Cozubas
cozubash@gmail.com
84.196.174.23
Nimeni nu știe nimic.
Cirezile de istorici securisti care cutreiera lumea în lung și în lat vorbesc, scriu și introduc în manuale și cursuri de învățat obligatoriu pentru examene obligatorii cu care poți avea o diploma obligatorie pentru aproape toate muncile din lume. Vorbesc și scriu spuneam despre milioane și miliarde de ani cu o acuratețe de parca ochii lor ar fi fost martori atotvazatori și atotcuprinzătoare la tot ce a mișcat pe Terra, deși dacă-i iei puțin la bani mărunți nu mai știu în detaliu ce-au mâncat sau ce-au făcut ieri.
Oameni buni, domnule profesor Coja, 99,9% din informația care contează este clasificata și strict secreta, iar acel 0,1% care ajunge la noi cumva accidental este repede reprimata,ajungandu-se sa nu mai aibă nimeni încredere în propriile simțuri, dar sa creadă fără ezitare în ipotezele „zeilor științifici”. Totul (ce contează cu adevărat) este inversat, torsionat, omis sau interpretat eronat de acești adevărați „zei” : unuversul, pământul și imensele sale întinderi netrecute pe nici o hârtie, viata, misterioasa și miraculoasa , sufletul uman, Soarele, Luna, heliocentrismul amețit de cap de la atâta învârtit… la infinit)))
Totuși, paradigma științifică, istorica și existențială a lumii în care trăim este frecvent contrazisa de Intuiție (alt mare mister), care ne tot sugerează ca întreaga lume are o ierarhie piramidala din totdeauna și cu cât urci treptele ei se cunoaște puțin câte puțin mai mult decât la baza. Numai în vârf se afla cunoașterea și puterea adevărată. Intuiția sau o reminiscențta a memoriei originare, care cumva nu a fost suprimata în întregime ne „șoptește” misterios și cutremurător ca în vârful acestei piramide a ierarhiei existentei nu sunt ființe umane ci complet altceva….

*
NR Nu zic că n-aveți dreptate, dar cred că sunteți prea pesimist. Sper.