PREVIZIUNI ASTROLOGICE CU PRIVIRE LA ISTORIA ROMÂNIEI ȘI A STATELOR UNITE DIN SECOLUL XXI ȘI MAI DEPARTE

 

Cu mai mulți ani în urmă, am avut șansa unică să am mai multe discuții, cu fratele meu mai mare Nechit Vinereanu, astrolog și astro-meteorolog, autor al mai multor lucrări de astrologie și astro-meteorologie, publicate în limba engleză, în SUA, dar și în limba română. Fratele meu Nechit a decedat în aprilie, 2006, de o formă ciudată de cancer la sânge. Consider că românii trebuie să știe ce a prevăzut unul dintre cei mai mari astrologi care a fost Nechit Vinereanu. Nechit are descoperiri la fel de mari și în astronomie și astro-meteorologie.

În cele ce urmează, voi reda pe scurt unele din conversațiile avute cu el, în principiu anumite previziuni astrologice pe care el le-a făcut și care s-au adeverit, unele fiind, de asemenea, publicate în diverse lucrări. El a prevăzut cu mulți ani în urmă prăbușirea comunismului din anii 1989-1990, despre care mi-a spus încă din 1986 când am ajuns în New York, deși el făcuse această descoperire cu vreo 20 de ani mai înainte pe când se afla în România, unde nu putuse să o facă cunoscută. Aici (în State) a scris o serie de articole (în limba română), apărute în diverse publicații românești între care și în Cuvântul Românesc din Canada.

Voi prezenta în cele ce urmează anumite previziuni făcute de Nechit legate de viitorul României și al Statelor Unite, întucât le consider extreme de importante și ca atare, merită să fie cunoscute de cât mai mulți români.

În anii ‘90, după dispariția comunismului, când se discuta despre unirea Basarabiei cu România, el mi-a spus că nu există niciun factor astrologic care să indice că această unire va avea loc până în 2000, ci numai între 2014-2018. În această perioadă șansele alipirii Basarabiei (și probabil și a altor teritorii) la Romania sânt maxime (mai ales în 2016-2017). Deci el nu credea că unirea va putea avea loc în anii de după lovitura de stat din decembrie, 1989. Pe această temă cred că a publicat în anumite publicații (de astrologie și parapsihologie) din Țară. Pe de altă parte când vorbeam de pretențiile ungurilor asupra anumitor teritorii românești îmi spunea că în horoscopul Ungariei nu există niciun indiciu că va putea alipi teritorii noi în următorii 100 de ani. Tot el spunea că începând cu 2018 începe o perioadă de reală de prosperitate în România, după o foarte lungă perioadă de sărăcie începută pe vremea lui Ceaușescu. Îmi amintesc că despre acest lucru mi-a spus ceva chiar la sfârșitul anilor ‘70 ai secolului trecut fără să intre în detalii întrucât se temea să spună mai mult, asta fiind în perioada când se mai afla încă în Țară.

Cu alte cuvinte, în perioada pe care o traversăm șansele Unirii mult visate sânt maxime și poate fi făcută, dacă clasa politică nu va face tot posibilul (la cererea unor forțe străine) ca acest eveniment să nu aibă loc, dar sper că predispoziția astrologică să-și implinească menirea. În ceea ce privește propangada maghiară ea nu va avea niciun efect practic în următorii 100 de ani.

În ceee ce privește istoria Americii, îmi spunea că începând cu anul 2018 va începe un război civil în America destul de dur, război care va dura vreo câțiva ani (vreo 3-4 din câte îmi aduc aminte), cu consecințe previzibile favorabile poporului american care este un popor robust și va știi să iasă cu bine din această conflagrație. Rezultatele finale ale acestui război vor avea implicații benefice atât în America, cât și pe arena mondială. Pot spune că semnele acestui conflict se simt deja de pe acum. Se vorbește că guvenrul din umbră al Americii (și al lumii) dorește să stârnească un nou război mondial având o agendă bine stabilită, dar personal cred că nu va reuși întrucât America se află într-o criză economică profundă de mai mulți ani, iar în al doilea rând războiul civil care bate la ușă va strica planurile Ocultei.

Nechit a făcut anumite previziuni și pe termen lung legate de destinul României. Tot de la el am aflat, cu mulți ani în urmă că România își are ascendentul în Vărsător (Aquarius). Știm cu toții că era Vărsătorului stă să înceapă în acest secol, deși perioada de tranziție a început deja. De aici transformările profunde și rapide la care asistăm în ultimele decenii în întreaga lume. O eră ca aceasta durează în medie 2160 de ani, deși unele date astrologice arată că aceste zodii pot fi ceva mai lungi sau ceva mai scurte (cu câteva decenii). Într-o lucrare mai scurtă publicată în limba română, tot el arăta că România va avea un destin strălucit în noua eră care va începe în curând.

Am avut ocazia să văd că o serie din previziunile făcute de Nechit s-au îndeplinit așa că sânt convins că și cele prezentate mai sus se vor îndeplini. Pe de altă parte, am considerat că este de datoria mea să transmit mai departe aceste previziuni ca românii să cunoască ce ne așteaptă.

 

Mihai Vinereanu, 9 Iunie, 2015