Abraxas
0 aprobate
freemacadam@gmail.com
77.111.247.7

Hm, o mediocra analiza, exceptand iminenta degradare pe viitor a Ucrainei, lucru de care Putin este constient deci strategia sa nu poate fi alta decat sa astepte.
Ceea ce media occidentala numeste „pericolul rusesc” nu este decat o inversiune acuzatoare a statului profund – in mainile carora se gaseste organizatia NATO.
Un alt aspect il reprezinta nivelul de armament al rusilor care depaseste in multe cazuri pe cel al occidentului – amintiti-va de Donald Cook in Marea Neagra – NATO este si el constient de asta si de nr. inacceptabil daca nu catastrofic de pierderi. De-aici putem trage concluzia ca intr-adevar este o operatiune de com.

Problema poate cea mai importanta si care n-a fost mentionata, este ca Ucraina reprezinta pentru rusi ceea ce reprezinta Kosovo pentru sarbi, leaganul poporului lor. Mass media rusa precum si majoritatea populatiei considera pe ucraineni ca fiind fratii lor. Rusii sunt constienti ca problema o reprezinta guvernul oligarhic corupt de la Kiev, unde americanii au o imensa influenta.
Este deci posibil ca armata ucraineana (din care o mare parte va dezerta in primele ore ale unui eventual conflict) sa fie impinsa la un gest nesabuit, insa chiar daca rusii vor riposta, NATO se va limita la proteste diplomatice – sesiune ONU si tot bla bla-ul de rigoare.
Desi cunosc nivelul de nemernicie al psihopatilor ce alcatuiesc si servesc statul profund, deci surprizele sunt de prevazut, sper ca criza asta sa se termine precum criza rachetelor din Cuba in ’62.
Ba chiar ma rog pentru asta.