maria dakhel
32 aprobate

mariadakhel@gmail.com
178.138.32.190

 

„pentru ca oamenii sa nu isi uite ca exista un Creator.”

Dle Coja, cred ca va dati seama ca dreptate nu va putea face decat Dumnezeu. Cand? Nu stiu cand. Cândva…Cred in Justitia divina la fel de puternic cum cred ca popoarele bune la suflet si care-si cultiva sufletul la fel cum isi cultiva mintea razbesc prin negura istoriei. Iar informatia faptelor noastre nu dispare niciodata. Oricat ar mistifica unii istoria. Pe baza acelei informatii Dumnezeu ne scrie destinul viitor. Evreii au o calitate: se unesc cand se simt in pericol. Dar au si un defect: acoperă marsaviile facute de evreii hoți. Si cand faci asta atragi spre tine si pedeapsa. Daca-ti premiezi hotii doar pentru ca au acelasi sange ca si tine, inseamna ca ai devenit un fel de tăinutor al hotilor. Cand sunt prinsi cu cioara vopsita si cu mana in buzunarele noastre, evreii stiu ca pot fugi in Israel fara probleme. Acolo nimeni nu-i va pedepsi.
Problema romanilor este ca s-au lasat contaminati de boala evreiasca. Boala melcului care se retrage in cochilie asteptand sa treaca peste el istoria cu bocancii ei grei. Iar romanii, comparativ cu evreii, au sansa se a evolua repede. Suferinta si nedreptatea sunt puntile care te ajuta sa-ti restabilesri legaturile cu Dumnezeu.
Dle Nicolae, daca vii iar si-mi spui ca papa este Dumnezeu, inseamna ca te-ai nascut degeaba pe pamantul asta! O vrea papa sa devina in constiinta oamenilor un salvator, un zeu, dar diferenta intre Creator si creatie este atat de mare, incat papa nu este decat un imitator. Un figurant. Nu stiu daca stie si papa asta…Se practica in mediile bisericești metoda lingusirii si preamaririi. Cel mai dur inamic al fiecaruia dintre noi este lingusitorul. Periatorul. Cel ce, in loc sa te traga de maneca atunci cand o iei razna si-ti creste trufia atingand cote alarmante, te impinge in prapastia in care au căzut toți cei ce s-au crezut perfecti, ajunsi la apogeul cunoașterii.
La apogeu nu ajungem niciodata si tocmai acesta este farmecul jocului divin. Invatam mereu. Cand ajungem pe nivelul de cunoaștere al papei, daca avem un sambure de Lumina in noi, constientizam faptul ca inca nu stim nimic si ca suntem niste scolari ce vor avea mereu de invatat ceva. Slava Domnului! Altfel am muri de plictiseala ca niste carturari inchisi intre zidurile bibliotecii. Am citi mereu aceleasi carti, am toci cuvinte si definitii…Creatia este infinita.
Iar spectacolul naturii este cu mult mai frumos decat orice spectacol omenesc. Natura este semnul lasat de Dumnezeu pentru ca oamenii sa nu isi uite ca exista un Creator.