caroline gunderode
112 aprobate
gmail.comx

caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
BELGIA :
CULTURA ACAPARARII

CASTA DE LA VARF – ACELASI BANDITISM DIRIJAT, CA PESTE TOT IN EU : Senatul scandalului pensiilor: „Peste 7 milioane de euro prestații ascunse în mod deliberat”
Totul indică faptul că lipsa de transparență în ceea ce privește indemnizațiile pentru înalții funcționari publici și foștii președinți de parlament a fost abil organizată. „Le Soir” scrie asta marți, pe baza unei analize a cincizeci de documente. Este vorba despre o sumă totală de peste
7 milioane de euro care a fost distribuită ilegal din 1998.
Yorick Dupon 04-04-23, 08:23 Ultima actualizare: 09:27 Sursa: Belga, Le Soir

„Le Soir” a aprofundat în analize juridice, note din registru și rapoarte oficiale. Acest lucru ar arăta că taxele ar putea rămâne secrete atât de mult pentru că s-a depus toate eforturile pentru a le ține sub radar. Jurnaliștii ziarului arată cu degetul spre Consiliul chestorilor pentru acest lucru.

Documentele analizate arată că la sfârşitul anului 1966 Senatul acorda un spor de pensie înalţilor funcţionari din Senat. În vara lui 1971, a urmat un bonus pentru foștii președinți. În 1981, sumele au fost plafonate pentru a îndeplini plafonul Wijninckx, care limitează pensiile guvernamentale.

Dar în 1998, indemnizațiile au fost transformate într-o plată de concediere, după toate probabilitățile pentru a eluda legea Wijninckx. Potrivit „Le Soir”, creștin-democrații Chris Moors și Frans Cauwenberghs, socialiștii Yvon Harmegnies și Renaat Landuyt și liberalii Jacques Vandenhaute și Willy Taelman erau atunci membri ai Colegiului Chestorilor. Decizia nu a fost supusă aprobării oficiale Biroului Camerei, care include și Președintele Parlamentului.

În 2003, Colegiul Chestorilor a decis să dubleze perioada pentru care se poate acorda despăgubirea, iar în 2021 a fost chiar anticipat momentul în care se plătește prima dată despăgubirea.

Potrivit „Le Soir”, aproape că nu există dovezi ale acestor ultime decizii, ceea ce indică faptul că Colegiul Chestorilor ar fi făcut tot posibilul pentru a le ține ascunse. În plus, organele fiscale au întrebat de mai multe ori despre rambursări, dar de fiecare dată au primit un răspuns laconic de la serviciile quest.
Opt înalți funcționari publici și cinci foști președinți ai ‘Camerei'(Senatul), De Croo și Siegfried Bracke (N-VA) fiind cei mai frecvent menționați, au primit pensii suplimentare de mulți ani. În total, 1,294 milioane de euro au fost către foștii președinți de parlament și 5,862 milioane pentru înalții funcționari ai parlamentului federal. Împotriva consultanței juridice, Biroul Camerei (Senatul) a decis săptămâna trecută să recupereze zece ani de pensii ilegale în plus. De Croo și-a rambursat deja integral remunerația brută de 210.819,65.

COMENTARII EXCELENTE DESPRE CULTURA ACAPARARII : DECI EA NU DOMINA DOAR ROMANIA !!!
Jeff Pauls
acum 4 minute
Este ca crima organizată, iar criminalii trebuie pedepsiți. Încetați cu studiile costisitoare despre motivul pentru care alegătorii votează pentru partidele extreme… clar!

De remarcat: la fiecare decizie, consiliul Camerei era format din socialiști, CD@V și liberali. Așadar, acestea sunt părțile care au decis asupra culturii acapararii. Bine de reținut la următoarele alegeri.

Dacă politicienii dau înapoi niște bani atât de repede fără să mormăiască, atunci ei înșiși știu că au fost obținuți greșit. Cu tot respectul pentru mulți dintre ei, onestitatea și deschiderea ar fi o cireașă frumoasă de pe tort, fără să vă fie rușine de voi înșivă. Cultura ta de acaparare generează oroare și extremism. În curând vei obține ceea ce îți dorești și nimeni nu își dorește cu adevărat, apoi te plângi și arăți din nou cu degetul…

Și mii de politicieni și funcționari publici râd în hohote pentru că nu le fac nimic de ani de zile cu încasările lor lunare nelegale mai mici, care însumează câteva miliarde pe an care sunt ascunse sub costuri mai mari neprevăzute și inflație sau buget. depășiri.
Bart Bosmans

Știi că acesta este vârful aisbergului, sper. Belgia are șase astfel de guverne, da, șase.

Kamer legt advies naast zich neer en zal illegale pensioenextra’s toch t…

ARA, HAS, LTG, HLA

Het Bureau van de Kamer heeft beslist om de illegale pensioenextra’s die de afgelopen tien jaar zijn betaald aan…

https://www.hln.be/binnenland/pensioenschandaal-kamer-ruim-7-miljoen-euro-aan-toeslagen-bewust-verborgen-gehouden~ad6b5ca9/

Pensioenschandaal Kamer: “Ruim 7 miljoen euro aan toeslagen bewust verborgen gehouden”

Pensioenschandaal Kamer: “Ruim 7 miljoen euro aan toeslagen bewust verbo…

Yorick Dupon

Alles wijst erop dat de ondoorzichtigheid rond de vergoedingen voor hoge ambtenaren en oud-Kamervoorzitters vakk…

Pensiile înalților funcționari publici: în Senat domnește vagul

Din 1979 până în 2004, Senatul a plătit și indemnizații curioase foștilor săi președinți și anumitor înalți funcționari. Însă instituția este astăzi incapabilă să cuantifice costul total al acestei practici și să explice motivația.
DeXavier Counasse și Guillaume Declaye
Publicat la 03.04.2023 la ora 19:02 Timp de citire: 3 minute

Pensions de hauts fonctionnaires: au Sénat, le flou règne en maître

Pensions de hauts fonctionnaires: au Sénat, le flou règne en maître