Străvechi rădăcini românești ale Mișcării Legionare

Domnule Cristescu, nu faptul ca ma combateti m-a determinat sa va raspund. Nu aveti nici de ce sa va scuzati pentru ca aveti alte pareri decat mine. Este dreptul dvs. sa o faceti, sa va spuneti parerea cinstit.
Dar, haideti sa va spun de ce nu sunt de acord cu dvs. Daca cumva v-am inteles gresit, imi cer scuze si va rog sa ma trageti de urechi cu prima ocazie.
In primul rand, Miscarea Legionara n-a fost nazista sau fascista. Cel mai puternic argument care pledeaza impotriva acestei afirmatii mincinoase si dezinformante ( nu va acuz pe dvs. de asta, vorbesc in general), este ca Tribunalul de la Nuernberg, care a judecat crimele nazismului cu asprime, a condamnat toate miscarile nationaliste din tarille unde nazismul a prins radacini: Au fost condamnate crimele unor organizatii, care au fost, bineinteles interzise: Miscarea din Beliga a lui Degerelle, Crucile negre cu Sageti maghiare, Ustasii croati si inca multe altele. Stiti ce organizatii europene n-au fost interzise de acest tribunal? Cred ca ati ghicit deja: da, miscarea legionara nu a fost interzisa! Pe langa ea, n-a fost interzisa nici miscarea din Bulgaria a profesorului Cartagiev, miscare insiprata dupa Legiunea lui Codreanu.
Un alt argument, la fel de puternic, este ca membrii Legiunii din Germania pe care a putut Hitler sa puna mana, au fost internati in lagarele naziste si au stat inchisi alaturi de evrei, tigani, etc. Daca ar fi fost nazisti, i-ar fi inchis Hitler in lagare?
Alt argument Pro este ca Legiunea n-a ucis niciodata nici un evreu!
As dori sa-mi spuneti de unde aveti informatia ca legionarii au promis neamului romanesc ca le vor aduce fericirea. Imi pare ca-i confundati pe legionari cu comunistii!!! Codreanu le-a spus mereu legionarilor si de fapt tuturor, ca Legiunea nu are nimic de oferit, nici functii, nici bani, nici favoruri. Legionarul nu are nici un drept, numai obligatii. Iar cea mai mare obigatie pe care trebuia sa si-o asume legionarul, era sa puna o piatra de temelie la viitorul Legiunii si inflorirea Romaniei.
Referitor la faptul ca prin carticica sefului de cuib legionarul ar deveni un robotel tampit, care executa tot ce-i spune seful lui, mai rau decat a fost in comunism, cu multa parere de rau, dar nu va dau dpreptate. Ca sa aveti o parere justa, ar fi trebuit sa cititi carticica macar pana la cele 6 legi ale Miscarii Legionare, legi pe care legionarul trebuia sa le respecte intru totul.
Daca fiecare legionar a fost un robot, ce rost avea legea onoarei? Ati vazut vreodata o miscare care incearca sa robotizeze oamenii, ca ii indeamna sa abia onoare? De cate ori v-a spus. dvs. secretarul de partid in sedintele obligatorii PCR, ca trebuie sa aveti onoare si sa spuneti numai adevarul? Nu v-a spus niciodata asa ceva, pentru ca (cu foarte mici exceptii) cu totii minteau ca niste porci. Sau legea educatiei, sau a ajutorului? Legionarul avea foarte multa libertate, el nu numai ca avea voie, dar si era stimulat sa gandeasca singur, sa ia decizii, sa actioneze. Legiunea a fost o scoala de educatie nationalista cum inca n-a existat pe planeta pana acum. Cunoasteti faptul ca atunci cand erau anchetati simpli ostasi romani cazuti prizonieri la rusi, numarul politrucilor care ii anchetau nu trecea de doi sau trei? Dar, cand era anchetat cate un legionar mai important, numarul acestora ajungea chiar si la 120 de politruci, care cu creioanele in gura, asteptau nerabdatori sa afle, cum de a reusit Codreanu sa mobilizeze in doar 11 ani de existenta a Miscarii, un milion de oameni! Va dati seama ca Stalin a cautat cu tot dinadinsul sa afle acest secret?
Dvs., sper sa nu va suprati, vorbiti in necunostinta de cauza, reproducand impresii pe care le-ati mostenit din vremea comunismului. Nu vreau doamne fereste, sa va fac sa iubiti legiunea. Codreanu a si interzis legionarilor ca sa aduca in legiune mai mult de 50% din locuitorii unei localitati. El nu voia, asa cum au facut cadrele PCR, ca sa aduca, la gramada, localitati intregi la statutul de membru de partid.
Gavrila Ogoranu, legionarul care a luptat in Muntii Fagarasului contra comunismului, povesteste in amintirile lui de fost elev la liceul „Negru Voda” din Fagaras, unde Fratiile de Cruce ale elevilor impanzisera practic tot liceul, ca a venit odata in liceul lor un inspector, care a intrebat elevii care dintre ei este „Frate”. S-au sculat in picoare aproape toti elevii, lasandu-l pe inspector cu gura cascata! (Legea onoarei, asa cum o intelegeau acesti adolescenti, nu-i lasa sa minta nici macar prin tacere, asa ca si-au asumat convingerile lor, cu orice risc). Inspectorul, vazand vreo doi elevi ca au ramas sezand, i-a intrebat de ce nu sunt si ei membri ai unei Fratii. Pe noi, a raspuns unul dintre ei, nu ne primeste nici o Fratie, pentru ca noi suntem repetentii clasei!
Daca doriti, puteti sa va documentati de pe adresa de web miscarea.net Gasiti acolo multe memorii ale unor legionari de mare caracter, carti care, va asigur eu, nu va vor spala pe creier, atata vreme cat, atunci cand cititi, si ganditi. Va invit, totodata, sa mai veniti cu comentarii de genul celor de mai sus. Poate ca odata, vom ajunge un numitor comun.