Megasecetă

Mesaje primite

Huiting Hsu – Avaaz Dezabonează-te

08:01 (acum 4 ore)

către eu

Acţionează acum!
Dragi prieteni și prietene,
Nu mai e doar încălzire globală. E pârjol global.

Lumea noastră e mai fierbinte acum decât oricând altcândva în istoria înregistrată, dezlănțuind valuri de căldură, megasecete și mări acide. Distrugem templul vieții, cu un milion de specii pe cale de dispariție.

În 50 de ani, 1.5 miliarde de oameni ar putea fi forțați să migreze din cauza temperaturilor la fel de ridicate precum cele din deșertul Sahara; deja 20 de milioane sunt obligați să se strămute în fiecare an.

Avem de-a face cu una dintre cele mai serioase perturbări ale vieții de pe pământ și este cauzată de o creștere a temperaturii globale de doar 1°C. Suntem pe drumul spre o creștere de 3°C. Îți poți imagina planeta ostilă și pustie pe care o vor moșteni copiii noștri!?

Iată însă partea cea mai importantă: încă PUTEM întoarce situația, suntem posibil ultima generație care poate. Următoarele cinci luni sunt critice.

Liderii lumii organizează două summituri ONU importante, în care trebuie luate decizii critice legate de criza de extincție în masă și cea climatică. Ar putea schimba totul sau nimic. Asta înseamnă că avem doar 150 de zile pentru a-i determina pe liderii noștri să acționeze, pentru a ne mări radical echipa și să copleșim armata pro combustibili fosili, să mobilizăm marșuri masive și să convingem lumea să susțină planul nostru curajos de salvare a naturii.

Pământul nu mai poate aștepta. Trăim acum unul dintre cele mai importante momente pe această planetă fragilă, deoarece totul atârnă de un fir de păr. Trebuie să facem tot ce putem și o donație oricât de mică de la fiecare dintre noi poate face o diferență majoră. Dacă te-ai gândit vreodată să donezi, fă asta acum și hai să luptăm pentru viitorul lumii noastre:

DONEZ 5LEI
DONEZ 10LEI
DONEZ 15LEI
ALTĂ SUMĂ

Summitul ONU pentru biodiversitate are loc în octombrie și își propune să pună capăt crizei de extincție în masă cu noi protecții curajoase pentru natură. Apoi, doar câteva săptămâni mai târziu, are loc summitul global pentru climă (COP26) și e cea mai bună șansă pe care o avem pentru a obține noi angajamente și a evita o catastrofă climatică.

Nu va fi ușor, dar există motive de speranță.

Aproape toate cele mai mari economii ale lumii și-au luat angajamentul să pună capăt poluării cu carbon până în 2050, iar pandemia a demonstrat că schimbările sistemice îndrăznețe pot avea loc mult mai repede decât și-ar fi imaginat cineva. Omenirea învață că pe planeta noastră minunată totul este intim conectat.

Însă avem de-a face cu o urgență și angajamentele nu sunt suficiente. Avem nevoie de acțiuni reale, decisive și asta ne va fi prioritatea în următoarele 5 luni. Iată planul:

  • Ne vom extinde masiv echipa de experți în mass-media, politici publice, cercetători și organizatori pentru a face presiuni asupra guvernelor să semneze un nou acord îndrăzneț pentru a salva natura.
  • Vom aduce lideri indigeni curajoși la summituri, asigurându-ne că apelul lor urgent de a proteja ecosistemele care dau și susțin viața este auzit clar și răspicat.
  • Vom publica rapoarte bombă și vom pune un reflector mediatic asupra tacticilor dubioase de lobby a giganților combustibililor fosili.
  • Vom ajuta la organizarea de marșuri istorice, asigurându-ne că liderii noștri știu că lumea e cu ochii pe ei.

Amenințările cu care ne confruntăm nu mai sunt doar grave, sunt o chestiune de supraviețuire. Pământul nu mai poate să aștepte, are nevoie de o voce puternică atunci când liderii decid viitorul. O donație regulată minusculă va face o diferență incredibilă în ceea ce putem face împreună. Donează oricât de puțin acum, să putem fi asurzitori:

DONEZ 5LEI
DONEZ 10LEI
DONEZ 15LEI
ALTĂ SUMĂ

În lupta pentru salvarea lumii în care trăim, nu există nicio certitudine; doar oportunitate. Și împreună, toți anii de marșuri, proteste și acțiuni de advocacy au contribuit la crearea oportunităților extraordinare din viitor. Împreună schimbăm lumea, și acum am mai multă speranță decât am avut în ultima perioadă. Iar speranța înseamnă putere. Puterea de a ne ridica, de a lupta, de a ne inspira și susține unii pe alții ca niciodată până acum. Pentru că este clar că atunci când ne unim, toți cei 66 de milioane dintre noi, mișcarea noastră este capabilă de cele mai extraordinare lucruri. Iar momentul de față ne cere fix asta.

Cu speranță și hotărâre nezdruncinate, întotdeauna,

Huiting, Mike, Chris, Marigona, Adela, Fra, Camille, Alis, Mouhamad, Bert și întreaga echipă Avaaz