Mihai
134 aprobate
mihai@yahoo.com
82.77.225.181
.
.
,,Marinari SEAL ai Marinei Statelor Unite au salvat duminică „sute” de copii înrobiți in cala unui tanc de țiței acostat în Golful San Francisco. Este a doua oară în doi ani. Pălăriile Albe au eliberat copii captivi fie de pe nave de marfă, fie de pe tancurile de lângă coasta Californiei, un punct de referință în industria comerțului sexual cu copii. Sâmbătă după-amiază, un informator necunoscut a furnizat biroului generalului imagini aproape în timp real cu copii slăbiți stând umăr la umăr în ceea ce părea a fi burta unui tanc comercial.

O poză macabră arăta copii abia îmbrăcați, îmbarcati ca sardine într-o cutie. Unii copii aveau răni vizibile pe brațe, picioare, fețe sau trunchi. Experții generalului Smith au validat metadatele imaginilor și au identificat nava drept Dubai Brilliance, un supertanc sub pavilionul Insulelor Marshall, ancorat în Golful San Francisco, între San Fran și Alameda. Nava de 63.000 de tone a fost construită în 2011 de Brilliance Maritime Inc., cu sediul în Emiratele Arabe Unite. Poate conține 20 de milioane de galoane de titei brut sau un număr necuantificabil de copii. Jurnalele de navigație publice arată că nava a sosit în San Francisco pe 12 iunie, fără nicio dată de plecare menționată; Cele mai recente porturi de escală ale sale au fost Mongstad, Norvegia, Wilhelmshaven, Germania și Skikda, Algeria – cel din urmă, a spus sursa noastră, are o istorie de trafic de copii. După ce a examinat imaginile, generalul Smith a contactat legătura sa White Hat de la U.S. Navy WARCOM din Coronado, întrebând dacă o echipă este disponibilă pentru a investiga afirmațiile. O forță considerabilă a părăsit Coronado din cauza numărului de copii presupus ținuți în captivitate și a posibilității de a întâlni ostili pe navă. El a adăugat că un tăietor al Gărzii de Coastă aliniat cu pălărie albă a fost pus în așteptare pentru a ajuta la extracție.

După ce s-au urcat la bordul Dubai Brilliance, la aproximativ 1:30 a.m., duminică, SEAL-urile, fără să tragă nicio lovitură, au neutralizat nouă garzi înarmațe, tăindu-le gâtul sau strangulandu-i.

Au găsit copii răpiți în două părți ale navei, în compartimentele calei de petrol și în spațiile echipajului. Scena din cală a imitat ceea ce văzuseră SEAL-urile în fotografii, sute de copii îngroziți, mulți subnutriți, înghesuiți, plângând atât de tare ca vaietele lor răsunau de pe carenă. SEAL-ii au estimat că majoritatea copiilor erau preadolescenti, deși unii abia erau suficient de mari pentru a merge. Niciun copil descoperit în cală nu era american, adică traficanții îi urcaseră la bordul navei în alte porturi de escală, dar adolescenții găsiți încuiați în spațiile echipajului erau cetățeni americani pe care răpitorii îi aduseseră pe barcă în timp ce erau ancorați în golful San Francisco.
O fetiță de doisprezece ani și-a îmbrățișat salvatorii SEAL, spunând că „bărbați răi și murdari” au răpit-o în timp ce mergea pe bicicletă la doar câțiva metri de casa ei din San Francisco.

Copiii americani proaspăt răpiți s-au descurcat mai bine decât străinii din cală; Nu fuseseră închiși suficient de mult pentru a suferi răni sau pentru a se confrunta cu foametea. SEAL-urile au găsit 15 cadavre în descompunere amestecate printre cei vii din cală.
Operațiunea de salvare a început imediat, iar SEAL-urile și Garda de Coastă au folosit skiff-uri și cutterul pentru a goli rapid tancul. Sursa noastră nu a cuantificat numărul exact de copii salvați, dar el a spus că Garda de Coastă a făcut mai multe călătorii dus-întors de la Alameda la Dubai Brilliance.

Copiii străini supraviețuitori, a spus sursa noastră, au fost aduși în siguranță și sunt identificați pentru a putea fi returnați la familiile lor.,,