CD
846 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.136
CUM A FOST ȘTEARSĂ CIVILIZAȚIA OCCIDENTALĂ
De Paul Craig Roberts

Când eram student, principiile școlii și administrațiile universitare au susținut foarte mult profesorii. S-a înțeles că, odată ce profesorii ar putea fi acuzați de studenți, disciplina de învățare s-ar distruge și s-ar pierde controlul asupra notării, standardelor și conținutului cursului.

Aceasta este ceea ce s-a întâmplat. Viața unui profesor s-a schimbat de la transmiterea de informații și idei provocatoare studenților la evitarea acuzațiilor ce puteau veni de la cei de stânga, feministe, negri, homosexuali și transsexuali. Astăzi, chiar și utilizarea unui pronume de gen poate fi motiv de încetare a carierei unui professor.

Panta alunecoasă a început odată cu revoluția sexuală. Studentele au început să seducă profesorii pentru note mai bune. Feministele au transformat acest lucru în hărțuire sexuală de către profesori și în curând prezența unor romane precum Madame Bovary a lui Flaubert pe listele de lectură a devenit hărțuire sexuală.

Negrii au descoperit că ar putea fi jigniți de aproape orice, iar „Sunt ofensat” a devenit o modalitate de a controla profesorul și conținutul cursului. Faptele trebuiau făcute pentru a se potrivi cu presupuneri apartinand negrilor. Homosexualii au descoperit că ar putea găsi dovezi de homofobie în orice.

Astăzi, pronumele de gen sunt tabu și bărbaților trebuie să li se permită să folosească facilitățile feminine și să concureze în sporturi feminine. Acest proces a mers atât de departe încât departamentele de matematică din universități se confruntă cu acuzația că matematica este rasistă și un instrument de opresiune albă.

Domenii ale științei, cum ar fi baza genetică a inteligenței, au fost închise. Istoriile Epocii Explorării, ale „Războiului Civil” din SUA și ale sclaviei au fost rescrise pentru a se potrivi narațiunilor dorite. Școlile și universitățile îi învață pe elevii albi că sunt rasiști. A devenit imposibil să obții o diplomă universitară și să apară cu o atitudine pozitivă față de civilizația occidentală.

Într-adevăr, studenții nu pot apărea cu o atitudine pozitivă față de albii sau de fondatorii Statelor Unite. Chiar și casele istorice ale fondatorilor sunt folosite pentru a le denigra. Vezi de exemplu: https://www.unz.com/jtaylor/dragging-the-founders-through-the-mud/
Universitățile au devenit disfuncționale. Majoritatea bugetului este consumat de administratori.

Președintele a cărui slujbă este strângerea de fonduri acompaniat de vicepreședinți, preoți, adjuncți, decani, decani asociați, asistenți decani și ofițeri de conformitate, toti monitorizează conținutul cursului, infracțiunile, nemulțumirile, abuzul sexual, rasismul și consilierii care se ocupă de sentimentele celor instruiți să fie foarte sensibili. Acum câțiva ani, o universitate era o experiență bordello, astăzi este kafkiană.

Universitățile nu mai îndeplinesc rolul de a transmite mai departe cultura și valorile unei țări și ale unei civilizații. Afirmațiile pozitive care mențineau legăturile care țineau împreună o țară au fost distruse de influențele ostile care au preluat educația. Astăzi, educația este o formă de spălare a creierului și echivalează cu îndoctrinare împotriva istoriei și culturii cuiva.

Acum este posibil să absolvi cu o diplomă în literatură engleză și să nu fi citit niciodată Shakespeare. John Donne este o figură necunoscută. O consecință este că proaspeții absolvenți nu pot citi literatura clasică, deoarece nu sunt familiarizați cu valorile, metaforele și moralitatea vremurilor anterioare.

O consecință este că caracterul oamenilor s-a schimbat. Am un prieten căruia îi place să călătorească și constată că testarea sportivilor pentru consumul de droguri este o poartă către excursii nesfârșite. Odată ce bani mari au intrat în sport, au adus îmbunătățiri de performanță cu ei. Mi-a explicat că ar putea fi doar câteva sutimi de secundă diferența între o medalie de aur și una de argint la o sută de metri plat, dar diferența financiară este de milioane.

Un medaliat cu aur primește oportunități de aprobare care îi construiesc averea. Recompensele bănești copleșesc integritatea, deoarece mulți folosesc droguri pentru a obține un avantaj. Astfel, testarea pentru toți devine obligatorie.
Cu alte cuvinte, toți concurenții atletici sunt suspectați de trișori și trebuie să-și dovedească nevinovăția trecând un test de droguri.

Într-o epocă anterioară, cum ar fi vremea primelor Jocuri Olimpice de după Primul Război Mondial, așa cum este descrisă în filmul “Chariots of Fire”, atleții ar fi considerat o astfel de cerință o insultă, o impertinență și ar fi părăsit evenimentul. Astăzi o impertinență nu este recunoscută și nimeni nu vede insulta. A fi insultat este doar o condiție pentru participare.

Filmul prezintă un eveniment real. Alergatorul vedetă britanic, care ține Sabatul, refuză să participe când află că selecția sa de calificare este duminică. Rivalul său, un evreu, îl ultrajează pe directorul colegiului său din Cambridge căutând avantajul prin angajarea unui antrenor. În acele zile, folosirea unui antrenor pentru a obține un avantaj era văzută ca echivalentă cu consumul de droguri în prezent.

În secolul al XX-lea, când olimpiadele erau încă competiții de amatori, Uniunea Sovietică a provocat indignare prin menținerea celor mai buni sportivi ai săi la antrenament cu normă întreagă, profesionalizându-i astfel, astfel încât sovieticii au luat un mare procent din medalii. De-a lungul timpului, îmbunătățirile la antrenament și la încălțăminte au creat avantaje de moment.

Acest lucru duce la întrebarea, de ce opriți progresul îmbunătățirilor la medicamentele de performanță? Dacă toți le pot folosi, terenul de joc rămâne egal.
Nu sunt un susținător al drogurilor. Ceea ce mă îngrijorează este că într-o epocă a egalității, avantajul natural va fi considerat nedrept, iar cei mai buni sportivi vor fi penalizați.

Ei vor trebui să poarte centuri cu greutate sau să li se adauge o penalizare de timp sau distanță la performanța lor. Poate că ceva de genul acesta se întâmplă deja în cursele de Formula 1. Avantajul unei mașini mai ușoare nu este permis, iar motoarele sunt atât de asemănătoare încât dramatismul este produs prin a permite mașinii din spate, dar nu liderului, o forță suplimentară pentru a trece. Mai există mici diferențe între șoferi, dar rezultatele curselor sunt adesea determinate de strategia anvelopelor și de rapiditatea opririlor la boxe.

Așa cum în prezent profesorii nu pot preda fără pericolul unor acuzații de terminare a carierei, iar sportivii trebuie să accepte insulte implicite pentru a participa, a spune adevărul aduce cenzură din partea celor care controlează narațiunile.
Într-o astfel de lume civilizația occidentală a fost ștearsă.

https://www.paulcraigroberts.org/2022/08/15/how-western-civilization-was-erased

Traducerea: CD