Predoiu, scrisoare deschisă către Ponta:

Ca de la ortodox la ortodox, nu-i deloc creştineşte ce faceţi!

POLITICA | 03-08-2014 14:27
Predoiu, scrisoare deschisă către Ponta: Ca de la ortodox la ortodox, nu-i deloc creştineşte ce faceţi!

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a adresat duminică premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, în care îi transmite, “ca de la ortodox la ortodox”, că “nu e bine” să-şi facă “temă de campanie din religia unui posibil contracandidat”.

Potrivit unui comunicat, prim-vicepreşedintele PDL îi transmite premierului Ponta “o scrisoare deschisă având ca subiect atacurile lansate de acesta recent pe teme religioase şi etnice la adresa lui Klaus Iohannis, precum şi propunerile de miniştri în Guvernul României.

Cătălin Predoiu cere în scrisoarea adresată primului-ministru ca acesta să îşi asume “un dialog civilizat între Putere şi Opoziţie” şi “să renunţe la introducerea pe agenda publică a unor teme periculoase, ce pot aduce atingere păcii sociale din ţară”.

“Ca de la ortodox la ortodox vă spun, domnule prim-ministru, nu-i deloc creştineşte ce faceţi! În plus, ca om de stat ce vă pretindeţi, păşiţi pe un teren periculos, ţintiţi spre o temă sensibilă, atentaţi la o pace socială cu greu dobândită în România în toţi aceşti ani. Gândiţi-vă la România Ortodoxă ca la o Coroană de Aur şi la minorităţile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o împodobesc! Nu daţi cu ciocanul ignoranţei şi al urii în aceste nestemate, nu ştirbiţi Coroana, doar pentru că nu înţelegeţi sensul întregului!”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de Predoiu.

Cătălin Predoiu insistă în scrisoarea sa pe o serie de principii fundamentale care trebuie să guverneze relaţiile sociale: toleranţa religiosă, etnică, condamnarea oricărui tip de discriminare, respectul faţă de cetăţean.

“Indiferent cum ne facem cruce, indiferent în ce limbă spunem Tatăl Nostru, indiferent cum ne raportăm la Divinitate, noi suntem toţi egali, iar România are loc pentru noi toţi. Căutaţi-vă un loc printre concetăţeni, domnule Ponta, găsiţi-l practicând respectul lor!”, mai scrie Cătălin Predoiu.

În ultima parte a scrisorii deschise, prim-vicepreşedintele PDL face apel la Victor Ponta să promoveze în funcţii ministeriale persoane cu merite profesionale incontestabile. Acesta este de părere că nepotismul trebuie să dispară definitv din lista criteriilor de parvenire într-o funcţie înaltă.

“Prin nominalizările dumneavoastră demonstraţi că, atât timp cât veţi mai fi în fruntea ţării, valorile nu au şanse. Tinerii care şi-au construit o carieră valoroasă urmând temeinic o şcoală şi bazându-se exclusiv pe propria muncă sunt daţi la o parte. Domnule Ponta, nu pot fi toţi românii ginerii sau finii cuiva sus-pus, aşa cum sunteţi dumneavoastră sau cum e domnul Manda!”, este de părere Cătălin Predoiu, care cere retragerea numirilor făcute.