Actul de discriminare rasială abia in 1975.

În secolul 20, unul din 10 copii aborigeni au fost luati cu forţa de la mamele lor, aşa-numitele furate generaţii. Despartirea forţată de copii aborigeni de la mamele lor continuă si astăzi la o rată secreta de înregistrare. Australienii autohtoni stau mult mai rău decât albii australienii în ceea ce priveste locuinţele, sănătatea, averea, condiţiile sociale, închisoare şi decesele în custodie, eliminarea forţată a copiilor şi speranţa de viaţă. [5-7]

Articolul 2 din Conventia de genocid a ONU statueaza: „în prezenta Convenţie, genocidul înseamnă oricare dintre următoarele acte comise cu intenţia de a distruge, în totalitate sau în parte, un grup naţional, etnic, rasial sau religios, astfel: o) uciderea membrilor grupului; b) cauzarea unei vătămari grave corporale sau mentale a membrilor grupului; c) provocarea în mod deliberat, a reducerii calculate a condiţiilor de viaţă in grup, pentru a aduce distrugere fizică în întregime sau în parte a grupului; d) impunerea unor măsuri menite să prevină naşteri în cadrul grupului; e) transferul cu forta acopiilor dintr-un grupul in alt grup. ”

În 2000, 9.000 aborigeni dintr-o populatie de 500.000 au murit în fiecare an (rata mortalitatii evitabile este de 1.8% din populatie, a fost cea mai mare din lume depasind rata pentru Africa nearabă).

Din 2011 acest lucru a avut a scăzut la aproximativ 2.000 de decese evitabile anuale dintr-o populaţie de aproximativ 670,000 (rata de deces de 0. 4, e la fel de mare ca pentru tarile sărace din Asia de Sud, dar care are loc în una din ţările cele mai bogate din lume).

Australian Aboriginal genocid şi Australian Aboriginal Ethnocide continuă. [8]

Autorul britanic Stuart Laycock în cartea sa „Toate ţările pe care noi le-am cucerit/invadat vreodată şi câteva pe care noi niciodată nu le-am invadat” acoperă 193 din Statele membre ONU plus Vatican şi Kosovo şi a concluzionat că britanicii au invadat toate doar 22 ( toate doar 23 dacă se include Marea Britanie în sine) [9, 10].

Cu toate acestea, lista ţărilor neinvadate, 22 dupa Stuart Laycock se micsoreaza la 10 privind atent inspecţia enumerata mai jos:

  1. Andorra (suveranitatea restaurate de British victoria împotriva Franței în războiul Peninsular spaniol în 1813, dar punct de vedere tehnic nu au invadat).
  2. Belarus (parte a Imperiului Rus, invadat de Marea Britanie în 1918-1920, dar punct de vedere tehnic nu au invadat).
  3. Republica Centrafricană.
  4. Kârgâzstan (parte a Imperiului Rus, invadat de Marea Britanie în 1918-1920, dar punct de vedere tehnic nu au invadat).
  5. Insulele Marshall.
  6. Mongolia.
  7. Tadjikistan (parte a Imperiului Rus, invadat de Marea Britanie în 1918-1920), dar punct de vedere tehnic nu au invadat).
  8. Uzbekistan (parte a Imperiului Rus, invadat de Marea Britanie în 1918-1920, dar punct de vedere tehnic nu au invadat).
  9. Vaticanul.
  10. Sao Tome şi Principe.

La o examinarea atentă se găseşte (ca rezumate mai jos cu datele de invazie în paranteze) că 13 ţări de pe”lista de neinvadate” a lui Stuart Laycock trebuie să fie adăugate la „lista tarilor invadate”, cu un plus de 14, UK fiind pentru atacurile de genocid in stabilirea englezii anglo-saxone, şi de acolo în Galeză şi scoţiană după 1066:

  1. Bolivia (1879-1884; Ajutor britanic pentru şi marinarii britanici în Marina chiliana în Pacific război împotriva Bolivia).
  2. Burundi (1914-1918).
  3. Ciad (1940, Long Range Patrol recunoaştere a Tekro).
  4. Guatemala (începând cu secolul XIX litigiul asupra Belize).
  5. Coasta de Fildes (1942-1943).
  6. Liechtenstein (1945; Forțele britanice au repatriate soldatii sovietici care au colaborat cu germanii, din Liechtenstein în URSS – stiau ca au sa fie omorati!).
  7. Luxemburg (1918, 1944).
  8. Mali (2013).
  9. Monaco (1815).
  10. Paraguay – 1859, flota britanică a confiscat vasul de război Paraguayan Tacuari; Marea Britanie finanţase dezastruoasa (1865-1870) tripla alianţă de război dintre Argentina, Brazilia și Uruguay împotriva Paraguayului în care populaţia Paraguayana a fost redus de la 525000 pre-război la 221,000dupa razboi.
  11. Republica Congo (1914-1916).
  12. Suedia (1808-regele al Suediei a obiectat la 10.000 trupe aliate britanice care faceau port la Gothenburg şi aceste forţe britanice ulterior părăsit Suedia).
  13. Marea Britanie (atacuri genocid de stabilire englezii anglo-saxone după invazia normandă din 1066 din Ţara Galilor şi Scoţia).

Există acum aproximativ 195 de state independente in lume recunoscute de ONU(193 plus Palestina şi Vatican), această listă se extinde la 203 cu inca 8 state nerecunoscute de ONU, state de facto, cu limitata sau nici o recunoaştere, şi anume Kosovo-susţinuta şi recunoscuta de US, Taiwan-sprijinita şi recunoscuta de SUA, recunoscute si garantate de Rusia: Osetia de Sud, Abhazia, susţinută dar nerecunoscute Transnistria, susţinută dar nerecunoscut estul Ucrainei, Nagorno Karabakh, și Sahara Occidentală.

Britanicii au cucerit Palestina în WW1 şi apoi au activat notoriu colonizatorii sionisti pentru a lua totul în cele din urmă de la fosta Palestina şi într-adevăr sa cureţe etnic 90% din locuitorii săi palestinieni indigeni. Britanicii tehnic au invadat, de asemenea, Taiwan (bombardat de marina britanică în WW2), Kosovo (din punct de vedere ethnic, parte din Serbia, care a fost bombardat de către britanici în WW2 şi războiul Balcanilor), Osetia de Sud şi Abhazia (părţi din Georgia, invadate de către britanici în WW1), Republica Nagorno Karabakh (parte din Azerbaidjan, invadata de către britanici în WW1), Ucraina (Ucraina a fost invadat de Marea Britanie în Războiul Crimeei 1853-1856) şi Republica Moldova cat şi statul dezmembrat al moldovenilor din Transnistria (în timpul Războiul Crimeii 1853-1856, flota britanică a invadat a partea de nord a fluviului Dunărea, care se învecinează cu Republica Moldova) Marea Britanie a invadat şi Mauritania, Maroc din care derivă Sahara Occidentală.

Lista de ţări in care nu au vazut de fapt forțele britanice naţionale sau mercenare, care nu au fost invadate de forțele britanice, care nu au fost bombardate de forțele aeriene britanice sau bombardate de marina britanică totalizează 10 din 203 şi, prin urmare, numărul de țări nerecunoscute cat şi alte ţări auto-administrate de pe „Lista tarilor invadate de britanici ” este 203-10 = 193.

Prin comparaţie, Franţa a invadat 80 de ţări [11], SUA a invadat 70 de tari[12] şi UK, Franţa, SUA -, Canada – susţinută de Australia, si partheidul Israel au invadat 12 tari (şi anume: Egipt, Sudan, Libia, Tunisia, Uganda, Jordan, Palestina, Liban, Siria, Irak, Turcia şi SUA, în cazul în care se include si atacuri mortale de avioane şi nave de catre alte ţări din afara spaţiului aerian şi apelor apartheidului israelian) e.g. vasul Libertatea al USA in 1967. [8].

Urmarea invaziei britanice a fost de obicei genocidul popoarelor indigene, ca exemplu genocidurile Australian Aboriginal şi American Indian, genociduri prin violenţă, deposedarea, privarea de conditii umane şi introducerea intentionata a bolilor. Ca o consecinta în India şi China, pentru că erau foarte mulți locuitori indigeni expusi la totală exterminare, decesele indigene au fost enorme: 20-100 milioane de chinezi au murit astfel în secolul 19 in rebeliunea Tai Ping, precipitata de imperialismul britanic şi războaiele opiului, iar decesele evitabile de indieni totalizeaza 1.8 miliarde in peste 2 secole de subjugare britanica.[4, 8]

În Africa sclavia, deposedarea, exploatarea, dislocarea şi relocarea au ucis zeci de milioane de oameni şi impactul colonialismului international continuă sub hegemonia neocolonialismului. Astfel anual procentul de decese evitabile este de 1% din populaţia Africii nearaberabe. [8]

Intre 1950-2005 decesele evitabile prin deprivarea în ţările ocupate de Marea Britanie în epoca post-1945 totalizeza 727 milioane – în comparaţie cu 147 milioane (in tarile de ocupare franceză), 82 de milioane (ocupare U.S.) şi 24 de milioane (ocupare de Apartheid Israel.

Lista defalcata fiind după cum urmează: (1950-2005 decesele evitabile ale populaţiei (atât în milioane, m) şi exprimată ca un procent (%), asteriscul (*) de mai jos indică o ocupaţie majora de mai mult de o ţară în epoca post-WW2) :

MAREA BRITANIE 4. 411m 59. 598m 7. 4 – Afganistan 16. 609m 25. 971m 64. Bahamas 0, 0. 007m 0. 321m 2. 3, Bahrain 0. 054m 0. 754m 7. 2, Bangladesh 51. 196m 152. 593m 33. 6, Barbados 0. 015m 0. 272m 5. 5, Belize 0. 014m 0. 266m 5. 3, Bhutan 0. 908m 2. 392m 38. 0, Botswana 0. 443m 1. 801m 24. 6, Brunei 0. 020m 0. 374m 5. 3, Camerun 6. 669m 16. 564m 40. 3, Cipru 0. 054m 0. 813m 6. 6; Egipt 19. 818m 74. 878m 26. 5, Eritreea 1. 757m 4. 456m 39. 4, Etiopia 36. 133m 74. 189m 48. 7, Fiji 0. 054m 0. 854m 6. 3, Gambia 0. 606m 1. 499m 47. 6, Ghana 6. 089m 21. 833m 27. 9, Grecia 0. 027m 10. 978m 0. 2, Grenada 0. 018m 0. 121m 14. 9, Guyana 0. 086m 0. 768m 11. 2, Hong Kong 0. 125m 7. 182m 1. 7, India 351. 900m 1096. 917m 32. Irak 1, 5. 283m 26. 555m 19. 9, Israel 0. 095m 6. 685 1. 4, Jamaica 0. 245m 2. 701m 9. Jordan 1, 0. 630m 5. 750m 11. 0, Kenya 10. 015m 32. 849m 30. 5, Coreea 7. 958m 71. 058m 11. 2, Kuweit 0. 089m 2. 671m 3. 3, Lesotho 0. 951m 1. 797m 52. 9, Libia 0. 785m 5. 768m 13. 6, Malawi 6. 976m 12. 572m 55. 5, Malaezia 2. 344m 25. 325m 9. 3, Maldive 0. 015m 0. 338m 4. 4, Malta 0. 019m 0. 397m 4. 8, Myanmar 20. 174m 50. 696 39. 8, Nepal 10. 650m 26. 289m 40. 5, Nigeria 49. 737m 130. 236m 38. 2, a ocupat teritoriile palestiniene 0. 677m 3. 815m 17. 7, Oman 0. 359m 3. 020m 11. 9, Pakistan 49. 700m 161. 151m 30. 8, Qatar 0. 029m 0. 628m 4. 6, Sfânta Lucia 0. 012m 0. 152m 7. 9, Saint Vincent şi Grenadine 0. 018m 0. 121m 14. 9, Sierra Leone 4. 548m 5. 340m 85. 2, Singapore 0. 113m 4. 372m 2. 6, 0 de Insulele Solomon. 050m 0. 504m 48. 5, Somalia 5. 568m 10. 742m 51. 8, Sri Lanka 0. 951m 19. 366m 4. 9, Sudan 13. 471m 35. 040m 38. 4, Swaziland 0. 471m 1. 087m 43. 3, Tanzania 14. 682m 38. 365m 38. 3, Tonga 0. 020m 0. 106m 18. 9, Trinidad Tobago 0. 052m 1. 311m 4. 0, Uganda 11. 121m 27. 623m 40. 3, Emiratele Arabe Unite 0. 087m 3. 106m 2. 8, Vanuatu 0. 037m 0. 222m 16. 7, Yemen 6. 798m 21. 480m 31. 6, Zambia 5. 463m 11. 043m 49. 5, Zimbabwe 4. 653m 12. 963m 35. 9, un total de 727. 448m 2247. 711m 32. 4. 8.

Concluzii.

Britanicii au invadat 193 de tari din totalul de 203 ţări, din care sunt recunoscute 195 de ONU si 8 nerecunoscute de ONU. În comparaţie, Franţa, SUA şi apartheidul Israel au invadat 80, 70 şi 12 ţări, respectiv.

Consecinţele invaziei britanice pentru cuceriri bazate pe lacomie (spre deosebire, de exemplu, de luptele pentru eliberare de sub regimul nazismului în WW2) au variat de la deposedarea totala sau aproape totală şi exterminare a sute de popoarelor unice indigene din America de Nord și Australia, ucidere în masă a zeci de milioane de oameni din Africa şi China şi decese evitabile de deprivare/infometare a 1.8 miliarde indieni sub Britanic Raj.[3, 4, 8]

Ignorarea istoriei duce la repetarea ei tragica. Marea Britanie in secolul 21 încă invadeaza şi devasteaza alte ţări (Mali, Libia, Irak şi Afganistan) în razboiul promovat de zionisti impotriva musulmanilor.

Nemulţumita Marea Britanie cu primul război sirian (WW1) şi cu al doilea război sirian (WW2), Marea Britanie este acum în prezent angajata in al treilea război sirian. În mod similar, nu este mulţumita cu primul război din Irak (1914-1932), nici cu cel de-al doilea război din Irak al Marii Britanii, (1941-1948), Regatul Unit a avut al treilea Irak război (1990-2003 sancţiuni de război datorita carora 1. 7 milioane irakieni, jumătate din ei copii, au murit evitabil de deprivarile de impuse), Marea Britanie a avut al patrulea război cu Irakul in 1990-1991- Războiul Golfului in care 0.2 milioane de irakieni au fost ucişi, apoi Marea Britanie a avut al cincilea război din Irak in 2003-2011 în care 2. 7 milioane irakiani au murit, acest lucru incluzând 1.5 milioane de decese violente şi 1.2 milioane de decese evitabile de deprivari de impuse de război. Marea Britanie este acum angajata cu aliatii săi, criminalii de război din occident şi alţi aliaţi al şaselea război cu Irakul din 2014-in continuare, cu mii de irakieni ucişi şi alte mii ce or să moară de deprivarile impuse de război în ceea ce pare a fi un război fără sfârşit pentru petrol şi hegemonie. [13, 14]

Invazia este expresia cea mai puternică a rasismului.

Oamenii cumsecade/civilizati, anti-rasisti, pro-pace, oameni din întreaga lume ar trebui să informeze toată lumea, ei pot aplica boicoturi, cesiune şi sancţiuni (BDS) împotriva invadatorilor seriali, impotriva terorismului nuclear, şi exceptionalist britanic, şi sa declare 26 ianuarie ziua invaziei Britanice.

 

Refererences.

1.Ray P. Norris şi Duane W. Hamacher, „Australian Aboriginal astronomie: prezentare generală”, 1 februarie 2013: http www.atnf.CSIRO.aupeoplerno

  1. „Australian Aboriginal limbi”, Wikipedia:http:en. wikipedia. orgwikiAustra… .
  2. Gideon Polya, „Australia și Marea Britanie au ucis 6-7 milioane indieni în WW2 Bengal foamete”, Countercurrents, 29 septembrie, 2011: http:www.countercurrents.orgpoly  … .
  1. Gideon Polya, „Jane Austen şi gaura neagră din istoria Marii Britanii. Rapacitate coloniala, negarea Holocaustului şi criza in durabilitatea/sustentability biologice „, articol disponibil pentru examinare atentă gratuita pe web: http: www.countercurrents.orgpoly … .
  2. Gideon Polya, „În curs de desfăşurare genocidul aborigen si genocidul etnic de catre apartheidul “Politically correct” rasist al Australiei”, Countercurrents, 16 februarie 2014: http: www.countercurrents.orgpoly … .
  3. „Genocid aborigene”: https://sites.google.com/site/abori….
  4. Gideon Polya, „Film review:” Utopia „de John Pilger expune genocidul si maltratare a indigenilor australienii de apartheidul Australiei”, Countercurrents, 14 martie, 2014: http: www.countercurrents.orgpoly … .
  5. Gideon Polya, „Body Count. Mortalitatea Globala din anul 1950” această istorie a mortalităţii evitabile legata de fiecare ţară din timpuri neolitice şi pana in prezent disponibila pentru examinare atentă gratuit pe web: www.http:globalbodycount.blogspot.com
  6. Stuart Laycock, „Toate ţările pe care noi le-am cucerit/invadat vreodată şi câteva pe care noi niciodată nu le-am invadat” (istoria presei, 2014).
  7. Jasp Copping, „Britanicii au invadat nouă din zece ţări-astfel încât fiţi atenti in Luxemburg”, The Telegraph, 4 noiembrie 2012:

http: www.telegraf.co.ukhistory   …

  1. Gideon Polya, „Preşedintele Hollande şi invazia franceză de confidentialitate versus/faţă de invazia franceză a 80 de ţări de la 800 AD”, Countercurrents, 15 ianuarie, 2014:

http: www.countercurrents.orgpoly … .

  1. Gideon Polya, „U.S. au invadat naţiuni 70 din 1776 – face 4 iulie independenţa faţă de ziua Americii”, Countercurrents, 5 iulie 2013:http: www.countercurrents.orgpoly … .
  2. „Irakian Holocaustului irakian genocide: https://sites.google.com/site/iraqi….
  3. „Musulman Holocaust musulmane genocid”: https://sites.google.com/site/musli….

 

Sursa: http://bellaciao.org/en/spip.php?article23315

gideon

 

 

 

Dr Gideon Polya, un absolvent al Universitatii din Tasmania, a obţinut doctoratul la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia de Sud. După muncă postdoctorala la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, s-a întors la Universitatea Nationala australiana din Canberra, ca intern al Elizabeth II Fellowship. Recent s-a retras la Universitatea, La lavinia, Melbourne.

El a publicat câteva lucrări academice (130) într-o carieră ştiinţifică ca biochimist de patru-decenii. In afara contribuţiilor sale la seminare ştiinţifice, in planul activismului politic o contributie este si cartea, Body Count: “Mortalitatea globală evitabila din anul 1950” (Melbourne, 2007), un compendiu cuprinzător de date la nivel mondial de decese prin violenţă structurala.

 

“In fata cumplita a mortalitatii create de om, oamenii cumsecade sunt obligati sa INFORMEZE PE TOATA LUMEA si sa ACTIONEZE IN MOD ETIC in investitiile lor, in tratativele sociale sau de afaceri cu tari sau indivizi complice la asemenea atrocitati.”

“In the face of horrendous man-made mass mortality, decent people are obliged to INFORM EVERYONE and to ACT ETHICALLY in their investment, business and social dealings with complicit people and countries.”

 

http://www.countercurrents.org/polya270813.htm

http://www.countercurrents.org/polya020414.htm

http://www.informationclearinghouse.info/article34477.htm