PARADIGMA

Cu ceva timp în urmă istoricul maramureșean Ilie GHERHEȘ atrăgea atenția serviciilor de intelligence românești, că …”Nu ne vindem țara, o retrocedăm, pe bucăți, fără să ținem seama de tratate, legi, sentințe sau victimele din cele două conflagrații mondiale. Din măsuri reparatorii și juste, retrocedările au devenit un flagel injust, periculos și imoral, profund scăpat de sub control. Familiile criminalilor de război au ajuns să dobândească imobile și bunuri de o valoare inestimabilă […] Ungaria anexează Ardealul pe bucăți! Trei premieri, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au deschis poarta trădării, astfel că, din unele statistici, mai bine de o treime din teritoriul Transilvaniei a fost întabulat pe emisari ai Ungariei…”

Avocatul Liviu POP, profesor de drept la UBB Cluj Napoca, făcea o remarcă șocantă la adresa uneia din cele mai importante legi (247/2005), numita ”restitutio in integrum”, considerând că este … ”un model horthyst.

De asemenea, o întâmplare petrecută pe DN 16 în pasul Gutâi, unde mii de înscrisuri ale Ocolului Silvic Dragomirești au stat zile în șir fără ca cineva să își pună întrebarea de ce, a condus la ipoteza potrivit căreia implementarea în jurisprudența românească a legilor funciare s-a realizat fără nici o modificare a legii arhivelor, astfel DELIBERAT, o serie de înscrisuri cu valoare probatorie în actul de reparație al celor abuzați de regimul comunist au fost distruse!

Paradigma jafului asistat este creația de laborator a Justiției.

Fără nici un dubiu a fost, și este, girată de serviciile de intelligence. Contribuția SRI, SIE, CIA, NSA, BND sau GRU este chiar vizibilă. Una din probe mă are drept împricinat…

Prima vizită oficială pe care ex Președintele SUA, la numai câteva săptămâni după preluarea mandatului, are tranzit în nouă republică cehă. Traseul lui Bill CLINTON a fost: Washington-Bruxelles-Praga-Kiev- Moscova-Washington.

În 1994, primul an al exercițiului electoral al lui Clinton, postul de radio Europa Liberă nu avea un corespondent pentru departamentul român de aceea, Mircea CARP mi-a solicitat deplasarea la Praga și a asigurat spațiul necesar pentru 3-4 corespondențe. (În final au fost 6!)

Casa Albă a trimis și AIR FORCE TWO cu peste 300 de jurnaliști la bord pe care Allan DOCAL îi avea în responsabilizare, iar ministerul de interne de la Praga obligat să îi acrediteze, pe lângă cei trimiși de alte agenții și autorități de presă din lume.

La sosirea mea, în Praga m-a așteptat un coleg ungur căsătorit cu o avocată cehoaică, care m-a avertizat să nu țin cont de orele din oglindă (agenda vizitei) ci, să fiu cu cel puțin o jumătate de oră înainte, la fața locului.

Așa s-a întâmplat și la prima conferință de presă comună HAVEL-CLINTON, la care au fost prezenți în sală cam 25 de persoane.

În afară de mine și cei câțiva (3-5) jurnaliști autohtoni, se afla un operator al Casei Albe, o splendidă femeie de culoare; ceilalți, ofițeri sub acoperire și gărzi de corp.

Când cei doi au intrat în sala de conferințe Clinton a fost surprins cu o grimasă de uimire, șocul fiind realmente umilitor, el știind că pe undeva prin Praga se aflau sute de jurnaliști americani!

Silit de împrejurări să reclam autorităților care s-au ocupat de acreditarea jurnaliștilor străini, apoi să revendic un card ce permitea accesul în locațiile nominalizate în oglindă (agenda vizitei) inclusiv după terminarea programului, a trebuit să mă adresez lui Allan Docal.

Grație translatorului solicitat, ulterior nominalizării acestuia am aflat că este un student român, am reușit să evit punctele de control ale cehilor și am intrat nestingheriți în hotelul Astoria reședința lui Clinton și a întregului staff american.

Când Docall și cei din presa de la Washington au aflat -audiind înregistrarea mea, că s-a derulat deja prima întâlnire a celor doi președinți, scandalul abea dacă a putut fi gestionat de gazdele americanilor.

Lidové Noviny a scris a 2-a zi despre incident, informând despre faptul, că peste 95% din resursa umană de la departamentul RFE de la Praga era ocupat de agenți ai KGB.

Colaborarea între SIE și BND este ilustrată elocvent prin cel mai pitoresc personaj aflat sub hăizașul din mediile de informare românești, nimeni altul decât Emil HUREZEANU.

Beneficiar al HERDER-ului Ana Blandianei, Emil Hurezeanu se stabilește la Munich și, în scurtă vreme, din poet, devine unul din cele mai ascultate „voci” ale postului Europa Liberă.

În anul 1994 Congresul SUA hotărî ca bugetul alocat emisiunilor RFE/RL să fie drastic diminuat, iar redacțiile să fie mutate de la Munich, la Praga.

Angajații care au refuzat deplasarea în capitala cehă au fost pensionați.

Statele Unite ale Americii au cheltuit peste 700 de milioane de dolari pentru finanțarea programului social al câtorva mii de colaboratori, dar și al infiltraților în structurile de dincolo de ”cortină”.

Aceștia au fost obligați -prin semnătură, să păstreze secretul de serviciu, sub incidența legii penale.

Pentru Emil Hurezeanu cancelaria Germaniei Federale a ținut blocat fotoliul de șef al departamentului român al postului național de radio, Deutsche Welle, mai bine de un an!

L-a ocupat din ianuarie 1995.

A ajuns, la scurt timp după aceea, consilier personal al Primului Ministru al Guvernului României.

După ”despărțirea” de Adrian NĂSTASE fostul poet ajunge pe statele de plată ale fostului spion al lui Ceaușescu, miliardarul Dan ADAMESCU.

Este cel care a cumpărat drepturile litigioase ale Rodicăi MARIAN.

Ea, împreună cu fostul grafician Viorel GIODÂC, angajat al SECURITĂȚII, ca supervisor al operelor de artă care urmau a părăsi România fiind cumpărate de cetățeni străini, au traficat ilegal vocația de succesori ai defunctului ltifundiar interbelic și soției acestuia: Irina și Simion POP.

S-au importat din China cerneluri și hârtie învechite, iar personae specializate în obținerea de falsuri au fost angajate pentru a produce ”probe legale”!

Viorel GIODÂC, Marian RODICA, Dan ADAMESCU sunt un exemplu în acest sens, iar dosarul Primăria Vișeu de Sus vs Marian Rodica, în care sunt implicate persoane din magistratură, Ministerul Public, Romsilva este probatoriu. Speța dosarului furtul a peste 12 mii de hectare, ce trebuiau a fi retrocedate statului roman ca urmare lipsei unor erezi validați de identitate și calitatea conferită de lege!

Rareș BOGDAN a refuzat producția unei emisiuni pe această temă, desi a promis vișeuanilor fiind chiar în posesia unui material documentar (aproape) exhaustive, dar afișul pentru eveniment fiind anulat la ordinul lui.

Legislația viciată, formulata uneori chiar în nulitate de drept, plină de erori, a deturnat reparațiile ce trebuiau aduse celor abuzați de regimul comunist, fondurile financiare alocate au devenit sursele bugetare pentru participanții celui mai crunt măcel economic dus împotriva scumei noastre patrii!

La Vișeu de Sus paradigma ”Jafului asistat” de la centru a funcționat și funcționează chiar și la ora când scriu acest text pentru cel mai important ziar din România, CERTITUDINEA.

Pentru a proba continuitatea faptelor infracționale marca ”mafia lemnului” îl remarc pe unul din autorii din noua generație a ”oamenilor de rumeguș”: Vasile Nicolae VLAD, șeful Ocolului Silvic Vișeu de Sus.

Activitatea lui profesională este validată de contractul încheiat cu Direcția Silvică a județului Maramureș, cea care îl și orientează în respectarea ad literam a paradigmei de jefuire a ”aurului verde”, județul continuând a fi în topul pădurilor rase de pe fața pământului.

Faptele lui Vlad au fost denunțate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, înscrisul fiind expediat și redacției publicației locale ”Cronica Vișeuană” și radio ”Certitudinea”.

Citez din document: …” Suntem un grup de persoane de pe raza orașului Vișeu de Sus și comunei Moisei, proprietari de păduri private, dar și angajați ai Ocolului Silvic Vișeu de Sus, Maramureș.

Vă scriem în legătură cu cele ce se întâmplă în acest ocol silvic, pe care numitul Vlad Vasile Nicolae, Șeful Ocolului -care este și președinte PSD al filialei orășenești, l-a transformat în ocolul său privat, cu știința și participarea șefilor săi de la Direcția silvică a județului. Șeful direcției -Iacob ANDREICA este cumnatul lui Vasile Vlad, iar împreună cu domnii ȚIGAN, CRĂCIUNESCU și PAICU (Romsilva), sunt colegi de partid. Aceștia vin des pe Valea Vasserului unde chefuiesc împreună și ignoră problemele cu care se confruntă ocolul silvic.”

Cititorii CERTITUDINEA și opinia publică românească au aflat de recentul furt petrecut la sediul ocolului Vișeu de Sus de unde a dispărut o sumă mare de bani, hoții acționând ”la pont”.

Aproape 25 de mii de euro au fost sustrase din biroul contabilității, absolut toate sistemele de monitoring și alarmare fiind …scoase din uz!

În ultimii 2 ani Ocolul Silvic Vișeu de Sus a trebuit să plătească Primăriei peste 2,5 milioane de lei, urmare sentinței instanței de judecată, […] de ce șeful de ocol și ceilalți nu au fost sancționați? Din interior vă spunem, că nu este vorba de nici furt, că tot șeful de ocol a luat banii pentru plata zilierilor. Beat fiind, la o petrecere recentă pe Vaser, chiar el ar fi spus că nu a fost nici un hoț acolo. […] Pădurile primăriei, cele ale statului din Valea Peștilor, Valea Rea, Novăț și Novicior sunt efectiv decimate de hoții de lemne, care sunt îndrumați și cărora chiar el, șeful ocolului le spune unde să taie, cum să taie și sunt mai multe persoane ce pot face declarații probatorii.”

Nu numai tăierile, dar și retrocedările -calificate (eronat) de mass media ca fiind ”ilegale”, au decurs conform unei paradigme, elaborată cu concursul unor forțe ostile scumpei noastre patrii din afară, imediat după anunțul plin de tâlc -a fost, sau nu a fost o virgulă a iliescului asasin în acel, … ”nu ne vindem țara!

Când Jonathan SCHELLE -ex comisar UE pentru România a primit chiar din mâna subsemnatului un dosar de câteva sute de pagini conținând probe ale Dosarului ”JAF ASISTAT”, prezentat și Parlamentului de pe malul Dâmboviței, pe care l-am rugat a informa Bruxelles-ul, el a spus: ”UE respectă suveranitatea și independența României!”

Pentru memoria colectivă a celor din generația mea și a părinților ei spusele acestea sunt parafraza la doctrina URSS: ”neamestecul în treburile altui stat” sub semnul căreia Moscova a spoliat resursele naturale ale României.

Acum o fac ”lupii tineri” ai generației post Scheele, gen Vasile Nicolae VLAD, Iacob ANDREICA și toți penalii din toate cele 4 puteri ale statului, care sunt cozile de topor ai Ocultei, cea care deține dreptul de copy-right al paradigmei jafului asistat!

Mircea ȘERBAN