Apar şi primele reacţii din zona ofiţerilor SRI
Trimite unui prieten
RizeaMarian scrisoare deschisa
Apar şi primele reacţii din zona ofiţerilor SRI

Scrisoare Deschisă către preşedintele României, Traian Băsescu

Subsemnatul Marian Rizea, cetăţean român şi european, plătitor de taxe şi impozite la zi, candidat la funcţia de preşedinte al României din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid cu un program autentic de stînga, vă solicit să dovediţi înţelepciune, cumpătare şi demnitate în puţinul timp care v-a mai rămas la cîrma navei pe care o conduceţi de 10 ani, să respectaţi Constituţia ţării şi să dovediţi în ceasul al 11-lea că sînteţi preşedinte al tuturor românilor, din ţară şi din străinătate. Îndemnul dvs. recent, făcut la un post privat de televiziune privind obligaţia ca un anume candidat să-şi dezvăluie public apartenenţa la un Serviciu de Informaţii, ca ofiţer acoperit, comportă comentarii şi reacţii pe măsură.

Ne-am obişnuit, domnule Traian Băsescu, care întîmplător şi vremelnic vă aflaţi la comanda statului, să aruncaţi fumigene pentru a acţiona cu mai multă lejeritate în atingerea obiectivelor personale, de familie sau de grup. Iniţiativa dvs. mediatică se doreşte a fi o subtilă manevră politică, dar, de fapt este un şantaj grotesc, cu multiple ţinte. Printre candidaţii la Preşedinţia României (Ponta, Tăriceanu, Iohanis, Vadim, Udrea, Meleşcanu, Macovei, Ghişe, Brînză, Kelemen ş.a., se află, probabil, nu unul, ci cîţiva potenţiali ofiţeri acoperiţi şi nu există nici o incompatibilitate constituţională atîta timp cît aparţin unor servicii autohtone şi sînt patrioţi. Problema apare în clipa în care vreunul este în slujba unor Servicii Secrete străine. Dar cea mai mare problemă este a dvs., domnule Traian Băsescu. Dacă aţi ştiut că unul dintre cei mai sus enumeraţi era ofiţer acoperit şi desfăşoară acţiuni contrare Statului Român, era de datoria dvs. să-l deconspiraţi şi să acţionaţi preventiv, conform legii, nu să-l lăsaţi ani la rînd să facă politica Statului Român. Dacă vreunul dintre candidaţi sau mai mulţi sînt ofiţeri acoperiţi ai unui seviciu românesc, nu aveţi dreptul să-l deconspiraţi! (ar trebui să-l decoraţi dacă a adus servicii patriei).

Faceţi-o, dar nu înainte de a vă consulta cu specialiştii în drept, pentru a evita încălcarea legii. De fapt, nu ar fi prima dată. În locul acestor manevre mediatice cu puternic iz de golănie marinărească, specifică celor 10 ani cît aţi condus România, mai bine aţi avea o sclipire de demnitate şi în loc să intraţi în jocul unei noi suspendări, care va costa Poporul Român alte cîteva zeci de milioane de euro, v-aţi da demisia, aţi lua pluta (că flota aţi terminat-o, CFR-ul aşişderea, iar autostrăzi nu aţi construit) şi aţi pleca pe Dîmboviţa, spre mare. Aţi face economie de carburant (că tot sînteţi părtaş la privatizarea PETROM, un jaf economic fără precedent în istoria neamului românesc) şi o mare bucurie electoratului, prin limpezirea apelor. Ca ofiţer în rezervă cu gradul de colonel al Serviciului Român de Informaţii, pensionar, fost ofiţer al DSS timp 4 ani şi jumătate, fiu de ţărani, muncitor, tehnician, inginer, doctor în ştiinţe tehnice (mine, petrol, gaze), profesor universitar şi român 100%, vă provoc, domnule preşedinte, înainte de expirarea mandatului, la o discuţie televizată despre modul în care aţi domnit în România. V-aş adresa acele întrebări pe care orice cetăţean onest vi le-ar pune.

Dar cel mai mult mi-aş dori o confruntare televizată între dvs. şi cîte un reprezentant al muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor (artişti, medici, profesori etc.), politicienilor, oamenilor de afaceri etc. Ar fi, după părerea mea, mult mai interesantă decît tot circul pe care l-aţi regizat şi întreţinut în ultimii 25 de ani împreună cu alţi politicieni… Pînă atunci, vă solicit, domnule preşedinte Traian Băsescu, să lăsaţi timpul să rezolve problemele campaniei electorale, să fiţi echidistant şi să respectaţi jurămîntul dat la învestire/reînvestire, cu mîna pe Biblie. Nu uitaţi că, din toate timpurile, toţi care nu şi-au respectat Jurămîntul au suportat pedeapsa Divină, care vine încet, dar sigur. Aşa să vă ajute Dumnezeu! Doamne, ocroteşte România.

Colonel (r). prof. univ. dr. ing. MARIAN RIZEA, Ploieşti, România, 10 septembrie