Vila din București a democratului Vladimir Plahotniuc. Cum arată imobilul de 1,3 milioane de euro. (foto/doc)

http://unimedia.info/stiri/foto-doc-vila-din-bucuresti-a-democratului-vladimir-plahotniuc–cum-arata-imobilul-de-1-3-milioane-de-euro-122125.html

Foto: rise.md

O vilă, o piscină cât un apartament și o gheretă albă cu un portar în ea. E cadru banal de Pipera, zonă rezidențială în nordul Bucureștiului, numai că aici, pe strada Erou Iancu Nicolae și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova. La zece ani după ce și-a luat cetățenia română.Cunoscut drept păpușarul care trage sforile în politică, Plaha, cum îl alintă jurnaliștii, este unul dintre cele mai detestate personaje de la Chișinău.În primăvara acestui an, moldovenii au ieșit cu miile în stradă împotriva lui și au aruncat cu pietre în forțele de ordine care îi protejau proprietățile din centrul capitalei.  Casa bucureșteană a Păpușarului este legată de personaje importante din România și din Republica Moldova între care se numără Gigi Becali, dar și actualul șef al Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, scrie RISE.md.

Casa lui Plahotniuc din România este în sine o poveste. Fundația vilei se află pe terenul achiziționat de Gigi Becali de la armată, afacere pentru care latifundiarul român a făcut pușcărie, iar prin casă, la nivel de acte de proprietate, s-au perindat actualul șef al Parlamentului de la Chișinău, dar și un personaj care a avut legături strânse cu foști agenți KGB. Din 2008, anul prăbușirii pieței imobiliare, până în 2011, vila și terenul au fost tranzacționate de patru ori la prețul constant de 1,3 milioane de euro.

CUMETRIILE POLITICE

Omul care păzește casa nu știe cine sunt proprietarii, dar spune că o vizitează niște moldoveni de patru-cinci ori pe an, în vacanță. În acte, terenul de 1000 de metri pătrați, vila și piscina din dotare sunt acum în proprietatea unei firme cipriote. Offshore-ul Sigmateli LTD le-a cumpărat cu 1,3 milioane de euro pe 18 februarie 2011. Atunci, reprezentantul firmei cipriote a fost avocatul Andrian Candu, deputat moldovean la acel moment și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc. Astăzi, Candu e președintele Parlamentului din Chișinău și rezervat în declarații.

Reporter: Ați fost reprezentantul companiei Sigmateli Ltd?

Andrian CanduȘi?… Ca orice reprezentant al unei companii, ori asta ori altă companie, atunci în primul rând trebuie să întreb persoanele reprezentate dacă am posibilitatea să divulg o astfel de informație.

Vânzătorul a fost tot un moldovean. Îl cheamă Andrei Ursachi și este, în prezent, unul dintre oamenii-cheie din aparatul politic al lui Plahotiniuc. Ursachi este soțul judecătoarei Corina Ursachi și fiul fostului șef al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Comentarii

kir new Poate fi scoasa liber la vanzare…

MDA-EU Are case prin toate tarile pe unde are treaba. Cum ar fi si firesc pentru un mafiot sustinut de clasa politica, si functionari. Si atentie, Plahotniuc nu e de vina ca re idei pe care restul i le sustin. Iar restul sunt destul de multi, si oameni suspusi: deputati, judecatori, procurori, functionari mai mari mai mici, si eu vorbesc acum despre cei care lucreaza la stat.

Afaceristii sunt profitori, pe ei nu-i poti considera corupti, ei profita de orice ocazie. Iar daca statul slujeste coruptilor, asta deja nu mai este problema lui Plahotniuc. O natie de afaceristi. De afaceristi caraghiosi si hai sa fim onesti, cam low level.

monea iarasi KGB si iarasi prostii pe urechile maldavenilor….Ulinici ca si majoritatea din politicul din RM sunt condusi din Ambasada SUA, miliardul va trebui intors amerikanilor si nu rusilor, leul vi la depriciat dolarul nu rubla …in sua traiesc cei mai multi evrei hotomani care prin evrei din RM alias Shor Yaralov Ulinici Gherman Reidman Lucinschii fura tara asta …vai si amar de capul vostru

Alexis stupiditate intruchipata! ce are mai Ambasada SUA cu banditii din Chisinau? Ambasada este o misiune dimplomatica intr-o tara si daca niste timpenii de-al de tine il voteaza pe Plahis si Candi in functii, misiunea dimplomatica este obligata sa vorbeasca cu ei. Si apropo – miliardul trebuie intors moldovenilor si nici un hotoman nu traieste in SUA in libertate – acolo ii pun repede la dubala. Hotomanii prefera sa stea in Moldova – aici ei au cumparat totul si se simt foarte linistiti!

monea dute bre si trageti o palma idiotule…de aia jumate din nazisti din al 3-lea reich au plecat in SUA, de aia toata opozitia hotomana din fostele republici URSS merg regulat la ambasada SUA sa primeasca indicatii…de aia jumate din hotii care au distrus URSS stau pe yahturi in SUA si Britania si aceste tari nu ii extradeaza acasa :)))) …pune mina pe carte stupidoooon….

Alexei Orhei Aici oligarhii prostesc populatia cu jandarmul roman si baga frica de Romania in oameni dar ei isi cumpara vile in Romania, fac afaceri in Romania, isi muta familiile in Romania. Dar moldo-boii sa ramana in Rep Molotova in continuare sa munceasca mai departe pentru ei oligarhii hahhaha.