Fotografia postată de 2 Boi.
2 Boi

LĂSÂND CEI DOI BOI DEOPARTE:

Casarea „Dosarului Transgaz”, în care este implicat fratele Codruţei Kovesi, după ce surioara sa a avut grijă ca acest dosar să zacă ani de zile prin sertarele DNA, ar fi trebuit să genereze un scandal imens în spaţiul public. N-a fost însă aşa pentru că Laura Codruţa Kovesi este, din motive necunoscute, bijuteria coroanei, de care nimeni nu se poate atinge.
Vedem cu toţii, ştim bine adevărul, iar ei ne mint în faţă că abia dacă se cunosc! Este vorba despre acest clan format din procurorii Ioan Lascu, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi. În realitate, între aceştia au fost relaţii atît de bune, încît aşa se poate explica ieşirea surprinzătoare din spuma mării a acestei zeiţe a dreptăţii, pe numele ei Laura Codruţa Kovesi!
„Vinovat” de această manevră este şi Vasile Blaga, cel care, fiind prieten bun cu Ioan Lascu, a propus-o pe fosta baschetbalistă pentru funcţia de procuror general al României, deşi, conform declaraţiei lui Traian Băsescu, avea doar trei dosare rezolvate! Lucrurile sînt însă binecunoscute, presa prezentîndu-le deseori, chiar dacă factorii de decizie s-au făcut că plouă.
Ceea ce vă arătăm astăzi este reprezentarea grafică a relaţiilor dintre cei trei, care durează de mai bine de 12 ani. Facem acest lucru pentru că, în urma declaraţiilor tupeiste ale fostului şi actualului procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi şi, respectiv, Augustin Lazăr, o parte a opiniei publice este tentată să creadă că aceşti trei procurori chiar nu se cunoşteau sau nu au avut nici un fel de relaţie anterioară numirii în funcţie a lui Augustin Lazăr, şeful actual al fostei sale şefe!
Să urmărim însă mai întîi declaraţiile acestora, urmînd apoi să constataţi singuri, dumneavoastră, cititorii, dacă cei trei mint sau spun adevărul despre relaţia lor.
Augustin Lazăr despre relaţia cu Ioan Lascu: „El aparţine unei generaţii de distinşi procurori care sunt la pensie acum, cu 10 ani mai mare ca generația mea. El e în altă localitate în care nu mergeam decât ocazional. De unde până unde o prietenie? Îl apreciez ca profesionist, am avut relaţii bune ca şi cu alţi procurori care au lucrat cu mine. Nu am lucrat împreună” (Digi 24, 12.10.2016).
Codruţa Kovesi despre relaţia cu Augustin Lazăr: „Nu am treabă cu niciun candidat. Aţi scris că suntem prieteni. Nu e aşa. N-am vorbit cu Lazăr din 2012. Am lucrat cu toţi cei 4 candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedură. Nici unul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele” (HotNews, aprilie 2016).
Iată acum şi reprezentarea grafică a carierei celor trei procurori în perioada 2005-2017, care ne ajută să vedem cum se suprapun perioadele în care unii se subordonau celorlalţi:
Sintetizînd, graficul ne arată următoarea încrengătură:
– Ioan Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, a fost procuror şef al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Mediaş în perioada 2005-2010 (FOST PROCUROR COMUNIST), avîndu-l ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr, care era procuror general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia. De asemenea, în perioada 2006-2010, şi fiica sa, Codruţa Kovesi, i-a fost şef ierarhic în calitate de procuror general al României.
– Augustin Lazăr a fost procuror general adjunct şi procuror general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2005-2016. Între 2005-2010 a fost şef ierarhic al lui Ioan Lascu, însă între 2006-2010 a fost în acelaşi timp şef ierarhic al lui Ioan Lascu, dar şi subaltern al Laurei Codruţa Kovesi, devenită procuror general al României. Între 2010-2013, Augustin Lazăr a rămas doar subalternul Codruţei Kovesi prin pensionarea tatălui acesteia. Din 2016, cînd devine el însuşi procuror general a României, Lazăr este şeful ierarhic al Codruţei Kovesi, care a fost numită şefa DNA.
– Laura Codruţa Kovesi a fost între 2005-2006 procuror şi şef DIICOT la Sibiu, avîndu-l ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr. Între 2006-2010, ca procuror general al României, a fost şefa ierarhică atît a tatălui său, cît şi a lui Augustin Lazăr, rămînînd şefa celui din urmă pînă în anul 2013! Din 2016, Codruţa Kovesi îl are din nou ca şef ierarhic pe Augustin Lazăr, ea fiind şefa DNA, iar Lazăr devenind procuror general al României!
Pentru ca şi cei mai puţin familiarizaţi cu lumea justiţiei să înţeleagă ce se află în spatele acestei încrengături, precizăm că, în conformitate cu legea, parchetele sînt organizate pe lîngă instanţe. Astfel, Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel din Alba Iulia, al cărui şef a fost Augustin Lazăr, are arondat Parchetul de pe lîngă Judecătoria Mediaş, al cărui şef era Ioan Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, PROCUROR COMUNIST:
Să vedem acum ce spune legea despre subordonarea procurorilor. Totul este prevăzut în Legea 92/1992 privind organizarea judecătorească, unde, la art. 32 şi art. 41, citim:
– Art. 32: „Conducătorul unui parchet este subordonat conducătorului parchetului ierarhic superior din aceeaşi circumscripţie teritorială. Procurorul ierarhic superior poate să îndeplinească oricare dintre atribuţiile procurorilor în subordine şi să suspende ori să infirme actele şi dispoziţiile acestora, dacă sînt contrare legii. Dispoziţiile procurorului ierarhic superior, date în conformitate cu legea, sînt obligatorii pentru procurorii în subordine”.
– Art. 41: „Prim-procurorii parchetelor curtilor de apel exercita direct sau prin procurori-inspectori controlul asupra parchetelor din circumscriptia lor”.
Nu există, deci, nici un dubiu în legătură cu subordonarea lui Ioan Lascu faţă de Augustin Lazăr, acest lucru fiind întărit şi de „REGULAMENTUL de ordine interioară al parchetelor”, unde, la art. 77, se precizează că:
„Procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel are următoarele atribuţii:
a) organizează, coordonează şi conduce activitatea parchetului de pe lângă curtea de apel şi a celorlalte parchete din circumscripţie…, răspunzând de îndeplinirea sarcinilor ce îi revin;
b) evaluează anual activitatea parchetelor din subordine şi prezintă un raport procurorului general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
c) exercită controlul asupra procurorilor de la parchetele din subordine, direct sau prin procurori anume desemnaţi”.
Aşadar, întreaga activitate a lui Ioan Lascu la Parchetul de pe lîngă judecătoria Mediaş era organizată, coordonată şi condusă de Augustin Lazăr care îl şi controla pe tatăl Codruţei Kovesi!
La fel stau lucrurile şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi care, în perioada 2006-2013 controla, coordona şi conducea activitatea lui Augustin Lazăr, al cărui şef ierarhic a fost! Şi tot la fel ar trebui să facă acum Augustin Lazăr, cînd lucruile s-au inversat, adică el a devenit, cel puţin formal, şeful ierarhic al Codruţei Kovesi!
Cu alte cuvinte, atunci cînd spun că abia dacă se cunosc, Ioan Lascu, Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi încearcă să ne arunce tuturor praf în ochi. Ca principiu, chiar şi pe vremea dictaturii comuniste se evitau astfel de numiri în clan, cînd oamenii care au avut relaţii de subordonare timp de ani de zile erau în situaţia de a deveni şefii foştilor lor şefi. Motivul era foarte simplu: fie că relaţiile anterioare erau de duşmănie şi puteau să provoace răzbunări nedorite, fie că, din contră, aceste relaţii erau de prea strînsă prietenie şi puteau provoca acţiuni de tip „clan”, greu de controlat ulterior.
În privinţa Laurei Codruţa Kovesi, semnele de întrebare sînt numeroase şi se regăsesc pe diferite paliere:
– Dosarul Transgaz, în care este implicat fratele său, Eduard Lascu, a fost deschis în 2014 şi a stat ani de zile în sertarele DNA, fiind clasat în decembrie 2016, o parte fiind disjunsă şi trimisă spre reanchetare la Parchetul de pe lîngă judecătoria Mediaş, adică exact acolo unde şef a fost decenii întregi chiar tatăl Codruţei şi al fratelui său, Eduard Lascu!
– Tergiversarea dosarului RC&RDS-Dumitru Dragomir, cu suspiciunea că la firma de cablu a lucrat fostul său soţ şi lucrează în prezent actualul său iubit, ambii avînd funcţii de conducere.
– În vie la Sebastian Ghiţă – este una dintre problemele la care Kovesi încă nu a răspuns. A fost sau a minţit cînd lua peste picior în faţa presei acest episod? Ce relaţie avea atunci cu Sebastian Ghiţă: una profesională sau una privată?
– La K1, K2 sau T14, unde se întîlnea cu Sebastian Ghiţă, ce rol avea, ştiindu-se că aceste locaţii erau case conspirative ale SRI?
– Ce relaţie a avut cu Darren White, şeful Secret Service-ului american?
– Cum a ajuns în casa lui Gabriel Oprea, din moment ce gazda spune că nu a invitat-o? Şi de ce nu răspunde direct la întrebările: a fost sau nu în seara de 6/7 decembrie 2009 la acea „cină electorală” şi ce căuta acolo?
S-au adunat atîtea probleme în jurul Codruţei Kovesi, încît păstrarea ei în funcţia de şefă a DNA a devenit o vulnerabilitate a întregului sistem judiciar şi nu numai, motiv pentru care CSM ar trebui să nu mai amîne autosesizarea în privinţa Codruţei Kovesi.
Dezvaluiri extrem de grave ale jurnalistului Radu Moraru, cunoscut sub numele de „Nasul”, despre sefa DNA Laura Kovesi. Radu Moraru prezinta „Biografia neromantata a celei mai puternice femei din Romania”, oferind detalii de culise din cariera Laurei Kovesi. Intr-un text postat pe site0ul televiziunii Nasul TV, in 10 octombrie 2016, Moraru dezvaluie inclusiv o presupusa legatura mai stransa pe care sefa DNA ar fi avut-o cu prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea.
NOTA – Facem precizarea ca nu ne intereseaza sub nicio forma viata privata a Laurei Kovesi, dar consideram ca dezvaluirile lui Radu Moraru suscita un interes public justificat, in conditiile in care o relatie intima intre sefa DNA si seful operativ al SRI, daca ea este reala, este una contra naturii, in conditiile in care ea poate da nastere unor mari semne de intrebare cu privire la actiunile celor doua institutii si poate decredibiliza atat parchetul anticoruptie, cat si Serviciul Roman de Informatii. De asemenea, interesul este justificat si avand in vedere acuzatiile lansate de-a lungul timpului potrivit carora Laura Kovesi ar fi fost tinuta in brate si sprijinita de generalul Florian Coldea si potrivit carora cei doi ar fi actionat impreuna pentru eliminarea adversarilor si a persoanelor aflate pe lista neagra a Sistemului.
Prezentam textul jurnalistului Radu Moraru:
„Biografia neromantata a celei mai puternice femei din Romania
Laura Codruta Kovesi ajunge cel mai tanar Procuror General al Romaniei in octombrie 2006, inlocuindu-l pe Ilie Botos, omul numit de Adrian Nastase.
LCK era recomandata de Blaga (prieten intim cu Florin Muntean – familia Muntean fiind cea care l-a imprumutat pe Blaga cu sute de mii de euro, Muntean fiind mare mahar la Trangaz Medias si foarte bun prieten cu Ioan Lascu, procuror la Medias intre 1980-2010, tatal Codrutei Kovesi). Fratele Codrutei a fost angajat pe bani foarte multi de catre Florin Muntean la Transgaz.
Cu un 1 an inainte, Presedintele Basescu il numea pe un tanar locotenent colonel, Coldea, prim adjunct al sefului SRI, Timofte. Coldea era recomandat de Falca si socrul sau, o piesa importanta in ‘intelligence-ul’ romanesc, dl. Seculici. O contributie insemnata a avut-o si Virgil Magureanu, fost sef SRI, printr-un general Secu’.
In 2007 LCK divorteaza de sotul maghiar Kovesi dar isi pastreaza numele. Alegatiile de atunci faceau trimitere la un tanar SPP-ist dar, in realitate, Kovesi si Coldea traiau o mare iubire. Contra naturii si contra democratiei, fiindca Procurorul General nu avea ce cauta in pat cu Seful Operativ al Securitatii (SRI)!!! Presedintele Romaniei stia! Stia dar ii convenea!
In 2009, atunci cand Basescu nu parea sa mai aiba vreo sansa, LCK trece subtil in tabara Maior-Oprea-Ponta, o gasca ce juca la doua capete. Daca iesea Geoana Presedinte (asa cum erau siguri!) atunci Maior devenea Premier, Oprea seful SRI iar Ponta seful PSD!
Ca sa o intoarca din drum pe Kovesi, Presedintele Basescu o reconfirma in octombrie 2009, Procuror General al Romaniei. Astfel Kovesi isi vede sacii in caruta si ii abandoneaza pe cei din gasca Maior-Oprea-Ponta. Dar pentru scurt timp…
Fiindca in noaptea alegerilor din 6 decembrie 2009, ii regasim pe Kovesi & Coldea in casa lui Oprea. Erau 99% siguri ca Base va pierde alegerile! Si cei 2 trebuiau din nou sa pupe poala noilor conducatori! Geoana era doar o ‘papusa’!
Basescu stia dar dupa victoria din decembrie 2009 a mai riscat odata! Intre timp s-a rupt si ‘lantul de iubire’ dintre Coldea si Kovesi fiindca seful operativ al SRI nu a vrut sa divorteze de sotia lui, sefa Psihologiei din SRI, omul alaturi de care Coldea isi indeparta toti adversarii din SRI pe motiv de ‘necorespunzatori’!
Intre 2012-2013 Basescu joaca prost! In loc sa il confirme la DNA pe Daniel Morar, care a stat 6 luni interimar, il loveste in plex prin promovare la Curtea Constitutionala si o readuce in tara pe Kovesi pentru a o instala la sefia DNA, dupa lungi ‘negocieri’ cu Ponta !
Maior-Oprea-Ghita-Ponta erau fericiti! Kovesi tocmai trecuse in tabara lor, chiar in timpul suspendarii lui Base din 2012! Gasca i-a gasit lui Kovesi calcaiul! Iar Kovesi era ferm convinsa ca dupa alegerile prezidentiale din 2014, cand Base va fi istorie, Ponta va fi Presedinte, Maior Premier, Oprea seful tuturor Serviciilor iar Ghita seful PSD!
Drept cadou, Kovesi incepe sa lucreze la impuscarierea familiei Basescu inca din 2013, plus ‘bombonica’ Udrea! Gasca avea si ea Pretentii!
Singura fisura a Gastii Maior-Oprea-Ghita-Ponta, fiindca au fost prea siguri pe ei, a fost jocul la dublu al echipei Coldea-Kovesi-Predoiu SIE!
Coldea si Predoiu l-au scos din sertar pe Iohannis si i l-au vandut lui Ponta ca pe o victima sigura! De genul, ‘Bai Ponta, uite, am scos un fraier pe care sa il bati, ca sa nu zica Occidentul ca nu sint alegeri libere!’
Schema lui Basescu era ca Udrea sa ajunga in finala prezidentiala cu Ponta, o schema pe care i-au jurat-o toti sefii de Servicii. Base a inghitit-o! S-a prins ca e Pacalici abia cand au iesit pozele de la Paris! Era deja prea tarziu!
Intrebare:
De ce Coldea-Kovesi-Predoiu au jucat la dublu si l-au sustinut, pe ascuns, pe Iohannis?!
Simplu. Coldea stia ca Ponta ii va rupe gatul imediat dupa ce va fi Presedinte. Predoiu stia ca Oprea ii va rupe gatul si va desfiinta SIE. Iar Kovesi stia ca santajul Gastii ii va fi fatal intr-o buna zi! Cheia alegerilor a fost la Coldea: relatia lui excelenta cu Livia Stanciu, sefa ICCJ, omul care l-a salvat pe Iohannis de o condamnare inaintea alegerilor prezidentiale.
Parerea mea este ca e bine ca ‘raul cel mai mic’, Iohannis, a castigat alegerile din 2014. Dar este absolut nociv pentru Romania sa mai continuam sub spectrul SANTAJULUI!
Sa fiti iubiti!
Radu Moraru”(NAȘUL)