Radu Ștefan – vajnic și serios colaborator / comentator al site-ului nostru face o dezvăluire tare incomodă pentru domnul Sergiu Celac, român basarabean, dacă nu mă înșel! Sper ca dl Celac să aibă o explicație, alta decât să nege… Radu Ștefan, repet, persoană de toată încrederea!… Ca și Sergiu Celac. Fiecare până la proba contrarie.

.

„Cred ca era 1995 (nu mai stiu exact, dar in jurul acestui an) cand am fost la o intrunire la o ora de Londra intr-un castel, intrunire intre economisti universitari est europeni prezidati de un universitar american (filoroman) , fost director stiintific pentru un an , la Europa Libera.
In fata mea ambasadorul lui Iliescu , Celac a strigat, referitor la unirea Transnistriei si Republicii Moldova, cu Romania:
„Lasati Moldova in pace, salamul odata taiat nu se mai poate lipi la loc!”
Asta spre stupoarea ofiterilor NATO care nu se asteptau la asa o reactie tradatoare taman din partea ambasadorului Romaniei in fata NATO.

Repet: scena s-a petrecut in fata mea, cu Celac la vreo sapte-opt metri de mine.
Dupa care , hiena, s-a uitat de jur imprejur, usor infricosat de propriile-i cuvinte, ca sa vada exact cine era pasibil sa-l toarne in tara.
Venisem intr-o masina impreuna cu universitarul american si cu reprezentantul Germaniei in NATO, delegat cu aspectele economice pentru care membrii NATO erau acolo ca sa li se faca una din sedintele de informare cu expertii universitari, sedinte regulate de pregatire academica.”