Negrii sunt mai rasiști decât albii!” Declarațiile care au stârnit controverse la nivel mondial / 27.06.2020, 09:41 /

Bernie Ecclestone, fostul proprietar al Formulei 1, a stârnit puternice controverse în Marea Britanie, dar nu numai, din cauza unor declarații extrem de dure legate de rasism. Într-un interviu susținut pentru CNN, dar care a fost mai apoi preluat de întreaga mass-media, fostul boss din F1 a spus, printre altele, că ”negrii sunt mai rasiști decât albii”!. Totul în contextul tragediei lui George Floyd.

Mesajul lui Bernie Ecclestone care a stârnit vii controverse în întreaga lume. ”În multe cazuri, oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”, a afirmat, spre stupefacția tuturor, Ecclestone. Acesta a subliniat însă că nu are dovezi care să-i certifice concluzia, dar că se bazează pe ce a văzut, de-a lungul anilor, în întreaga lume. 

După aceste declarații controversate, Ecclestone și-a arătat surprinderea față de afirmațiile lui Lewis Hamilton despre experiențele sale legate de rasism, inclusiv incidentul din Spania din 2008, după ce fanii s-au vopsit în negru și au purtat tricouri cu motto-ul ”Familia Hamilton”.”Sunt surprins că ești preocupat. Sunt foarte nefericit dacă i-ai luat în serios. Nu am crezut niciodată că o vei face. Nu credeam că îl va afecta”, a fost mesajul lui Ecclestone pentru Hamilton, care este unul dintre campionii mișcării ” Black lives matter”, în Anglia