CD
64 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

Neamuri Criminale
Nu doar japonezii se ocupa cu masacrarea animalelor mării:
MASACRUL INCREDIBIL DIN INSULELE FEROE
Vânătorii sacrifică 1.500 de delfini

Cea mai mare vânătoare de delfini din istoria Insulelor Feroe a avut loc duminică, 12 septembrie, când au fost sacrificați 1.428 de delfini albi din Atlantic.
Vânătorii de pe bărcile rapide și jet ski-urile au condus o turmă mare de delfini în fiord. Mamiferele marine împinse în ape puțin adânci au fost sacrificate brutal. Videoclipurile grafice de pe scenă arată că unii oameni râd în fundal în timp ce copiii urmăresc masacrul sângeros.

S-a spus că vânătorii au presupus că vor exista aproximativ 200 de mamifere în fiord, dar aproape 1.500 de delfini au fost uciși. Uciderea atâtor delfini s-a dovedit a fi inutilă, deoarece vânătorii au obținut prea multă carne și acum nu știu ce să facă cu ea. Se crede că multe dintre carcase vor trebui aruncate în mare.
Potrivit Sea Shepherd, o organizație non-profit, mulți vânători nu au avut o licență, deși acest lucru este necesar pe Insulele Feroe.
Vânătoarea delfinului cu fețe albe este legală pe insulă. Mulți localnici consideră că carnea de balenă și de delfin este o parte importantă a culturii și istoriei lor alimentare, datând din momentul în care s-au stabilit pentru prima dată pe insulele îndepărtate.
Cu toate acestea, chiar și cei care susțin practica se tem că amploarea vânătorii din acest an va atrage atenția nedorită, deoarece vânătorii au ucis de 40 de ori mai multe animale decât de obicei.

Vânătoarea din 2021 a devenit cel mai mare măcel de balene înregistrat vreodată în lume.

Insulele Feroe sunt situate la jumătatea distanței dintre Norvegia și Islanda. Ca și Groenlanda, este un teritoriu autonom al Regatului Danemarcei. Insulele au o suprafață totală de aproximativ 1.400 de kilometri pătrați, cu o populație de 53.358 de locuitori în iunie 2021.

JAPONIA ÎNCEPE CONTROVERSATA VÂNĂTOARE DE DELFINI SI BALENE

Japonia a început vânătoarea anuală controversată de delfini în orașul de coastă Taiji.Vânătoarea vede animalele conduse într-un golf unde majoritatea sunt sacrificate pentru carnea lor cu cuțite în ape puțin adânci. Alți delfini sunt vânduți acvariilor și parcurilor marine.

Vânătoarea taiji a fost efectuată de zeci de ani și a câștigat atenția la nivel mondial atunci când a fost subiectul documentarului premiat cu Oscar The Cove în 2009.
Japonia a reluat anul acesta și prinderea balenelor pentru profit, sfidând criticile internaționale. Vânătoarea taiji din acest an a debutat duminică, dar, potrivit presei japoneze, bărcile s-au întors fără delfini.
Potrivit grupului ecologist The Dolphin Project, cinci delfini Risso au fost uciși luni.

Cota totală pentru acest sezon permite ca peste 1.700 de animale să fie ucise sau capturate.
Ecologiștii spun că vânătoarea este extrem de crudă, iar delfinii pot indura până la 30 de minute pentru a muri prin sufocare sau înec.
Cu toate acestea, pescarul din Taiji spune că mijloacele de subzistență ale comunității depind de comerț.
Sezonul de vânătoare de delfini este de așteptat să dureze aproximativ șase luni.
Cererea de carne de delfin și de balenă a fost în scădere în ultimii ani și s-a constatat că ambele au niveluri nesănătoase de mercur.

Animalele prinse în viață și vândute parcurilor marine aduc un preț mult mai mare decât carnea, dar există o presiune tot mai mare asupra parcurilor pentru a nu cumpăra delfini capturați în Taiji.
Japonia a fost deja criticată în acest an pentru reluarea vânătoarea comercială de balene după ce a părăsit Comisia Internațională pentru Vânătoarea de Balene (IWC).
Navele comerciale de vânătoare de balene au părăsit portul la 1 iulie anul acesta, iar primele balene au fost deja ucise și vândute.
În temeiul unui moratoriu IWC, vânătoarea de balene a fost efectiv interzisă din 1986.
Japonia nu a oprit niciodată pe deplin vânătoarea de balene – a continuat efectuarea misiunilor de uciderea a sute de animale în fiecare an.