Păcatele lui Șora dau să iasă la iveală

2018-03-27T17:30:34+03:0027 martie 2018|Textele altora|

Mihai Șora, cel care a proclamat „Iarna rezistenței noastre”, criticat: A venit destulă iarnă din Siberia, adusă de tancurile sovietice pe care le-ați aplaudat. Noroc că Brucan e un pic ocupat, că altfel „rezista” și el

FacebookTwitterg+Email
Filosoful Mihai Șora a fost prezent în Piața Victoriei alături de alți manifestanți pentru a protesta împotriva OUG 13/2017 și a guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Mihai Tîrnoveanu, un român din Brașov, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj pentru fostul ministru al Învățământului din guvernul Petre Roman, care este văzut ca un „simbol al comunismului”.

Autorul postării face referire și la „patriotismul” de care ar fi dat dovadă Mihai Șora atunci când în timpul războiului „a preferat să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România”.

Mihai Târnoveanu este un medic ardelean, fiind extrem de implicat în acțiunil de ajutorare a românilor din toată țara, în special din zona Harghita – Covasna.

„Șora Mihai, un „vampir” „boem”? Sau cum „rezistă” un „filozof” în lumea asta „rea” și în Piața Victoriei? Cu pumnul strâns. Ce satisfacție morbidă cred că are văzând acest simbol comunist proiectat (de cine oare?) pe zidurile clădirilor…își aduce aminte de tinerețe… In timpul războiului nu prea a rezistat în țară preferând să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România. După instaurarea comunismului se întoarce victorios pe meleagurile natale în anul 1948 (atunci când prigoana împotriva tineretului român atingea cote maxime), fiind încântat de noua ordine kominternistă la care aderă cu mare entuziasm ocupând funcții în aparatul de partid și de stat (în Ministerul de Externe de exemplu). Încredere mare din partea tovarășilor. După Revoluție s-a bucurat de aceeasi încredere din partea acelorași tovarăși kominterniști, Brucan Silviu luându-l sub aripa sa protectoare, propulsându-l în guvernul Petre Roman din regimul tovarășului Iliescu Ion.

A fost primul ministru al Învățământului de după 1989, fiind omul care a desființat din condei zeci de unități de învățământ cu predare în limba română din Harghita, Covasna și Mureș, înlocuind limba română cu limba maghiară la comanda UDMR. Atunci a început segregarea învățământului din România pe criterii etnice în școli și universități (vedeți și cazul Tg.Mureș, martie 1990), sub „rezistența” domnului(?) Șora. De-atunci au început să pornească întrebările „mai este actual Eminescu?, nu e prea extremist Goga? nu se vorbește, scrie prea mult de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncoveanu, de Istoria Românilor? ” Intrebări ce începeau să se pună în Grupul de Dialog Social (Mihai Șora printre fondatori) și Revista 22. Rezultatele acestor semințe otrăvitoare se văd din păcate prea bine azi…dar ce face azi tovarășul Șora Mihai? Culmea, #rezistă cu pumnul strâns în Piața Victoriei în mijlocul unor tineri mult prea ocupați (la propriu și la figurat) să mai citească biografiile și simbolurile idolilor lor, dar „liberi” să aplaude pumnul.

„Iarna rezistenței noastre”, tovarășe Șora? A venit destulă iarnă din Siberia, adusă de tancurile sovietice pe care le-ați aplaudat. E timpul rezistenței românești, tovarășii au rezistat destul pe aici. Noroc ca Brucan e un pic ocupat, ca altfel „rezista” și el alături de subalternii lui de la GDS și 22…”, a scris Mihai Tîrnoveanu pe contul său de Facebook.

În urmă cu câteva zile, Mihai Șora postase pe pagina sa de Facebook, o fotografie din balconul casei sale, unde a scris în zăpadă mesajul: „IARNA REZISTENȚEI NOASTRE”.

„Dragii mei, odată și-odată, va veni și primăvara. În balconul meu de la etajul trei vor fi petunii și mușcate. Până atunci, e iarna rezistenței noastre”, este mesajul care insoteste fotografia postată de Mihai Șora pe Facebook.

2 Comments

 1. Nicu Pîriu 29 martie 2018 la 1:24 am - Raspunde

  Din câte am înţeles de pe sait, de la domn profesor, dînsul este ultimul legionar(fost legionar) în veaţă.
  A apărut la o emisiune în doi la iRealitatea, cu Rareş Bogdan, care îl asculta căzut pe spate în extaz. Îmi pare rău că nu mi-a recut prin cap să trimit o întrebare, e adevărat că i s-a transmis de către Căpitan că nu e nici o problemă să te căsătoreşti cu o evreică, dacă aceea e fata pe care o iubeşti?
  Poate, aşa se explică traiectul ulterior al lui Mihai Şora.
  Cum zicea domn profesor mai deunăzi, într-un titlu din alea cele meşterite de dînsul, unde recunosc că nu mă prind totdeauna de meştereală, oare câte oi fi ratat, cred că ar trebui o unealtă care să le explice cititorilor meştereala titlurilor(eventual pentru luna care s-a încheiat), ce voiam să spun, a, caută în toate femeia.

 2. dans 28 martie 2018 la 6:39 pm - Raspunde

  petuniile si muscatele de pe piept vor fi mult mai frumoase. Din pacate, la astia e la moda cenusa….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top