April 13, 2014
PARINTELE GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA DESPRE PASTORUL LUTERAN DE ORIGINE IUDAICA RICHARD WURMBRAND

“Imi ramane nu indestul de clarificata problema pastorului luteran Richard Wurmbrand. Acum dupa ce am citit cartea lui Ianolide, sunt convins ca a ascuns botezul din motive numai de el stiute. In America l-am cunoscut si pot spune ca am fost prieteni si chiar confidentul lui. Cand avea tulburari sau il incercau anumite duhuri, venea la mine ca la un confesor. Avea o mare simpatie pentru Ortodoxie si o pietate deosebita pentru Maica Domnului. Imi spunea: “Sunt surprins ca luteranii au parasit cultul Maicii Domnului, pentru ca Luther avea o mare pietate la Sfanta Fecioara. Cand eram in inchisoare, am vazut ca toate neamurile aveau o AVE MARIA in limba lor, iar noi, evreii, care am dat-o pe Sf. Maria lumii, nu avem. Atunci am tradus in ebraica textul si l-am adaptat unei vechi melodii”. L-am rugat s-a cante pentru mine. Era o melodie stranie, cu unduiri orientale si atingatoare la inima. Nu mi-a venti in minte sa inregistrez cantarea.

Mai tarziu, Wurmbrand s-a imbolnavit mai grav. Nu mai putea inghiti si era hranit printr-un tub, direct in stomac. Era la un spital catolic. M-am dus mai tarziu sa-l vizitez. Am stat mai scurt de vorba. Mi-a cerut sa-l scot in curtea spitalului. Am chemat sora si l-a pus in carucior. Era o curte nu prea larga, avea o mica fantana arteziana si o statuie a Sfintei Fecioare. Venisem cu maica Nina, o calugarita de la manastirea de femei din Forestville – Sfantul Paisie Velicikovski, California, care avea la ea un reportofon. Am profitat de curte si de statuia Maicii Domnului ca sa-l rog sa ne cante, pentru inregistrare, AVE MARIA compusa de el, ca sa ramana pentru posteritate. A acceptat. Sotia lui, care venise intre timp, s-a opus din toate puterile, dar el a vrut sa cante si ea a trebuit sa cedeze. A plecat si ne-a lasat singuri. Maica Nina a pregatit reportofonul si Wurmbrand a cantat. Avea o voce slaba, din cauza slabiciunii generale, respiratia era scurta, melodia avea invaluiri pe o scara foarte larga si el nu putea lua acutele decat cu greu si cu opriri de respiratie. Mi s-a parut de doua ori mai stranie decat o auzisem prima data, ceva venind din strafundurile unui neam care si-a tradat menirea si care facea o penitenta tarzie pentru cea pe care Dumnezeu a ales-o sa-I fie mama. Caseta este la maica Nina. Am avut si eu o copie, pe care am pierdut-o. O sa-i cer maicii Nina o alta copie.

Am discutat mult cu Wurmbrand. Niciodata nu a negat, ci a afirmat public ca a fost salvat de la moarte de legionarii din Targu Ocna, cu medicamentele date de Gafencu. Dar nu a facut fata de mine nici macar o aluzie ca ar fi fost botezat la inchisoare. Vazand afectiunea lui pentru Ortodoxie, l-am intrebat odata, cand era bolnav, de ce nu s-a convertit. Mi-a raspuns: “Poate ca nu am fost vrednic.” Avea un fel specific de a se exprima abrupt. M-a intrebat:
– Parinte, ce limba crezi ca se vorbeste in paradis? Vorbesc de limba omeneasca, nu ingereasca.
– Cred ca aramaica, pe care a vorbit-o Hristos. Sau poate greaca.
– Nu, parinte. Se vorbeste romana, ca nu este limba mai nematematizata decat romana. Ea iti ingaduie sa exprimi orice adancime sufleteasca si orice inaltime cereasca.

Poate ca, in ultima clipa, Mantuitorul l-a invrednicit de botezul dorintei.

Preot Gheorghe Calciu-Dumitreasa”

Fragmentul este un Post Scriptum din “Cuvant inainte” facut de parintele Calciu-Dumitreasa cartii “Intoarcerea la Hristos” a lui Ioan Ianolide, legionar si marturisitor al inchisorilor comuniste din Romania. Despre evreul Robert Wurmbrand puteti afla multe din cartea mentionata. El, alaturi de Nicolae Steinhard, evreu trecut la ortodoxie, sunt printre putinii evrei care recunosc ororile facute de evrei crestinilor. In plus, cartea “Intoarcerea la Hristos” cuprinde o marturie suficient de mare despre planurile evreilor sionisti asupra noastra. Daca aveti curajul (ca important este sa ai curaj) sa cititi aceasta carte veti afla de ce sunt atat de partinitor legionarilor. Pentru marturiile facute, Wurmbrand a atras asupra sa ura intregii comunitati evreiesti din lume, familia avertizandu-l sa nu vina in Israel deoarece isi risca viata.

Putem discuta multe despre evrei si legionari, dar pana nu cercetam problema nu putem gasi adevaratii vinovati. Cartile ce le recomand sunt carti pe care le-am parcurs, iar afirmatiile pe care le fac sunt in urma rezultatelor pe care le aflu. Nu afirm ceva de dragul apartenentei la un grup sa la o idee, afirm de dragul adevarului. Toti urma minciuna, dar de ce sa o sustinem daca noi nu stim adevarul?

*
Nota redacției – Cine mă ajută cu informații despre așazisul pastor din perioada dinainte de a se creștina. Cum s-a creștinat? A avut martori? Naș de botez etc. Ce se știe despre activitatea sa de iudeo-comunist? Există informații de la însuși RW?