Pungestii se repeta la Bacesti!

Mesaj Scris de DONA_CAROLINA Ieri la 7:05 pm

Sătenii din Băcești se pregătesc să ia exemplul fraților de la Pungești: Nu avem nevoie de nimic de la Chevron!

Chevron se pregătește să exploreze gazele de șist într-un nou perimetru din județul Vaslui, dar se pare că nici acolo americanii nu vor fi primiți cu flori.
Cotidianul ex-press.ro anunță că localnicii din Băcești se pregătesc de luptă, oamenii fiind deciși să refuze exploatarea gazelor de șist.

Iulian Capsali: Mad Max: România fără apă
Aflând de intenția oamenilor, se pare că firma Chevron a trimis în sat două mașini cu rechizite școlare și dulciuri, ca “donații”. Printre acestea strecurând, bineînțeles, și un pliant al firmei.
“Au venit ajutoare sub formă de dulciuri pentru copii și rechizite, dar cu toate că unii au acceptat aceste cadouri <<otrăvite>> noi spunem foarte ferm că nu avem nevoie de nimic din ceea ce vrea să ne ofere Chevron-ul și nu vom fi convinși nici cu sute de mii de euro… Adică ce să facem, pe o parte să acceptăm banii, iar pe partea cealaltă să primim cancerul și otrava?! Sunt în Băcești luate în concesiune 3 parcele de teren, de pe vremea când lumea nu era informată și nu știa ce a făcut Chevron în lume, cum a pârjolit și otrăvit totul prin Ecuador și Africa și că au adus războiul pe unde au trecut. Acum suntem informați cu toții și nu le cerem decât să fim lăsați în pace cu traiul nostru și agricultura pe care o facem, că avem hambarele pline și avem din ce trăi, fără ca cineva să ne fi ajutat până acum cu ceva. Nu știu cum vor ei să vină aici la noi în sat, dar îi avertizez că fără studiu de impact și fara acordul populației din zonă, venirea lor va fi considerată ilegală și vom acționa în consecință”, a declarat Sorin Popovici, localnic din Băcești, pentru ex-press.ro
Radu Iliescu: Dialectica autorității
Aceeași sursă notează că forțele Jandarmeriei au ocupat poziții în comună, gata să înăbușe din fașă orice rezistență.
de Mihai Șomănescu ActiveNews

http://www.buciumul.ro/2013/12/14/satenii-din-bacesti-se-pregatesc-sa-ia-exemplul-fratilor-de-la-pungesti-nu-avem-nevoie-de-nimic-de-la-chevron/


DONA_CAROLINA
Mesaje: 452
Data de inscriere:05/06/2013

Sus In jos

 Scandalos

Mesaj Scris de Admin Ieri la 4:26 am

Willy Schuster a fost lovit cu salbaticie de jandarmi la protestele de astazi din Bucuresti din fata palatului Victoria. Mi-a spus ca vorbea pasnic cu un negociator si ca, la un moment dat, s-a simtit impins din spate catre jandarmi, care l-au izolat apoi si l-au batut. Momentan se afla la sectia de chirurgie plastica de la spitalul Floreasca, din fericire in afara oricarui pericol. E lucid si optimist.