Mihai Vinereanu

Victor Ponta a fost și este șantajabil și, de aceea, este extrem de periculos

S-a vorbit și se vorbește mult despre acest fost prim-ministru al României, mai ales după evenimentele recente legate de guvernul Grindeanu, fiecare punând sub lupă faptele acestui individ lipsit de orice scrupule, în stare de orice mârșăvie posibilă. Nu avem intenția să reluăm toate faptele acestui personaj sinistru, ci vom încerca să explicăm ce se află în spatele acestor fapte.
Victor Ponta este singurul suspect în asasinarea colegului său procurorul Cristian Panait, mort (la29 de ani) pe data de 10 aprilie, 2002, fiind aruncat de la etaj din apartamentul său. În aceeași zi, în jurul orelor 17:30, îl aștepta pe Victor Ponta să discute probleme importante de serviciu.
Panait instrumenta dosare grele legate de primul ministru și șeful PSD de la acea vreme, Adrian Năstase, de soția acestuia, de Ovidiu Tender, de Vasile Blaga și alte persoane importante. Datele legate de moartea lui Panait se află în dosarul 177/P/2002 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În dosarul oficial s-au falsificat raportul medico-legal precum și cel al criminalistului “unde se stipleuază că “varianta sinuciderii sau a accidentării nu se susțin de către probele coroborate cu declarațțile martorilor, în concluzie stabilrea formei judiciare a morții rămâne ca stabilită omuciderea”. Pe lista suspecților nu era decât o singură persoană: Victor Viorel Ponta. Din declarația mătușii lui Panait reținem: “Cristi m-a anunțat când s-a întors de la serviciu, în jurul orei 17, că va avea o vizită și să nu mă sperii dacă aud scandal. A zis: ori eu ori ei! A specificat că vrea să lămurească niște probleme de viață și de moarte cu un coleg și a spus numele Ponta. Mi-a cerut să le pregătesc o cafea, și dacă se poate ar fi bine să nu asist la discuții. În jurul orei 17:30 a venit musafirul așteptat, iar eu, conform înțelegerii cu Cristi, am plecat în vizită la o vecină. Ultima persoană care a venit la Crsiti a fost acest Ponta. Apoi femeia a spus “am fost alertată de ceilalți vecini că nepotul meu Cristi a căzut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: Câinele ăsta de Ponta m-a omorât. Apoi a mai spus ceva, dar nu am mai putu auzi, a intrat în comă”.
Pentru a se cocoloși totul procurorul care a cerut începerea urmăririi penale a lui Ponta a fost pensionat de Rodica Stănoiu, ministrul justiției de la acea vreme. Un alt procuror a reluat cazul care la ordinele procorului Botos, prieten apropiat al lui Năstase și Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel ca moartea lui Panait să pară o sinucidere. La foarte scurt timp după aceea Ponta a fost numit șeful corpului de control al primului ministru, Adrian Năstase. Tot la fel de simplu dosarele grele pe care le intrumenta Panait au fost prelaute la foarte scurt timp de Ponta, dar el nu a mai avut timp să se ocupe de ele, alegându-se cu o funcție politică, cum am spus, iar cu dosarele repspective nu mai știe nimeni s-a mai ales. Acum începe cariera fulminantă a acestui tânăr imberb, criminal odios.
Chiar și presa internațională a scris despre acest caz. Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung din 28, iulie, 2012 a publicat un articol, intitulat “Crede că poate scăpa cu orice”, care prezintă versiunea conform căreia primul ministru de atunci, Victor Ponta ar avea legătură cu moartea fostului său coleg Panait, precum și alte fapte reprobabile ale acestiua. În acest articol se relatează, de asemenea, că ptocurorul care investiga cazul decesului lui Cristian Panait a fost lovit mortal de o mașină, iar făptașul nu a fost niciodată prins. Autorul articolului Von Karl-Peter Schwarz a stat de vorbă la București cu jurnalista Ela Simona Fica care la- cunoscut personal pe procurorul Cristian Panait.

Aceste date explică nu numai ascensiunea fulminantă a lui Ponta, dar și faptul că individul este șantajabil și prin urmare extrem de periculos. Asta explică toate faptele sale aberante ca prim ministru (vezi moscheea din București), dar și cele recente legate de guvernul Grindeanu, precum și demisia sa din funcția de prim ministru, fără nici cel mai mic protest, un gest de neînțeles pentru un individ avid de putere și lipsit de scrupule ca Victor Ponta. Numai un șantaj de undeva de sus l-a putut face să demisioneze așa de ușor.
Cu toate că a fost dat afară din PSD, individul va fi în continuare periculos dacă va rămâne pe scena politică.

Mihai Vinereanu