caroline gunderode
429 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Alexandra Cumpanasu si Luiza Melencu precum si alte fete disparute din localitatile de langa Deveselu, disparute fara urma, au fost precis vandute drept carne vie pentru trupele NATO !!!!!!!

Am intuit din prima clipa tot ce zice Ion Cristoiu azi !

Exista numeroase articole despre abuzurile NATO si bordelurile incropite sau deja existente, din proximitatea bazelor lor militare, pentru a aproviziona soldatimea cu prostituate, chiar si minore .

Aici aveti un exemplu:
https://www.dw.com/en/report-nato-un-workers-fuel-kosovo-sex-trade/a-1194019
Report: NATO, UN Workers Fuel Kosovo Sex Trade

Raport: Lucrătorii NATO, ONU alimentează comerțul sexual din Kosovo
Date 07.05.2004
Author DW Staff (dre)
Print Print this page
Permalink https://p.dw.com/p/50cN

Amnesty International a publicat un raport în această săptămână în care acuză comunitatea internațională că încurajează comerțul sexual în Kosovo. Dar NATO și ONU spun că raportul este depășit și nu este de încredere.

Trupele NATO din Kosovo sunt aparent susținători ferventi ai industriei sexuale.
Trupele NATO din Kosovo sunt aparent susținători ferventi ai industriei sexuale.

Organizația pentru drepturile omului a criticat Națiunile Unite și NATO pentru că nu au făcut mai mult pentru a-și pedepsi oamenii pentru că au contribuit la ceea ce a devenit o industrie a sexului înfloritoare în țara balcanică.

Din 1999, când trupele internaționale de menținere a păcii au intrat în țară după ce au negociat încheierea conflictului dintre Kosovo și Serbia, numărul instituțiilor în care femeile și fetele sunt exploatate a crescut de la 18 la 200 în 2003, potrivit raportului. Fete de numai 11 ani au fost atrase sub pretexte false din locuri precum Moldova, Ucraina și Bulgaria să lucreze în comerțul sexual.

„Am fost proprietatea lui”, a declarat o femeie pentru Amnesty despre tratamentul pe care l-a avut în Kosovo. „Cumpărându-ne, avea dreptul să ne bată, să ne violeze, să ne înfometeze și să ne oblige să facem sex cu clienții”.

Lucrătorii internaționali cheltuiesc bani pe sex

Deosebit de dezgustătoare, susține Amnesty, este mulțumirea cu care comunitatea internațională a tratat problema. Majoritatea femeilor sunt încă tratate drept criminale de către autoritățile kosovari, acuzate de prostituate sau de imigranți ilegali, potrivit raportului. În loc să condamne abuzurile, comunitatea internațională reprezintă aproximativ 20 la sută din clientela care susține industria sexuală, susține Amnesty.

„Având clienți inclusiv poliție și trupe internaționale, fetelor și femeilor le este adesea prea frică să scape, iar autoritățile nu reușesc să le ajute”, potrivit Amnesty.

În Kosovo există aproximativ 40.000 de soldați, ofițeri de poliție și lucrători internaționali. NATO

Amerikanische Truppen din Kosovo
Un bărbat de etnie albanez se uită înapoi în timp ce soldații americani trec pe lângă șantierul unei noi moschei în timp ce patrulează pe străzile orașului Vitina, din estul Kosovo, duminică, 22 iulie 2001. Președintele american George Bush este așteptat să viziteze trupele americane care servesc în misiunea de menținere a păcii în Kosovo pe 24 iulie 2001. (AP Photo/Visar Kryeziu)

are un contingent internațional de peste 17.500 de soldați (KFOR) care patrulează țara, iar marea majoritate a restului lucrează pentru Misiunea Națiunilor Unite în Kosovo (UNMIK).

Din 2002 până în iulie 2003, Amnesty a raportat că până la 27 de soldați KFOR au fost suspectați de infracțiuni legate de comerțul sexual. UNMIK a declarat că 10 dintre ofițerii lor de poliție au fost disponibilizați pentru acuzații similare în 2003.

NATO, ONU: Raport învechit, dezechilibrat

Dar cele două instituții au criticat raportul ca fiind dezechilibrat. Un purtător de cuvânt al NATO a spus că unele acuzații păreau depășite și a spus că fiecare țară este responsabilă pentru comportamentul soldaților lor.

Organizația Națiunilor Unite a declarat într-o declarație că raportul este depășit și se bazează „în mare măsură pe condițiile existente în 1999-2001, când Misiunea ONU în Kosovo se afla într-un stadiu incipient”.

„Informațiile învechite din acea perioadă sunt extrapolate și prezentate ca actuale”, continuă declarația.

Germania nu cunoaște nicio investigație

Ministerul german al Apărării, care are 3.600 de soldaţi ca parte a misiunii NATO în Kosovo, a declarat că nu a citit încă raportul. În 1999 și 2000, soldații germani au fost acuzați că au vizitat lucrători sexuali minori, potrivit rapoartelor și a unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. Dar purtătorul de cuvânt a declarat pentru DW-WORLD că ministerul nu a găsit nicio faptă greșită. El a spus că nu cunoaște nicio investigație curentă.

„Există tabuuri foarte clare pentru soldații germani”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că soldații sunt limitati să trăiască pe baze militare. „Există consecințe juridice dacă un soldat le ignoră. Acest lucru este foarte clar la antrenament”.

ONU a spus că și ea a aplicat pedepse dure pentru infractorii încă din 2001, înființând o Unitate de Investigare a Traficului și Prostituției, care să lucreze împreună cu poliția și grupurile de susținere a femeilor.

Amnesty spune că trebuie făcut mai multe, inclusiv garantarea despăgubirilor și reparații victimelor și instituirea unui fel de program de protecție a martorilor pentru femei.

„Traficul de femei și fete în Kosovo și în alte situații post-conflict nu se va încheia niciodată atâta timp cât făptașii vor fi liberi”, a spus organizația. „Și atâta timp cât personalului civil și militar li se permite să comită încălcări ale drepturilor omului cu impunitate”.