Șelaru Constantin-Ștefan
22 aprobate
.
.
Domnule profesor, Vă rog să-mi iertați violența însă, Țara asta este a Poporului romîn și nu a guvernanților pe care i-am angajat și îi plătim ca să gestioneze averea care astfel le-am încredințat-o. Dacă n-o fac așa cum se impune, că nu pot ori nu vor, să fie dați la o parte și înlocuiți cu alții capabili ca să o facă. Ponta și Daniel Constantin au vândut străinilor teren agricol din averea Țării de i-au făcut și pe unguri ca să se crucească iar cînd mi s-a răspuns de la Agricultură s-au motivat că vezi Doamne Țara ar avea nevoie de cineva care să facă agricultură. Le-am motivat că puteau să le dea terenul în arendă ori în concesiune dar nu să îl vîndă însă nu au avut replică.

Păi cum este posibil ca în mojlocul Țării în așa zisa Secuime, să ființeze un partid numit Jovik (parcă) pretins interzis în Ungaria dar agreat la noi, care organizează după bunu-i plac demonstrații de protest împotriva a tot ce este românesc, care batjocoresc tot ce înseamnă român și fac instrucție militară cu armata secuimii pe care unul ca Ponta, pe vremea când era premier – așa cum s-a dat publicității la TV – a sprijinit-o oferindu-i cadou un teren vast pentru instrucție militară iar participanții fiind dotați cu armanent militar (AK47) cu care fac trageri de antrenament fără ca terenul, dotarea și instrucția să fie supravegheate de instructori militari?! In primul rând, în mod inevitabil, terenul era parte din proprietatea publică a statului și deci, Ponta, cât era el de premier tot nu putea decide discrețional asupra schimbării statutului juridic al acestuia iar pe de altă parte, cât de necesară era o adevărată Coloană a V-a la discreția ungurilor? Nici Guvernul, nici MApN-ul și nici MAI-ul nu au dat curs sesizărilor mele și nici celor privitoare la grupele de tineri – un soi de străjeri- care bântuie prin Munții Apuseni pretextând că fac excursii însă în realitate fac hărți minuțioase pentru orientare spre diferite obiective de interes posibil militar?!

Am semnalat faptul că, ungurii au amplasat tot felul de chioșcuri dealungul traseelor spre Ungaria unde vânzătorii de țară români pot primi foarte lesne a doua cetățenie maghiară oferindu-li-se astfel tot felul de avantaje bănești și de altă natură iar premergător precedentului recensământ, UDMR-iștii au bântuit din casă în casă pentru a-i determina pe români prin amenințări sau promisiuni ca să se declare ca fiind de naționalitate maghiară! Degeaba am semnalat așa ziselor autorități române toate aceste mârșăvii prinre care și falsificarea rezultatelor recensământului pentru că nu au schițat nici măcar un gest. Nu mai amintesc despre nenumăratele sentințe judecătorești pronuțate prin care au fost admise absolut toate cererile de retrocedare a caselor, pădurilor și terenurilor – ba chiar și un întreg sat din Arad – astfel admise în mod batjocoritor de așa zisele instanțe românești deși știau foarte bine că, autorii lor fuseseră despăgubiți integral în aur la părăsirea Țării pe baza unui Decret Regal semnat de Carol I. Și totuși, le-au restituit tot ce au cerut!

Păi, cum naiba să-mi explic toată această lentoare bolnăvicioasă?! Cupiditate, tâmpenie, dușmănie?! Ce se va petrece în Țara noastră în caz de nevoie?! Cum va reacționa armata și Poporul? Eu am împlinit 73 de ani iar generalii mei m-au luat pur și simplu la goană când am dorit ca să mă reîncadrez, dar tot nu mă las pentru că eu știu ce încă mai pot, însă aici este vorba numai de un anume fel de a gândi la caz de restriște. Încă odată Vă rog să-mi iertați vehemența însă m-am pomenit pur și simplu scriind! Cu întreaga mea considerațiune, C. Ș. Șelaru