CD
83 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Bar Cohen, in romaneste Grausor Popa si de unde Nicu?
Purtatorii numelui Cohen, Kohanim sunt supusi unor restrictii religioase, care le impun sa se casatoreasca numai cu o evreica veritabila, nu prozelita, sa nu se atinga nici un corp mort si sa nu intre in cimitir, ca sa nu mai continui o lista imensa de interdictii si impuneri.
Sunt sigur ca ai cumparat cele 11volume la lui William si Ariel(sotia) Durant din talcioc unde umbli tu ca gugustiucul ca sa fiu in ton cu zicala kosher „cine zice ala este”.
Te felicit ca consacri timp sa citesti/studiezi volumele aparute in perioada 1935-1975 fara editii revazute, Cercetarea istorica in schimb cel putin din 1975 incoace a facut pasi mari in aducerea la suprafata a unor manuscrise si artefacte arheologice ce au mai schimbat coordonatele istorice asa cum erau ele percepute in anii 1935.
Zicea-i ca ai ajuns la volumul sase, deci esti la nivelul anilor ’60.
Penultimul volum, volumul zece, a fost publicat in 1967 cand a primit premiul Pulizzer pentru capitolul privitor la Rousseau si Revolutia. Deci datele privitoare la papalitate si monarhiile europene sunt de dinainte de 1967.
Se pare ca sunt date invechite si contururile istorice s-au cam schimbat in ultimii 60 de ani.
Sa citesi vechituri este un lucru placut pentru lectura dar nu si pentru instructie si parada pe Internet.
Nu am nici o obsesie cu evreii, cunoc foarte bine religia, cultura si istoria lor si nu este nici un motiv de obsesie.
Faptul ca nu o fac pe’a orbul si mai observ realitati din lumea inconjuratoare si nu mie frica sa spun adevarul pana la capat face ca sa nu ocolesc, cand este cazul, sa numesc pe cei ce se fac vinovati de atatea crime si uneori ei apartin etniei ebraice.
Te ai expus mai mult decat era cazul si acum ai devenit o tinta in miscare, esti pe cale sa devii ridicol, ai grija.
Vin-o cu argumente in dicutiile de pe Internet daca vrei sa marchezi un punct, a repeta acelasi lucru si a cauta sa impresionezi cu lecturile pentru acasa nu aduce succes.
Stiu ca-ti place un vin bun si de data aceasta te invit eu la un pahar de vin rece de la frigider un resling floral si dulce, eventual cupat cu traminer. Pana la fund!