MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (XVI)

 

Cînd pe vreme de pace umbli printre gloanțe, cînd la cîțiva pași de tine cineva se prăbușește împușcat în cap, te schimbi. Te gîndești că puteai tu să fii cel luat în cătare, te gîndești la sensul vieții – și, fiecare, ajunge la concluzia lui. Eu (și aici probabil că a contat mult originea mea aromână, neam iubitor de libertate) am ajuns la concluzia că să trăiești doar pentru tine, pentru a strînge averi sau pentru plăceri animalice, este o viață inutilă.

Iohannis și gașca lui nemernică nu au trecut prin așa ceva, deci nu pot să înțeleagă. Ei nu sint în stare să înțeleagă că eu mai trăiesc doar ca sa mor cu ei de gît.

Nu am mai postat de mult versuri, dar cred că este cazul acum. Îl consider pe Mihai Eminescu cel mai mare analist politic al țării, dar nu cel mai mare poet. Pentru mine cel mai mare poet român este George Coșbuc – poeziile lui patriotice („Decebal către popor”, „Pașa Hassan”, „Povestea căprarului”, „Trei, Doamne, și toți trei”, „O scrisoare de la Muselim Selo”, „Lupta vieții”), sociale („Noi vrem pamînt!”) sau, pot spune, filozofice („Moartea lui Fulger”) mă fac și acum, om bătrîn, să lăcrimez. Singurul poet care a reușit să-mi facă asta!

Oare se mai învață în școală „Decebal către popor”? Nu cred, și de aceea vă redau primele două strofe, poate pe unii îi va convinge să citească întreaga poezie.

Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?
Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Desigur, fiecare are dreptul să aleagă cum să-și trăiască viață, om liber sau rob, leu sau cîine-nlănțuit.

Și continui cu ”Lupta vieții”

Dar lucrul cel mai laş în lume
E un bărbat tânguitor.
Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptător.
O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.

și

Dar sunt eroi de epopee
Când braţul li-e biruitor.
Comediant e cel ce plânge,
Şi-i un neom, că-i dezertor.

Oricare-ar fi sfârşitul luptei,
Să stai luptând, căci eşti dator.
Trăiesc acei ce vreau să lupte;
Iar cei fricoşi se plâng şi mor.

De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
Căci moartea e menirea lor.

Închei această parte cu cîteva versuri din imnul național.

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi în lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!…

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viaţă-n libertate ori moarte! ” strigă toţi.

Evident, nu am postat aceste versuri pentru nemernicii roși de ambiții, veleitari, dornici de onoruri, cumpărați de occident cu funcții (fiindcă occidentul hotărăște cine ne conduce) pentru ca după ce se instalează la Cotroceni și în celalte palate să dea țara gratis „partenerilor strategici”; nu mă adresez nici celor care au jefuit România cu peste măsură, fără să se gîndească la faptul că nu vor lua nimic cu ei pe lumea cealaltă; nu mă adresez nici tefeliștilor spălați pe creier și cu lideri cumpărați de același occident nociv, care a programat distrugerea țării cu mult înainte de 1989.

Mă adresez tinerilor care vor să știe adevărul, care înțeleg ce se întîmplă, care au sufletele curate, care au curajul de a lupta să își salveze țara. Nu noi, bătrînii suntem speranța – speranța pentru viitorul României sînt tinerii care nu acceptă spălarea creierului. Acei tineri care vor avea ca idealuri „Dumnezeu și Patria”.

Da, aceasta era lozinca legionară, și probabil că din această cauză fosta Mișcare Legionară este considerată mai ales după anul 2002 ca fiind o mișcare cu caracter fascist. Dar la procesul de la Nurnberg, s-a stabilit că Mișcarea Legionară nu a fost nici fascistă, nici nazistă, nici colaboraționistă – singura organizatie din România considerată ca atare a fost GEG-ul, reînființat după 1990 sub denumirea de FDGR și condus ani de zile de Klaus Iohannis!

O spun din nou: legionarii au fost cei mai buni fii ai acestui popor, cei mai patrioți, cei mai cinstiți, cei mai creștini. Au crezut în democrație, dar în decembrie 1933 la ordinul lui I. G. Duca, jandarmii îi împușcau pe studenții legionari cînd lipeau afișe electorale. Ca să nu poată participa la alegeri, au fost interziși, 20.000 de legionari au fost arestați fără motiv, sediile au fost devastate și arhivele confiscate.

Duca a fost un criminal, de care însă justiția coruptă a regelui Carol II nu se atingea. Nicadorii l-au pedepsit.

Prigoana împotriva lor a continuat și după Duca. Legionari împușcați fără motiv de jandarmi, legionari bătuți pînă la un pas de moarte de polițiști și apoi, încă vii, aruncați în focul de la crematoriu – da! au fost și astfel de cazuri, Nicoleta Nicolaescu, fosta șefă a cetățuilor de fete sau Victor Dragomirescu, dar nimeni nu vă spune adevăărul!

În 1938 la ordinul regelui criminal și corupt, pus în executare de criminalul de serviciu Armand Călinescu, Codreau și alți 13 legionari de frunte au fost strangulați de jandarmi în pădurea Tîncăbești. Comemorarea lor este acum interzisă.

După aproape un an de zile, un grup de legionari l-au pedepsit pe acest criminal cu state vechi (tot din ordinul lui fuseseră uciși în 1933 greviștii de la Grivița). Turbat, regele a dat un ordin incredibil (cel puțin pe timp de pace), a cerut executarea în fiecare județ a cîte trei legionari nevinovați (au fost județe în care din exces de zel, prefecții au împuscat cite patru). Au fost executați în piața publică a reședințelor de județ unde cadavrele au zăcut trei zile, elevii școlilor din oraș fiind aduși să le vadă.

Se vorbește că legionarii au fost antisemiți. Este un sîmbure de adevăr în sensul că legionarii erau împotriva jafului practicat de bancherii, negustorii, cîrciumarii evrei (aici, datele statistice oficiale prezentate de dr. Nicolae Constantin Paulescu au o valoare inestimabilă – dar pentru asta, i s-a furat premiul Nobel!)

Cum să fie antisemiți? Comandantul legionar Vasile Marin, căzut în luptă la Majadahonda, era căsătorit cu Ana Maria, membră a Mișcării, a cărei mamă era evreică.

Vasile Noveanu, după mamă evreu, a fost ministru din partea Mișcării iar frații săi au fost de asemenea legionari.

Evreul Mihail Sebastian (Iosif Hechter) pe care îl consider unul dintre cei mai mari dramaturgi români din ultimii 80 de ani, a fost discipol al lui Nae Ionescu și foarte bun prieten cu mari filozofi legionari (Cioran, Eliade). A avut de suferit în timpul războiului din cauza unei legislații imbecile, fiind nevoit ca piesele sale să fie jucate sub pseudonim al autorului, dar necazul l-a pățit după sosirea evreilor bolșevici, în 1945 a fost călcat de un camion al cărui șofer a rămas neidentificat. Sebastian fusese un admirator al lui Mussolini.

Teatrul evreiesc de stat (primul din lume de acest fel) a fost înființat în toamna lui 1940 de comandantul legionar Radu Gyr, directorul general al teatrelor. Astăzi, numele poetului (marelui poet!) legionar și fost deținut politic este interzis.

Asta înseamnă antisemitism?

Se vorbește mereu despre crimele săvîrșite de legionari. Da, au existat, și o să mă refer la ele într-un articol care sper să îl scriu cît mai curînd. Unele sunt reale, dar justificate (cînd justiția nu face dreptate, trebuie să o facă cineva), altele sunt minciuni, pentru altele am citit suficient ca să ridic unele întrebări, dar cui să le ridic, fiindcă fug toți de ele?

X

Poate Klaus Iohannis iubește animalele, ceea ce este o calitate. În rest, eu îi văd numai defecte: trădător, corupt, mincinos, laș, complotist, gata oricînd să arunce vina în spinarea altcuiva.

În ianuarie 2015 se duce la Paris să mărșăluiască împreună cu Merkel și Hollande pentru apărarea libertății de exprimare. După jumătate de an promulga legea nr. 217/2015 prin care libertatea de exprimare te trimitea în închisoare. Și-a asumat și el, în numele poporului român, un holocaust românesc inexistent împotriva evreilor.

În scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o imediat dupa promulgare, i-am scris:

Domnule Iohannis, poate că dvs., ca etnic german vă simțiți vinovat de ororile săvârșite de naziști împotriva evreilor. Dar vă rog să nu vă liniștiți conștiința împărțind această grea povară cu românii. În România NU a existat nici un holocaust împotriva evreilor. Nu o spun eu, ci au spus-o evrei de marcă trăitori ai acelor timpuri: Wilhelm Filderman, președintele evreilor români în timpul războiului, Alexandru Șafran, șef rabinul României, scriitorul Oliver Lustig, Moshe Carmilly-Weinberger, rabinul șef al Clujului, scriitorul Alfred Harlaoanu, istoricul Nicolae Minei- Grunberg. Și pot să vă mai dau și alte nume. De ce îi credeți pe Elie Wiesel, pe Radu Ioanid și pe Alexandru Florian, cei care câștigă bani mulți din denigrarea și demonizarea poporului român, și nu îi credeți pe evreii de bună credință care au trăit în România în timpul războiului? Puneți-vă consilierii (bine plătiți de la buget) să caute adevărul, spălați noroiul aruncat nemeritat asupra poporului român.”

Evident, nici un răspuns.

Acum, cînd se știe că a fost informat prin canale NATO încă de la sfîrșitul anului trecut de pericolul reprezentat de noul virus, dar lui nu i-a păsat, nu a informat „dragii lui români”, nu a luat nici o măsură, îl interesau doar alegerile anticipate și “parlamentul lui”, caută alți vinovați. Și după ce el a găsit PSD, CCR și o parte din românii neascultători, Ludovic a adăugat și Avocatul Poporului. Iar după ce ieri a susținut în continuare în parlament imbecilitatea că virusul s-a răspîndit fiindcă PSD le-a răpit dreptul de a acționa pentru a-i apăra pe români, îi întreb:

Mă, voi sunteți nebuni? După ce parlamentul v-a aprobat pohtele și nazurile, situația a explodat ca niciodată, am ajuns “ciuma Europei’ cum se exprima Nelu Tătaru, strănepotul lui Asklepios și vărul după mamă al lui Hipocrate, dar voi nu vedeți decît alți vinovați?

Nu vă gîndiți că voi sînteți vinovații, voi, incompetenții corupți, înconjurați de incompetenți corupți?

Gata pentru azi. Doamne, cite mai am de scris!

Dan Cristian Ionescu

 

“”