În sfârşit, după o insistenţă diabolică, UDMR-ul şi-a văzut visul cu ochii. Tone de arhivă din patrimoniul instituţiei Arhivelor Naţionale, o instituţie nobilă creată de generaţiile făuritoare a statului naţional român modern, urmează să fie oferite în natură, gratuit, cu o inconştienţă incomensurabilă, de Camera Deputaţilor a Parlamentului României etniei şi confesiunilor maghiare.

S-a început astfel destrămarea instituţiei patronată spiritual, cu profesionalism şi jertfă, cândva, de un Alecsandri, Sacerdoţeanu, David Prodan ş. a. Rectific, inconştienţa şi ignoranţa crasă vine din partea deputaţilor români care au votat legea, nu şi din partea deputaţilor maghiari, care au votat-o cu o …supraconştienţă sfidătoare.

Mai mult chiar, Camera Deputaţilor a făcut un act de ştirbire a suveranităţii statului român, împărţind această atribuţie cu UDMR-ul prin această cedare a funcţiei statului de a administra arhivele de pe tot cuprinsul ţării, arhive de interes public major.

Camera Deputaţilor a sprijinit astfel idealurile fantomatice ale UDMR de autonomie pe criteriul etnic, creind premisele unor mari tensiuni interetnice în Transilvania, unde extremiştii maghiari purifică mereu instituţii şcolare, culturale şi administrative de români, aşa cum sesiza recent şi istoricul Vasile Lechinţan de la Cluj.

În ce ţară a Europei se mai cedează atât de uşor suveranitatea unui stat? În ce ţară a Europei se mai dezmembrează insitituţia Arhivelor pe criterii etnice, acum, într-o Europă unită?

Consider că incoştienţa crasă a celor din Camera Deputaţilor pentru actul făcut nu trebuie rămasă nesancţionată şi românii cu coloană vertebrală dreaptă, trebuie să ceară neîntârziat preşedintelui României dizolvarea imediată a Camerei Deputaţilor, pentru ca să rămână un exemplu pentru totdeauna că într-o democraţie poporul este suveran şi nu interesele unui partid ajuns la putere şi care face compromisuri nepermise şi anticonstituţionale.

Ar trebui, totodată ca şi capii Bisericilor Româneşti să se delimiteze clar de propunerea Deputatului UDMR Marton Arpad Francisc în privinţa retrocedării arhivelor confesionale, pentru că este o impietate ca un deputat UDMR să se folosească în mod parşiv, pentru satisfacerea scopurilor UDMR antiromâneşti şi antistatale, de aceste biserici naţionale, puse de UDMR “la înaintare”, pe când Bisericile Româneşti poate nu doresc să destrame o respectabilă şi istorică instituţie şi nici să amâne, într-o perpetuă tranziţie, peste care tronează sfidător UDMR, consolidarea, progresul şi prosperitatea României.

Aşadar, decizia justă este acum în agenda preşedintelui României.

Pentru Romanian Global News, Ion POP

Romanian Global News precizeaza ca Opozitia a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta respectivei Legi, deasemenea societatea academica si societatea civila va lua atitudine in fata unui asemenea act de tradare a intereselor nationale si va face apel la Presedinte pentru a nu promulga actul normativ.