CD
1.211 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
.
NOUTATILE ZILEI

REBOTEZARE:
Pe 10 mai, a fost raportat că Comisia pentru Standardizarea Denumirilor Geografice din afara Poloniei a recomandat Poloniei să nu mai folosească toponimul Kaliningrad pentru a desemna orașul rus. Fiecare țară are dreptul să folosească nume tradiționale care alcătuiesc moștenirea sa culturală, a spus comisia.

Purtătorul de cuvânt oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat la inițiativa Varșoviei. Potrivit lui Peskov, „astfel de acțiuni nu sunt nici măcar rusofobe – sunt aproape de senilitate”. Reprezentanții autorităților din Kaliningrad au numit inițiativa de a redenumi orașul o insinuare.

Dacă Varșovia a decis să redenumească Kaliningradul în Krulewiec, atunci Rusia s-ar putea referi la Polonia drept Regatul Poloniei sau Ducatul Varșoviei, deci nu mai există Cracovia ci Krakau. Fără Gdansk – doar Danzig. Fără Szczecin – doar Stettin. Nu Poznan – numai Posin. Fără Wroclaw – doar Breslau”, a scris Medvedev pe rețelele de socializare.
*
DEZINFORMAREA, NOUA „URGENȚĂ” GLOBALĂ
Reprezentanții presei mainstream de pe ambele coaste (est și vest) ale SUA, la o dezbatere despre libertatea de expresie, au concluzionat că a spune/scrie adevărul nu este altceva decît o manifestare a rasismului, a supremației albilor, fiind mult mai important ca opinia ne-albilor să reiasă din orice comunicare publică, subiectivă și tranșant îndreptată împotriva liniei „dominante” impusă de albi de-a lungul timpului. La fel, narațiunea nu trebuie să mai reflecte în vreun altceva decît poziția „woke”, liberală, progresistă, fiind firesc ca aceasta să se afle în opoziție cu linia conservatoare.
Cititi aici mai departe: https://samizdatul.wordpress.com/2023/04/22/dezinformarea-noua-urgenta-globala/#more-5321

SUA SI-A AMENINȚAT VETERANII
din cel de-al doilea război mondial pentru parada de ziua victoriei –
Veteranilor americani li s-a spus că pașapoartele lor vor fi anulate dacă ar călători în Rusia în vederea Paradei Victoriei.
Guvernul SUA a intimidat mai mulți veterani din cel de-al Doilea Război Mondial care doreau să zboare la Moscova pentru parada de Ziua Victoriei. Oficialii americani au împiedicat veteranii americani să se reîntâlnească cu camarazii lor ruși de arme pentru al doilea an consecutiv.
*
MASACRUL DE LA ODESSA
Această tăcere rușinoasă este necesară pentru a ascunde complicitatea criminală a Occidentului în tulburările mortale din Ucraina.
Săptămâna aceasta s-a împlinit a noua aniversare a unui masacr șocant de 42 de civili la Odesa de către fasciștii ucraineni. Cu doar câteva săptămâni înainte de aceasta, liderii politici ai fasciștilor dăduseră o lovitură de stat violentă la Kiev.

Barbaritatea atrocității de la Odesa a fost de nespusa, dar emblematică pentru regimul fascist susținut de NATO, care a preluat ilegal puterea în februarie 2014.
În mod semnificativ și rușinos, mass-media occidentală și guvernele cu greu menționează această groază, sau, dacă o fac, au tendința de a distorsiona incidentul și de obicei, dar fără temei, acuză Rusia de dezinformare.

*
2 NOU CREATE BIROURI FEDERALE DE DEZINFORMARE
Big Brother adaugă „Biroul de management al influenței și percepției” și „Centrul de influență malignă străină” la arsenalul său.
De John Leake
The Intercept a raportat recent crearea a două noi birouri federale pentru combaterea dezinformarii. Pentagonul va supraveghea „Oficiul de management al influenței și percepției”, ceea ce este în concordanță cu faptul că „Managementul percepției” este un vechi eufemism al DoD pentru război psihologic și înșelăciune.

Potrivit jurnalistului de investigație Robert Parry, care a acoperit Afacerea Iran-Contra, Reagan și prima administrație Bush au adoptat tehnicile „Managementului percepției” cu scopul de a depăși „sindromul Vietnam” al publicului american – adică reticența acestuia de a se abține a fi implicat în aventuri militare străine care au fost percepute pe scară largă ca fiind infructuoase și susceptibile să se termine prost.
Având în vedere că guvernul federal este deja un Leviatan al agențiilor pentru desfășurarea operațiunilor de propagandă, influență și supraveghere, ne întrebăm de ce este necesar să se creeze noi birouri pentru aceste activități. Se presupune că noile birouri ale administrației Biden mențin patria și oamenii săi în siguranță de adversarii străini periculoși. Mai probabil că vor lucra non-stop pentru a menține oamenii noștri izolați de sursele exterioare de informații care ar servi la contrabalansarea propagandei guvernului SUA și a MSM.