ledpanel
2 aprobate

ledpanel@yahoo.com
79.118.89.198

 

 

Legi se incalca intr-una, probabil de la aparitia lor, insa in prezent pare irelevant ca (mai) putem invoca legi incalcate. Si drepturile omului au fost partial valabile doar pentru unii. Africa n-a avut si nu are drepturi, fiind tinta unor experimente geo-politice cu scop economic si nu numai. La fel si in alte zone.
Se spune ca mamaliga romaneasca bubuie doar cu fitil strain. Parea o chestie locala, delimitata geografic. Pare globala. Revolutiile au fost facute de masoni, dar cu sangele taranilor, apoi al cetatenilor, adica oameni dispensabili indiferent de numar. Cum masonii si restul din Cabala au putere absoluta si prevad orice, ar fi imposibila o eroare neluata in calcul. Iar serviciile, adica fitilul la mamaliga, vor sacrifica populatiile in speranta ca vor muri ultimii, sau chiar vor scapa! Suna frumos pentru ei, dar cifra reala a celor care trebuie sa ramana vii o cunosc doar stapanii lumii. Initial s-a aruncat fumigena cu 10-15% din populatie, provocand instinctiv ticalosia omului care se gandea ca daca moare unul din noua, are sanse sa scape. Apoi s-a spus ca ar trebui sa ramana 500 milioane. Si cifra asta pare mare, poate chiar si 500 mii, alesi pe spranceana. Speranta moare ultima, ca asa am fost educati, indiferent de profesie, varsta, sex, cultura. Poate la japonezi ar fi putin altfel. Si asa pare sa functioneze schema: caralii spera ca facand exces de zel, mai catolici decat papa (cel prezent nu merita majuscula), vor scapa prin niscaiva buncare, primind provizii etc. Speranta asta nu poate fi demontata rational, altfel ar iesi cu totii in strada, uniti. S-a avut insa grija ca unitate sa nu existe nicaieri, sa existe peste tot categorii infierate, raul sa fie localizat singular la o anume categorie profesionala, etnica samd.
Fara a intra in domeniul religios, cred doar ca profetia care se autoimplineste functioneaza pe deplin la credinciosi si chiar si la atei care, cum spunea Eliade, au reziduuri, urme de credinta care salasuiesc in mentalul colectiv, ca latente. Astfel, ideea de sfarsit al lumii, intr-o forma sau alta, o accepta mai usor multi, ca pe un dat implacabil, ba chiar de dorit, ca pedeapsa pentru pacate. Ar fi super ok pana la un punct. Se pare ca chiar cei care au promovat pacatele, rautatea, egoismul, individualismul sunt cei care vor scapa, urmand sa faca o noua lume, dupa chipul si asemanarea lor. E improbabil sa fim vii la final si sa aflam daca au castigat sau nu.
O simpla parere…