Până când, Doamne?

2013-06-10T22:29:46+03:0010 iunie 2013|Textele altora|

Marea Țopăială

Postat de Provita Bucuresti la 08/06/2013|361 views

time-bomb„Noua rută a Marşului Diversităţii de anul acesta, prin centrul Bucureştiului, demonstrează cât de mult a progresat România în scoaterea cetăţenilor LGBT din umbră şi integrarea lor. Alături de Statele Unite şi de toate ţările progresiste, România face progrese în construirea unei lumi în care toţi au drepturi egale” – însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane C. Butcher.

Sunt cuvinte de Vătaf imperial, trimis să vadă dacă vasalul prăfuit de departe și-a făcut temele cum se cuvine. Și pentru că le-a făcut, primește o mângâiere pe cap și o bombonică, dintr-o mână, în timp ce cu cealaltă i se iau și ultimele resurse, tocmai bune de vândut chiar cetățenilor români, la prețul pieței Occidentale, într-un proces botezat generos „reducerea dependenței energetice față de Rusia”.

La Marea Țopăială anuală, oameni care se definesc exclusiv prin modul în care întrețin relații sexuale vor trece țopăind pe lângă Arcul de Triumf, în aplauzele funcționarilor ambasadelor străine, în timp ce unii români se vor gândi că n-au bani de pâine; alții, că sondele Chevron ale prietenilor d-nei Butcher le vor strica apele și le vor dărâma casele; în fine, alții, că le mor copiii prin spitale de boli și de lipsuri.

La Vaslui, flămânzii și desculții acestei țări refuză să-și dea pământurile comunelor pentru Chevron. Guvernul d-lui Ponta s-a enervat și i-a somat „democratic” să se răzgândească – așa cum i-a somat pe membrii Comisiei de revizuire să voteze din nou amendamentul la art. 48 din Constituție, care definea soții drept bărbat și femeie. În genunchi sau vă belim! Țăranii i-au transmis că se cacă pe somațiile lui și-și ascut coasele. Drept care PSD pregătește modificarea legii minelor, așa fel încât Guvernul să fie liber sa confiște orice teren din România. Democratic, nu?

Să revenim la discriminare și la drepturi. Autorul acestor rânduri crede că știe mai multe despre discriminare decât toți părerologii care perie zilnic ecranele televizoarelor și decât politrucii homofili care le-au promis oamenilor în campania electorală ecologie și locuri de muncă pentru a le da acum „căsătorii” între homosexuali.

Știe, pentru că este tatăl unui copil cu handicap neurologic și-a avut ocazia să se izbească de discriminări reale – nu închipuite – în ultimii 5 ani. Nefiind însă caracterizată printr-o inversiune sexuală, minoritatea persoanelor cu deficiențe de auz din România nu e interesantă pentru trimișii șefului Obama. Așa încât mii de copii, fără părinți cu oarecare dare de mână, se irosesc în lipsa operațiilor de implant auditiv care i-ar face integrabili în lumea celor care aud natural. Statul n-are bani și nici urechi pentru ei.

Asta este. Așteptați – sau scoateți bani de unde-oți ști. Nu contează că ați plătit ani de zile la fondurile de sănătate, nici că pe hârtie copiii voștri „au dreptul”. Momentan suntem ocupați cu drepturile închipuite ale homosexualilor la căsătorie și cu integrarea lor, că vine Vătaful în vizită și nu vrem să se supere pe noi tocmai acum. Nu de alta, dar, după ce ne-am distrus și vândut la fier vechi industria, am ajuns dependenți de el pentru a-ne plăti fie și cele mai mărunte obligații față de cetățeni.

Dar stai! FMI, providențialul FMI, a anunțat că nu mai vine în România. Am devenit brusc neinteresanți! La 30 iunie se termină actual acord. Și-apoi, ce ne facem, domnule Ponta? Că fără banii lor, adio pensii și salarii, bun venit război civil.

La Londra, de câteva zile încoace, de la anunțul FMI-ului, se vând într-un ritm amețitor obligațiunile românești (la 1 și 3 ani). Și nu vând frizerii, ci greii: „Japanese money managers seen selling Romanian T-bills.” Dobânda a depășit 6,75% ieri, după ce era 4% cu 7 zile în urmă.

Și tot de atunci crește și euro – 4% în câteva zile. L-am văzut ieri pe Isărescu. Părea transpirat. O fi răcit omul…

Zâmbetul lunecos al domnului premier Ponta s-a acrit ca o murătură. Or fi ceva legături cu cele de mai sus? Ce spuneți?

Noroc că avem Marșul Diversității; poate așa se îndură FMI să mai vină o dată pe la noi cu niște bănuți. Măcar până la țopăiala de la anul să mai rezistăm.

„Şi El a zis: “Du-te şi spune poporului acestuia: Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi, uitându-vă, vă veţi uita, dar nu veţi vedea.

Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec”.

Şi am zis: “Până când, Doamne!” Atunci El mi-a răspuns: “Până când cetăţile vor fi pustiite şi vor rămâne fără locuitori, şi casele fără oameni şi pământul pustiu;

Până când Domnul va izgoni pe oameni şi pustiirea va fi mare în mijlocul acestei ţări.

Şi dacă va rămâne încă unul din zece, şi acela va fi hărăzit focului, ca şi terebintul şi stejarul, ale căror trunchiuri sunt trântite la pământ. Din butucul rămas va lăstări o mlădiţă sfântă”.” (Isaia 6, 9-13)

Bogdan Stanciu este liderul filialei din București a Asociației PRO VITA

 

6 Comments

 1. Costiputza 12 iunie 2013 la 6:23 pm - Raspunde

  M-a amuzat teribil ce au raspuns taranii români „ca se caca pe somatiile guvernului si isi ascut coasele”. Este singurul gen de comportament care mai poate avea vreun rezultat. Ma gindesc asa, in razboaie cind voia dusmanul ceva de la tine venea cu armata si incerca, bineinteles isi asuma riscurile, pierderi umane, materiale, morale, etc. Acum ne-au facut astia sclavi fara sa traga o basina macar. Pai daca tot vreti sa ne cuceriti macar s-o faceti ca la carte, voi veniti si noi ne aparam, adica daca tot e sa ne pierdem viata, libertatea, tara, macar sa asudati ptr ea, sa va riscati vietile, sa suferiti fir-ar mamitzica voastra a dracu de alogeni si cozi de topor. Da’ adevarul ca si poporului român a inceput sa-i cam placa sa stea in genunchi, lasa ca au fost toti spalati pe creier, daca mai are cineva putina judecata tot intelege ca e ciudat ca tocmai lucrurile care nu sint bune ptr noi (nationalism, patriotism, respectul simbolurilor nationale) e tocmai bun ptr toti ceilalti. Slabe sanse ptr acest popor, prea multa toleranta indusa cu ajutorul credintei, ma intreb in concluzie… ce-o fi mai crestineste, sa te lasi calcat in picioare, scuipat, batjocorit, sau tot crestineste sa-ti aperi dreptul la viata acolo unde te-ai nascut, chiar si cu coasa la o adica. Ca din cite tin eu minte Stefan cel Mare cind îi hacuia pe turci nu era mai putin crestin, dar poate ma insel eu!

 2. dans 11 iunie 2013 la 11:12 am - Raspunde

  ca s-au inmultit prostii , lasii si alogenii pe paminturile noastre. romanasii au murit pe fronturi si minoritarii au prosperat in spatele lor. au venit rusii si au nimicit 10% din populatie, adica pe cei mai vrednici si mai inteligenti, punind in locul lor niste pseudointelectuali care ne vind in fiecare zi. urmasii lor fac la fel.
  iar prostimea sta si asteapta minuni din cer, ca asa i-a invatat preotimea, alta tagma vinduta.
  politienii stiu ca nu o sa se intimple nimic, atit timp cit mai avem un rinichi de vindut, un fier de furat, o pasare prin curte….
  pina nu o sa redevenim o cultura a valorilor si o sa ne recistigam dreptul la istoria adevarata, ne vom tavali prin mocirla pseudosocietatii in care vietuim astazi…

  • Zob 12 iunie 2013 la 4:52 am - Raspunde

   Că capitaliștii de când au venit în România au distrus toată munca poporului. Acum că nu mai au baza materială românii au ajuns lumpenproletariatul Europei.

   Din boscheții Occidentului capitalist democrația capitalistă vă cheamă în văgăuna morții. Mușcați români omeala bunăstăriii occidentale că vi se va stârpi în curând neamul.

   Jos comunizmu că vâ dăm capitalizm cu aurolac felul întâi, capitalism cu cocaină felul doi și capitalism cu homâlăi felul trei. Cine mai vrea să halească ceva capitalist poate trece și la zoofilie religiosă.

   Toate acestea sun expresie a sclaviei capitaliste care începe prin distrugerea spiritului și continuă cu aducerea omului în animalitate sub forma democrației capitaliste.

   50.000.000 de americani mănâncă la cantinele săracilor ca expresie a democrației capitaliste. Capitalismul este ca curvele proaste. Îți arată numai fața rujată nu și curul infectat de sida.

 3. george marmara 11 iunie 2013 la 1:15 am - Raspunde

  alt aspect trist.nimic incurajator nu ne parvine din romania.gm

  • Diocletian 11 iunie 2013 la 7:10 pm - Raspunde

   @ george marmara – Dar din”diaspora”romaneasca care nu a trait sub cisma bolsevica,ci in”deplina”libertate si democratie de ce nu ne parvine ceva cat de cat incurajator?!

   • Diocletian 11 iunie 2013 la 7:51 pm - Raspunde

    Scuze pt”cisma”…corect”cizma”. Din diaspora romaneasca a venit si a ramas,doar mandatara,politologul si activistul Sandra Marilyn Pralong Budis,care a intemeiat GDS-ul finantat de Soros pt luminarea neamului, insarcinata cu constituirea societatii civile la nivelul elitei intelectuale.Este singura intelectuala de marca cu multiple titluri universitare care si-a sacrificat maretele perspective in Vestul civilizat optand pt glodul valah dar sfant al stramosilor,al neamului.Unde sunteti restul?! Ati lasat-o singura la greu!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top