Putin arată o nouă armă care atinge „de nouă ori viteza sunetului” și poate atinge ținta la mai mult de „1.000 de kilometri”

traducere mecanica din flamanda – originalul are video

Președintele rus Vladimir Putin a trimis o fregată în Oceanul Atlantic, care transportă o nouă generație de rachete de croazieră hipersonice. Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, Zirconul poate atinge de nouă ori viteza sunetului (11.000 km/h) şi poate atinge o ţintă aflată la mai mult de o mie de kilometri distanţă. Armata norvegiană a urmărit cu atenție nava implicată – amiralul Gorșkov – tot weekendul.

KVDS 09-01-23, 17:06 Ultima actualizare: 10-01-23, 06:33
Amiralul Gorshkov este prima navă rusească echipată cu noul sistem de rachete. A părăsit Rusia miercuri și ar trebui probabil să arate lumii că Rusia – în ciuda eșecurilor din Ucraina – este încă un adversar formidabil.

Citeste si
Afirmația Rusiei că a ucis 600 de soldați ucraineni se dovedește a fi falsă: iată ce au găsit jurnaliștii la fața locului
Afirmația Rusiei că a ucis 600 de soldați ucraineni se dovedește a fi falsă: iată ce au găsit jurnaliștii la fața locului
UITE. Acest videoclip arată de ce zirconul rusesc este atât de periculos.

00:35
00:00 / 00:55

Cea mai mare rezervație de pământuri rare descoperită în Suedia

Soldații ruși arată o poziție mizerabilă în presă

Putin îl umilește pe vicepremier în timpul unei întâlniri înregistrate

KU Leuven și clubul de fotbal OH Leuven semnează.

Talibanii dezvăluie primul supermașină afgan

Pasagera filmează cum este blocată într-un tren la Gouda ore în șir

Cine sunt mercenarii ruși Wagner?

Casa îngheață complet când pompierii sting incendiul casei

„Peste 100 de soldați ruși” mor la Soledar

Influencer crede că se poate strecura înainte: „Sunt uluitor!”

Cracker între Antwerp și Union în semifinala Croky Cup
„Sunt sigur că aceste rachete puternice vor proteja în mod fiabil Rusia împotriva posibilelor amenințări externe”, a spus Putin în timpul unei întâlniri de săptămâna trecută, la care a participat și ministrul Șoigu. „De asemenea, nu au egal în nicio țară din lume”.

00:33
Putin propune o nouă „rachetă Zirkon” hipersonică
Potrivit lui Shoygu, amiralul Gorshkov ar naviga spre Oceanele Atlantic și Indian, precum și spre Marea Mediterană. El a subliniat că noul sistem de rachete poate lovi foarte precis și puternic, atât pe mare, cât și pe uscat, și că poate depăși orice sistem de apărare antirachetă.

RV/Forsvaret
© RV/Forsvaret
Potrivit unui serviciu de cercetare al Congresului SUA, rachetele hipersonice rusești (și chineze) sunt concepute pentru a fi utilizate cu focoase nucleare. Ținta unei rachete hipersonice este, de asemenea, mult mai dificil de calculat datorită manevrabilității armei.

Armata norvegiană a declarat vineri că l-a zărit pe amiralul Gorshkov în largul coastei norvegiene, unde se îndrepta spre sud. „Nava se află în mod legal în apele internaționale, dar, ca întotdeauna, monitorizăm îndeaproape toate mișcările și vom face acest lucru atâta timp cât fregata se află pe teritoriile noastre”, se arată în comunicat.

Aseară, Marina Norvegiană a anunțat că nava rusă – din nou legitimă – navighează în apele internaționale de-a lungul coastei norvegiene, dar de data aceasta s-a îndreptat spre nord. A fost escortat de două nave militare norvegiene. „Gorshkov este probabil în drum spre baza sa de la Kola ( o peninsulă în nord-vestul îndepărtat al Rusiei, ed. )”, au spus norvegienii, care au mai spus că nu au fost incidente.

Pentagonul american a spus deja că îl monitorizează pe amiralul Gorshkov, dar nu îl consideră o amenințare serioasă. Este puțin probabil ca nava să fie dislocată în Ucraina. Turcia nu permite trecerea navelor militare active prin strâmtoarea îngustă dintre Marea Mediterană și Marea Marmara/Marea Neagră. Tragerea unei rachete cu rază lungă de acțiune din Marea Mediterană ar duce la un incident internațional, deoarece ar încălca spațiul aerian al statelor membre NATO.

Președintele Putin a anunțat în iulie anul trecut că flota rusă va fi echipată „în următoarele luni” cu noua rachetă de croazieră hipersonică Zircon care „nu are obstacole”. Prima lansare a unui Zircon a avut loc în octombrie 2020.

sursa:
https://www.hln.be/buitenland/poetin-showt-nieuw-wapen-dat-negen-keer-snelheid-van-geluid-haalt-en-doel-kan-raken-op-meer-dan-1-000-kilometer~abe71f5b/

Poetin showt nieuw wapen dat „negen keer snelheid van geluid” haalt en doel kan raken op meer dan „1.000 kilometer”