Voi nu aveti dreptul sa vorbiti despre holocaust, discriminare, antisemitism…VOI TREBUIE SA VORBITI DESPRE HOLOCAUSTUL DIN PALESTINA, IPOCRITI MINCINOSI CE SUNTETI! Organizatiile evreiesti cer interzicerea partidului nationalist din Grecia

18/05/2012 de deveghepatriei

 

 

Una dintre cele mai mari organizaţii evreieşti din Europa a îndemnat guvernele din statele UE să adopte rapid măsuri concrete pentru “combaterea antisemitismului şi extremismului de dreapta”, inclusiv scoaterea în afara legii de către autorităţile din Atena a partidului Zorii Aurii, care a reuşit să intre în parlament obţinând un scor record la alegerile de la începutul lunii. În mod paradoxal, acesta nu s-a arătat la fel de îngrijorat şi de ascensiunea partidelor comuniste radicale.

Moshe Kantor, preşedintele Congresului Evreiesc European, s-a întâlnit miercuri cu premierul Cehiei, Petr Necas, cerându-i acestuia “măsuri energice”, fără a detalia însă la ce se referă concret, pentru protejarea minorităţii pe care o reprezintă.

În discuţiile particulare care au avut loc, acesta şi-a exprimat şi îngrijorarea legată de Zorii Aurii, partidul naţionalist din Grecia care a obţinut aproape 7 la sută în urma alegerilor din 6 mai. Liderul formaţiunii radicale a mai stârnit recent un val de indignare în presa internaţională după ce a negat Holocaustul, considerat “o minciună”.

“Înainte de a cere liderilor Europeni să acţioneze împotriva urii pe străzi, ar trebui ca aceştia să facă curat în propriile case, adică să interzică şi să condamne orice politician sau partid care promovează ura”, a declarat Moshe Kantor. “Deşi apreciem libertatea de exprimare, cu toţii recunoaştem că trebuie să existe nişte restricţii iar ura viscerală propagată de Zorii Aurii depăşeşte cu siguranţă limitele normale ale unui discurs politic”, a continuat el.

Cehia este în prezent una din ţările susţinătoare a Israelului, guvernul de la Praga militând pentru legături mai strânse între regimul sionist şi UE.

Următoarele întâlniri ale lui Kantor vor fi cu şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy. Cu câteva săptămâni înainte de alegerile din Franţa, reprezentanţii Congresului Evreiesc European au avut discuţii şi cu actualul preşedinte Francois Hollande, unde s-au exprimat îngrijorări cu privire la atacurile antisemite comise în special de imigranţii musulmani, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu.

 Sursa: FrontPress.ro