PIF
1 aprobat
ioncoja.rox
paperclipss66@gmail.com
86.120.128.123
Aș zice că o problemă-cheie nu este dacă Occidentul poate descuraja „invazia” rusească în teritoriile ucrainene, sau dacă aceasta chiar va avea loc, sau bugetul mărit al unei armate românești total ineficiente în cazul unui conflict major, forțe militare care n-au reprezentat altceva în ultimii 32 de ani decât grupări însărcinate cu păzirea heroinei afgane în folosul CIA, ori cu protecția câmpurilor petroliere irakiene spre avantajul corporațiilor americane de extracție, prin urmare, sunt de părere că altele ar fi prioritățile. Ce se întâmplă după toate aceste acuzații la adresa administrației de la Kremlin?
Sancțiunile economice occidentale ar provoca probabil un răspuns asimetric. Tucidide susținea că națiunile merg la război din frică, interes sau mândrie. Mândria include naționalismul, un curent foarte puternic în politica rusă. Emoția îi poate influența acțiunile liderului rus, deși este cunoscut drept o persoană extrem de echilibrată, de ponderată. Un răspuns occidental ostil însă, din partea SUA, ar conduce la o alianță și mai strânsă între Moscova și Beijing. În timpul desfășurării Jocurilor Olimpice, a căror ceremonie de deschidere are loc pe 4 februarie și la care președintele Rusiei va fi oaspete de onoare, Vladimir Putin și Xi Jinping vor semna o serie de acorduri majore, dintre care unul ar putea transforma relația deja foarte puternică dintre China și Federația Rusă într-o adevărată alianță militară. Cu Rusia și China acționând ca o unitate, la care se mai adaugă și armatele statelor membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, întreaga „ecuație” devine mai mult decât un simplu pol geopolitic. În comparație, SUA împreună cu cei 29 de pitici ai NATO nu prea se adună într-un conglomerat demn de-a contracara puterile tehnologice și militare ale Eurasiei și iarăși ne vom plânge că lumea a devenit din nou unipolară și că România se va vedea pusă-n situația să-și schimbe „stăpânul”, oricât n-ar conta înțelegerile politice nici cât hârtia pe care au fost tipărite, după cum afirmați, totuși polaritatea ar putea fi inversată de această dată.
Așadar, nu ar trebui să ne așteptăm să aibă loc vreo acțiune militară între 4 și 20 februarie 2022, când în mod tradițional intervalul reprezintă un timp de pace în lume. Dacă vor exista provocări, atunci acestea vor aparține occidentalilor, iar rușii cu siguranță vor fi pregătiți să le răspundă suficient de dur, în vreme ce obiectivul SUA de a împiedica China să-și îndeplinească visul de a deveni supremație militară și economică globală va fi TOTAL anulat. Pe un astfel de raționament mizez, atunci când susțin că instructorii militari americani (deghizați în consilieri NATO) nu vor îndemna, deocamdată, trupele ucrainene să atace Novorusia. Dacă totuși nu se vor abține și vor face o asemenea greșeală, gestul va constitui atât capăt de linie pentru statalitatea Ucrainei cât și ruinarea completă a economiei SUA.
Cât încă mai au loc negocieri, războiul rămâne departe: Lavrov și Blinken s-au întâlnit la Geneva https://www.youtube.com/watch?v=uIcXryB9Ml4

A