”ARO era AUR”: Autodizolvare ARO la adunarea membrilor din 18.01.2020
Mesaje primite
x

ARO info
Ataşamente
14:34 (acum 9 ore)
către presedinte, vicepresedinte, finante, secretar, copiii, arta, admin, bcc: eu

Stimați conaționali, dragi prieteni ARO,
Sperăm că ați petrecut sărbătorile în armonie deplină împreună cu familiile dumneavoastră.

La adunarea anuală a membrilor ARO din 18 ianuarie 2020 15 membri prezenți și 29 reprezentați prin procuri, totalizând mai mult de 2/3 din membrii asociației, au decis închiderea asociației ARO Asociația Românilor din Frankfurt și Împrejurimi / ARO Rumänischer Kulturverein Frankfurt & Umgebung e. V.

Vă asigurăm că am luat o hotărâre bine fondată: 10 membri din consiliu și dinafara lui, care am susținut real sau formal asociația ARO mai tot timpul, ne-am pus de acord pentru închiderea asociației la 18 ianuarie. Cu începere din 2016, dar mai ales în anul 2019, ne-am străduit intens, dar fără succes, să asigurăm urmașii asociației noastre culturale, acesta fiind singurul scop neîndeplinit din cele pe care ni le-am propus la fondare (listate pe prima pagină a portalului ARO, sub afișe, www.aro-rhein-main.de), realizând cu brio restul scopurilor asumate, an de an. În primul rând ne-am bucurat la ARO de un cadru socio-cultural românesc elevat și de multă prietenie între conaționali, dar și printre germani, francezi, polonezi, etc.

O asociație culturală înregistrată nu înseamnă numai întâlnirile lunare la sală sau în aer liber, dar și multă muncă în culise de pregătire, de coordonare, de presă, financiară sau în bucătrie, care s-a intensificat odată cu creșterea asociației și a birocrației. Desigur, toți membrii care am votat pentru desființare regretăm situația, dar nu o dramatizăm: faptul că tinerii, adică cei mai tineri decât pensionarii care am lucrat în asociație de la bun început, nu se angajează consecvent în voluntariat reprezintă o problemă curentă a asociațiilor non-profit din Germania, nu numai a noastră. Ne bucurăm însă că tinerii noștri s-au simțit bine pe scena noastră și la întâlnirile noastre și că ne-au ameliorat drastic media de vârstă.

În finalul adunării, 7 membri de bază au fost onorați cu lingoul simbolic ”ARO era AUR”. Nu a lipsit obișnuitul bufetul ARO și nici tradiționala seară ”Eminescu” din ianuarie, de data aceasta cu interpretări celebre din fonoteca de aur. Puteți afla cine a primit ”lingoul ARO”, unde merg banii asociației și despre alte decizii ale adunării finale ARO din protocoale și din fotografiile publicate pe www.aro-rhein-main.de/program/2020-01-18-aro-era-aur

Rugăm membrii, care nu au fost prezenți la ședință și doresc să primească dovezile de deducere de la impozit a cotizaţiei ARO de 20€ pe 2019, să le solicite în scris la adresa info@aro-rhein-main.de și să specifice dacă vor să primească dovada scanată pe email sau prin poștă, în acest caz dând adresa poștală actuală. Nu se mai extrag cotizații din conturile membrilor: în cadrul procedurii de dizolvare intră și închiderea contului ARO și odată cu el se vor șterge automat împuternicirile prin care am extras până acum cotizațiile.

De ”La revedere”, un recent articolul excelent, care se axează pe valori călăuzitoare și pentru ARO, www.art-emis.ro/istorie/mica-lectie-de-istorie

Vă mulțumim pentru încrederea și aprecierile de peste ani! Mai ales, vă mulțumim pentru sprijinul și prezența dvs. la minunatele întâlniri culturale românești de care ne-am bucurat împreună la ARO!

Consiliul ARO 2019:
Cornelia Kaufmann (preşedinte), dr. ing. Vlad Negulescu (vicepreşedinte), Elena Singh (finanţe),
Brânduşa Massion (secretar), Kara Molnar (arta), Elena Cornienco (copiii), Ilie Olteanu (admin)
Tel. 069 – 8600 7374, www.aro-rhein-main.de, www.facebook.com/aro.rhein.main