De la Vlad Pușcașu citire:

Petrolul romanesc a salvat de la moarte evreii din Romania.

Hitler a tolerat absolut orice ,,ifose,, sa le spunem asa,cerinte ale lui Antonescu inclusiv refuzul de a deporta evreii din Romania in lagarele mortii la Auschwitz, Majdanek si Belzec!

Deoarece Romania era o tara cu stat special: duduia de petrol, vital pentru Germania pentru a duce lupta pe 10 fronturi de-o data!

Acesta si este motivul pentru care generalul Sanatescu a sabotat victoria germanilor la Stalingrad: Erau la un singur pas sa ocupe Baku si Marea Caspica care duduia de petrol, ceea ce ar fi produs o ,,concurenta,, inevitabila Romaniei, iar Hitler nu mai putea fi santajat de Antonescu.

Acum, Romania nu putea avea soarta Poloniei in nici un caz, pentru ca un musuroi de partizani si razboi civil in Romania ca in Jugoslavia sau Polonia ar fi aruncat puturile de petrol in aer. De aceea Hitler avea nevoie de ordine si pace in Romania cu orice pret.

Fara acel petrol pretios soarta Romaniei era precum cea a polonezilor sau si mai rau: Romania era beneficiarul tratatului de pace de la Versailles din primul razboi mondial, iar politica criminala dusa de Carol al 2-lea nu se putea tremina decat prin ocuparea Romaniei de catre fascisti.

*

Nota redacției: Raționamentul dlui Pușcașu este totuși fals: petrolul i-a permis mareșalului Antonescu să-și impună voința, punctul de vedere. Iar acest punct de vedere excludea genocidul evreilor. Acesta este punctul de vedere al lui Ion Antonescu, conform felului cum gândeau toți românii! Asta i-a salvat pe evrei: mentalul românesc. Petrolul românesc i-a permis Mareșalului să impună mentalul românesc!