„Timpul-md”, Chişinău, 17 mai 2013
(Fragmente) –
Vladimir Jirinovski:

„Lenin al vostru este
CEL MAI MARE ASASIN
din istoria umanității”

Deputatul Vladimir Jirinovski, care este şi liderul Partidului Liberal Democrat din Federaţia Rusă, a ținut un discurs înflăcărat la tribuna Dumei de Stat în fața colegilor săi.
Jirinovski le-a vorbit despre teroarea leninistă și cea stalinistă din secolul trecut. Citiți mai jos un fragment din discursul parlamentarului rus:
„Deputații din fracțiunea pe care o conduc organizează periodic mese rotunde. La una din aceste întâlniri a fost propusă tema Rolul personalității lui Lenin. Comuniștilor nu le-a plăcut și ne-au recomandat să-l lăsăm în pace pe Lenin. Cred că se tem de campania care s-a pornit în ultimul timp pentru a-l scoate din mausoleu. Acolo e doar un gard, mascat sub reconstrucție, deci poate fi scos întâmplător. De aceea ei, comuniștii, au hotărât că noi facem aceasta intenționat. Nimic intenționat nu s-a făcut. Eu nici n-am participat la această masă rotundă.

 

(…) De aceea, dacă voi spuneți să nu ne agățăm de Lenin, atunci duceți-vă pe Miasnițkaia. Toți deputații, unu, doi… Cumpărați toate cărțile despre Teroarea Roșie, priviți toate arhivele, toate cifrele… 24 de milioane de oameni au fost băgați în pământ de către bolșevici în războiul civil. Vă imaginați? În războiul mondial încă 30 de milioane. Timp de o sută de ani au fost omorâți 100 de milioane de oameni. Și asta nu e tot. Bolșevicii au înlăturat toată elita, pe cei mai buni conducători, oameni de știință, ofițeri, polițiști, detectivi, pe cei mai buni. Ori erau duși în gulagurile din Siberia, ori erau împușcați pe loc. Deschideți cărțile scrise de sfântul vostru Lenin, pe fiecare pagină găsești scris: executat, executat, executat. Deschideți și citiți 55 de volume și veți vedea că cel mai întrebuințat verb al lui Lenin era: „a executa”.
Dar unde e tot aurul pe care l-a avut Rusia, bijuteriile? Tot ce a strâns țarul și poporul rus timp de o mie de ani a fost dus peste hotare, în Occident. Da, construiau fabrici și uzine, în schimb furau țara. Cum construiau ei fabrici și uzine? Construiau gulagul! Erau muncitori, oameni care erau condamnați la moarte. Сine a introdus noțiunea de katorga (muncă silnică)?În timpul domniei țarului, katorga a fost eliminată. Bolșevicii. În anul ’43, Stalin al vostru introduce noțiunea de katorga.
Și ce mai face iubitul vostru Stalin? El taie tot partidul leninist. Pe cine a ucis până-n ’40? Au fost cei mai buni comuniști. Pe toți i-a împușcat. De-acum era crescut un colectiv sovietic nou, 30 de mii de ofițeri și generali, pe toți i-a nimicit.
Stalin al vostru a interzis paradele militare. I-a fost rușine, știa că nu el e învingătorul. Învingătorul e poporul rus, dar el l-a trimis în lagăre în ’45.Rușii ieșiți din închisorile naziste erau întâmpinați în Occident cu medalii, onoruri etc. Numai autoritățile sovietice îi trimiteau din nou în lagărele din Siberia, după care în ’55 le-au dat drumul.
În fiecare oraș există câte un monument al acestui om. Este cel mai mare asasin al umanității, Lenin al vostru.

Din prima lozincă a lui Lenin: – „Să transformăm războiul imperialist în război civil” … De-atunci s-a început totul, din anul 1916, și continuă până în zilele noastre…”
                                                                                          *
                                                                                        ***
                                                                                     *****
NOTA REDACȚIEI: Dacă aș face un inventar al motivelor pentru care sunt tare mândru și fudul că mi-s român și nu altă nație de om, unul din motive ar fi și acesta: românii sunt primii care au demolat statuia „celui mai mare asasin din istoria umanității”! Presa de partid de după 1990 nu a tratat cum se cuvine acest subiect: DEMOLAREA LUI LENIN petrecută în primele zile ale lui 1990, dacă mi-aduc bine aminte! A durat două zile, se lăsa greu dat jos, nu era obișnuit, i se întâmpla prima oară!…
Poate găsim în arhiva televiziunii apelurile disperate pe care le făceau noii lideri, rugându-se de bucureșteni să lase statuia la locul ei! Ce telefoane or fi sunat de la Moscova, în direct, pe firul roșu: Tovarăși români, dar parcă a fost vorba să lăsați statuia în pace! Nu vă împiedică cu nimc să faceți perstroika!…
Invit pe cei care o pot face să salvăm de la uitare detaliile acelui eveniment planetar! Cine a avut inițiativa, cine a adus agregatele cu ajutorul cărora s-a dat jos nămaia, fotografii, filme dacă există etc?!
E păcat că, din nou, ca de atâtea ori de-a lungul veacurilor, românii fac istorie, dar nu se ostenesc să o consemneze! Este o aleasă noblețe și aristocrație în această atitudine! Numai că nu trăim printre aristocrați, ci printre indivizi stupizi, geloși pe noblețea noastră „congenitală”! Inimici care ne contestă tot ce avem, tot ce însemnăm!
DEMOLAREA LUI LENIN trebuie amintit și știut că a fost precedată de DEMOLAREA STATUII SOLDATULUI SOVIETIC VICTORIOS! Alt moment de excelență românească trecut neobservat, absent pe nedrept din conștiința publică.
Sunt convins că mai trăiesc „tovarăși” de-ai mult iubitului și mult împușcatului, care ar putea să ne povestească cum au decurs discuțiile cu Ambasada URSS și alți oficiali sovietici, discuții preliminare demolării monumentului din Piața Victoriei. Monumentul victoriei altora asupra noastră! O victorie precedată de alt moment unic, creat de români în istoria lumii: șeful de stat care îl arestează pe șeful guvernului și predă Țara inamicului fără nicio condiție!…
Atât numai că acel șef de stat nici azi nu se știe bine ce nație de om este! Ce se știe absolut sigur este că nu avea picătură de sânge românesc, nici atunci, nici acum!…
Despre DEMOLAREA SOLDATULUI SOVIETIC am scris câteva pagini în romanul VIN AMERICANII, căruia îi pregătesc o ediție revăzută și definitivă, prilejuită de publicarea următoarelor două volume din trilogia (sau quadrilogia, dacă-mi dă Dumnezeu zile destule!) ce se va intitula ȘEITANII. Următoarele două volume se vor intitula PARIS BY NIGHT și CARTEA CU MIRABUNDE. Mă gîndesc să pun pe site câteva fragmente… Nu mă costă nimic să mă gândesc. Când tipărești te costă!…
                                 ION COJA
Post scriptum: Mă pune pe gânduri întrebarea lui Jirinovski: „unde este aurul, bijuteriile Rusiei, ale Țarului?” Și adaug eu: ale României? Deci le-a luat cineva și le-a dus în Occident! Ghici ciupercă cine!…
Oricum, bravo lui Jirinovski! Părea că avem și noi un Jirinovski, dar de unde?! Nu e nici măcar caricatura lui Jirinovski!