CD
1.066 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

UN GENERAL BRITANIC DEZVĂLUIE
– că sute de infanteristi marini regali au început să lupte împotriva Rusiei în Ucraina în ca din aprilie
Editorial de: https://militarywatchmagazine.com/article/royal-marines-fighting-russia-months

Pe 13 decembrie, adjunctul șefului de stat major al apărării britanice, generalul locotenent al Marinei Regale Robert Magowan a dezvăluit că pușcașii marini au desfășurat operațiuni cu risc ridicat alături de forțele guvernamentale ucrainene din aprilie, la scurt timp după izbucnirea războiului ruso-ucrainean. lunii februarie, marcând cel mai recent a mai multor dezvăluiri ale statelor membre NATO care desfășoară în mod activ personal împotriva forțelor ruse.

300 de membri ai Royal Marines 45 Commando Group, un batalion format în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au efectuat „operațiuni discrete” necunoscute, despre care Magowan a subliniat că au fost efectuate „într-un mediu extrem de sensibil și cu un nivel ridicat de risc politic și militar”. Grupul 45 de Comando a văzut în trecut lupte într-o serie de teatre, inclusiv participarea la asaltul britanic asupra Egiptului din 1956 în timpul crizei din Suez, angajarea forțelor argentiniene în timpul războiului din Falkland și sprijinirea operațiunilor coaliției conduse de SUA în Irak și Afganistan. în anii 1990, 2000 și 2010.

Confirmarea faptului că sute de marini regali britanici operează în Ucraina este una dintre cele mai semnificative dezvăluiri cu privire la contribuțiile personale occidentale pe terenul efortului de război al Kievului, de când New York Times a raportat în iunie că o „rețea stealth” a CIA. se află în centrul războiului. The Times s-a referit la SUA ca instituind în interiorul Ucrainei „o rețea ascunsă de comandouri și spioni care se grăbesc să furnizeze arme, și informații C.I.A. personalul a continuat să opereze în țară în secret, mai ales în capitală, Kiev, dirijând o mare parte din cantități masive de informații pe care Statele Unite le împărtășesc forțelor ucrainene.”

„Semnele logisticii lor ascunse, a instruirii și a sprijinului lor de informații sunt tangibile pe câmpul de luptă”, a observat Times. „Comandourile din alte țări NATO, inclusiv Marea Britanie, Franța, Canada și Lituania, au lucrat și în interiorul Ucrainei, antrenează și consiliază trupele ucrainene și oferă o conducere la sol pentru arme și alte ajutoare”, a adăugat acesta, subliniind „Amploarea efortului secret de a ajuta Ucraina este în curs de desfășurare”. Transporturile de arme de la membrii NATO către Ucraina s-au ridicat la zeci de miliarde de dolari din februarie, în timp ce sateliții occidentali, aeronavele de supraveghere, consilierii, combatanții voluntari și chiar contractorii militari au jucat un rol foarte important în a permite țării. să reziste împotriva. forțele rusești.

Traducerea: CD